ben kadrolu öğretmen ya da psikolog olarak atanayım o da atanmamışsa kesinlikle kabul etmezdim şu an ki sevdiğim adama aşkımdan gebersem de evlenmezdim imkanı yok. kaçarım nikah masasından yine de imzayı atmam. tek kabul etmeyeceğim şey bu.
fikrimi sorarsanız yürümez arada işsiz kaldığı zamanlar istisnadır ama tamamen bir kadın üstünden geçinen erkekte ne bileyim insan olarak sakıncalıdır. çünkü erkek ne ev temizliği ne de çocuk bakımında anne gibi olamaz anneyi rahatlamaz tek işe yaradığı konu eve maddi girdi yapmasıdır onu da yapamıyorsa ne bileyim kişilik olarak sorunludur bir erkek bir kere kadına bu yaptığım doğru mu değil mi diye düşünebilmeli. evi kadın temizlesin çocuğa kadın baksın eve de parayı o getirsin. o ilişki ne bileyim olmaz eninde sonunda problem boşanma olur. kadın tükenir. birde evlilik cidden güç bir iş kolay olsaydı erkeği var etmez Allah tek kadını var eder onla hallederdi her şeyi. olabildiğince kadın ve erkek ortak katkı sağlamalı.
Erkeği çok beceriksiz anlattın. En iyi aşçılar erkektir. Ben bekar olduğum halde birçok kadından iyi yemek yaparım ve temizliği de söylemiyorum. Ama şu bir gerçek ki annenin yerini bir baba doldurmaz. Babanın yerini de anne dolduramaz.
@ersoymadrid kahvaltı ve akşam yemeği yapıp evi de temiz tutup çocuğa ben yokken bakıcaksa sorun olmaz canıma minnet. atanmamışsam denerdim bunu. ama hepimiz biliyoruzki erkeklerin çoğu yapmaz bunları. evi kadın temizlesin çocuga kadın baksın evi kadın geçindirsin erkek süs gibi dursun insanlık dışı olur.
fkt ben kadrolu öğretmen ya da psikolog olarak atanayım o da atanmamışsa kesinlikle kabul etmezdim şu an ki sevdiğim adama aşkımdan gebersem de evlenmezdim imkanı yok. kaçarım nikah masasından yine de imzayı atmam. tek kabul etmeyeceğim şey bu.
İlginç. Seven adam atanamadıysa başka bir iş bulur. Bulduğu iş ile belki senden düşük maaş da alabilir. Sen bu durumu da kabul etmessin sanırım. Önceliğin mantık evliliği ama sevgi önceliğin olmaz ise en küçük bir sarsıntı da evlilik dağılır.
@ersoymadrid benim güven problemim var güvenmem imkansız. ne demişler agzı yanan yoğurdu üfleyerek yermiş. o agzın bir yansın hayatta güvenemezsin. zaten kimse kimseye sevgi adı altında da güvenmesin tavsiye etmem. güvenen de her sonucu kabul etmiş sayılır. ama ben resmi olrk o şartlar altında şu an çok sevdiğim adamla evlenmem.
ev temizliğini çok güzel yapan arkadaşlarım vardı, çocuk bakımı konusunda bir şey diyemem, tek işe yaradığı konu eve girdi çıktı demen tamamen vizyonsuzluktur erkek sadece para aracı değildir böyle görüyorsan ciddiyim evlenme
mantık evliliği yapsaydım atanmaya gerek kalmaz şeyma şubaşı olurdum fkt sevdiğim insanlayım ben. beş kuruşsuzda olsa. ama benden atanırsam resmi bir evlilik isteyemez kabul etmem. yine ilişkime devam ederim sonsuza kdr da beklerim atansın gelsin ama benden atanmadan resmi evlilik beklemesin.
