Teşvik Programı kapsamında İnsan Kaynakları Uzman, Eleman, Koordinatör , İşe alım uzmanı , Bordrolama Uzmanı, Yönetici, Yönetici Yardımcısı, İş geliştirme Uzmanı olarak bu programa başvuru yaptım. KPSS'siz teşvik programı hakkında bilgisi olan var mı? Teşvik programı nedir?Teşvik programı
Günümüz iş dünyasında gerek kamu, gerek özel sektörde bir yere girip çalışmaktansa insanlar kendi işini kurmak ve istihdam yaratmak istiyorlar. Özellikle yeni mezunlar bu alanda girişim yapmak için desteğe ihtiyaç duyuyorlar. Tam bu anda teşvik programları imdada yetişiyor. Devlet bu tarz girişimlere teşvik programlarıyla, özelde de bankalar kobi destekleri ile girişimcilerin yanında oluyorlar. Peki teşvik programı nedir bakalım.
Teşvik Programı Nedir?
Teşvik programı nedir?
Teşvik Programı, bir kişinin kendi alanında veya istihdam edileceği alanında yetiştirilmek üzere alacağı desteklerin tümüne verilen isimdir. Bu destekler kişinin kendini / işini geliştirmesi anlamında büyük rol oynamaktadır. Ayrıca kişinin kariyer anlamında da kendini daha yüksek statülere çıkarması konusunda önemli rol oynamaktadır. Teşvik programı 2020 yılında çok ilgi görmüştür.
Yeni mezun veya iş arayış süreci devam eden kişiler, İŞKUR üzerinden kayıt oluşturarak destek taleplerini iletebiliyorlar. Bu taleplerin yerine getirilmesi ve işsizliğin azaltılması amacı ile devlet teşvik programları dönem dönem düzenlemektedir. İstihdam teşvikleri; belirli şartları taşıyan işsizleri istihdam eden, işverenlere değişen sürelerle ve tutarlarla prim, vergi veya ücret destekleri sağlayan ve devlet kontrolünde yapılan bir süreçtir. Örneğin; İŞKUR'un iş yönlendirme garantili teşvik programı vardı. Belli bir dönem kurs alan adaylar, belli süreli kursu tamamladıktan sonra işe yerleştiriliyordu.
KPSS'siz teşvik programı nedir?
KPSS'siz teşvik programı nedir?
KPSS'siz teşvik programı ise, yukarıdaki açıkladığım teşvikle aynı şeydir. Bazı teşvik programlarında, adaylardan KPSS puan şartı aranabiliyor. KPSS'siz teşvik alımı bu adla ifade edilir. Teşvik programı ile işe girenlerin maaşlarını, teşvik süresince, devlet karşılar. Teşvik süresi bitince ilgili iş yerine devrolur. İş yönlendirme programı ile işe girenleri, ilgili iş yeri teşvik süresince işten çıkartamaz. İŞKUR, KPSS'siz teşvik programı 2020 yılı itibariyle birçok program duyurmuştur.
Bu nedenle KPSS'siz teşvik programı 2020 başvuru için mutlaka İŞKUR'un internet sitesini incelemeni öneririm. :)
Sen sertifikayı alıp yönlendirilme için mi başvuru yaptin yoksa sertifika eğitimini almak için mi? Eğer sertifika eğitimini almak için se boşuna alma ben 207 yılında aldım. 3 yıldır hala yonlendirecekler. Yalan yani danışmanla iletişime geçip yönlendirme falan istediğim zaman da ben uygun ilan olunca dönüş yapicam size deyip telefonu kapıyor sürekli 3 yıldır yönlendirecek güya sen dusu n artık ve yüksek lisansn mezunuyum sen dusu n
Is garantisi falan yok ben bu programı 2017 yılında aldım sertifikam da var. ancak 3 yıl olacak neredeyse yönlendirme yapmadılar iş için. Onu anlatmaya çalışıyorum size tamamen para tuzağı yani tamamen. Yönlendirme için eğitim ve iş danismanimi aradığımda ise 3 yıldır tamam size uygun bir iş olunca yönlendirileceksiniz diyor 3 yıldır uygun iş hiç mi çıkmadı 4 yıllık lisansn ve aynı zamanda yüksek lisansn mezunuyum ingilizcem orta seviyede aynı zamanda insan kaynakları sertifikası aldım burdan Butu n bunlara rağmen iş falan yonlendirmesi yapmadılar yalan hepsi para tuzağı tamamen
Yaaa inanmıyorum çok üzüldüm şimdi. Çok teşekkür ederim bilgilendirme için. Bende boşuna para yatırıp zamanı mı harcamayım. Para tuzağı demek öyle kaç kişi böyle başvuru yaptı kim bilir
Aynen öyle yalan dolan hep arıyorlar kayıt almak için para yi yatiriosun tamam eğitimi aliorum 2 ay uzaktan bilgisayar üzerinden sonra sınava gidiosun 45 ve üstü geçer sayılıyor sertifika veriliyor ama bir halta yaramıyor. Çünkü yönlendirme falan yapmıyorlar ben 3 yıldır yönlendirme için bekliorum kaç kere de irtibata geçtim tamam deyip başlarından savıyorlar yani 3 yıldır bir tane iş bile mi bana uygun olmadi Allah aşkına yüksek lisansn mezunu 4 yıl Lisanns eğitimi yapmış ingilizcesi orta seviye bu sertifikayı da almış biri olmama rağmen yani 1 tane bile mi olmadi uygun iş. Hepsi yalan döneceğiz deyip dönmüyorlar. E 2 aylık uzaktan sertifika da özel sektor de yani kendi kendine başvuru yaptığım iş yerlerinde de hiç bir ise yaramıyor uzaktan eğitimle 2 aylik bir sertifikayı kimse takmıyor boşuna o para yi yatırma ben pismanim
Rica ederim. sakin para falan ödemeyin inan yazık benim gibi arkadaşlarım da var bu sertifikayı alan birlikte başvurmuştum hiçbiri de ise alınması öyle bir yönlendirme malesef yok sırf para koparmak millete bilgisayar üzerinden yalanciktan güya eğitim veriyolar hicbir maliyeti yok bunun yani. sonra herkes den 500 600 oh mis gibi para umut tacirleri tamamen bunlar
Ya meraba ben teşvik programina katıldım kpsssiz memur alimimi ne varmış benden diploma kimlik fofokopisi neyim istediler 0312 yle başlayan telefondan arayip bilgi verdiler sürekli sizce dolandirici olabilirler mi nolur biri yazsın
En İyi Cevaplar