@Rodeocu10 gerçek hayata bakalım bana öyle olmayan erkek göster de görelim. erkeklerin çoğu sanki evli değilmiş gibi eve para getirdiklerine şükrediyor kadınlar. çocugu yıkayan yediren altını temizleyen ev temizleyen erkek var da ben mi göremiyrm gercek hayatta. erkekler için evlilik bence paha bıcılemez. dusunsene temız bı eve gelıorsn yemegın pısmıs gıysılerın temız ccoocuguna bakan bı kadın aksam ssekkks var yapacagı tek sey eve para gırdırmek. ayrıca sıgortası yatan erkek emeklı olanda o. kadın olmak cok zor. para gırdırmeyeceksenız napcaksınız ınsan utanır bence ben ne ıse yarıyorum dıye. ben ev temızler cocuga bakarım yemek yaparım dersenız hava hos kadın da gıder dısarda calısır. ama gıdıpte kadın eve para gırdırsın cocuga baksın evı temızlesın yemek yapsın bende evde boş boş durayım derseniz bence bir utanmanız lazım ınsanlık dısı olur bu.
bak çok saçmalıyorsun senin göremediğin kadar benim gördüğüm şeyler var kafanda bir tabu var erkekler para dışında çöptür şeklinde ben onu anladım bu gafletten kurtulman lazım, evlenince erkek senin dediklerinin hepsini bir yerde yaparsa çoğu kişiye erkek değildir ve bu baskı oluşturur ama ben mesela bunları elimden geldiği kadar yapıcam toplum ne derse desin, erkekler için evlilik paha biçilemezse kadın için nedir cefa mı? efendi kendine gel ben eşimin çalışmasını sonuna kadar isterim eğer çalışmazsa da ev işleriyle ilgilenir başka seçenek yok ben evde boş durayım tarzında düşüncem yok kadın çalışırsa ev işlerini ortak yaparız dediğim gibi vizyonsuzluğu kenara atın
erkekler dersen tüm erkekleri tanıman gerekir ki bu imkansız ben öğrenci evinde kaldım birçok arkadaşım yapıyordu yani benim yaşadığım ülkeyle senin yaşadığın ülke aynı da sen at gözlüğüyle bakıyorsun
@Rodeocu10 erkek paradan ibaret olsaydı beş kuruşsuz insanla sevgili olmazdım gider paralı adamla olur nikahta yapardım. sorun para değil. sorun şu ki kimseye yüzde yüz güvenemezsin ha sen güvenirsin beni ilgilendirmez.
bak konuyu değiştirip duruyorsun konu güven konusu da değil tek kalıpta düşünüp saçma sapan örnekler veriiyorsun, sen erkeği para girdisi olarak gördün evet, böyle görüyorsan evlenme hiç ikinize de yazık olur konu paralı parasız adam değil senin erkeği soktuğun kalıp
Birincisi birinin calisip digerinin yattigi bir evlilik diye birsey yok. Normalde erkegin disarida calistigi kadinin ev hanimi oldugu durumda kadin da evde calisiyor zaten.
Ikincisi kadin ve erkek esit filan degildir. Her iki cinsin de fitratina gore sorumluluklari vardir. Kadinin dogum yapma cocuk buyutme durumlari oldugu icin her zaman calismasi mumkun degil zaten. Bu yuzden finansal sorumluluk temelde erkekte olmali. Kadin da cocugu olmadigi ya da buyudugu zaman cocuklarina yatirim amacli calisabilir tabi.
Bahsedilen evlilik tipinin yurumesi icin once erkeklerin cocuk dogurup buyutme fonksiyonuna sahip olmasi gerek. Birileri "hani esiittik" filan demis ama kadin ve erkek deger olarak insan olarak esittir. Sorumluluk konusunda tamamen esit olamayiz.
Yürüten var bizzat biliyorum. Adam evde çocukla ilgileniyor karısı çalışıyor.
Kendi görüşümü soracak olursan, hiçbir şey yapmadan yan gelip yatmak benim doğamda yok. Ev işleri benim için bir iş değil, sadece bir sorumluluk. Evlilikte ortak yapılır zaten.
Ama benim bir şeyler üretmem ya da bunun üzerinde çalışmam gerekir. Şahsen böyle bir eşim de olsun isterim. Bir hedefi, idealleri olsun; boş insan olmasın. Ev işlerini ortak da hallederiz ya da birini tutarız sorun değil.
Soruyu soran kişi size ilk basta bir uyarım var. Kadın yatmadı evde evi topluyor, temizliyor, çocuğu varsa ona bakıyor. Bu bir meslektir bilginize. Bazı kadınlar hem ev de hem de dışarıda çalışıyor. Ve erkekler genel olarak yatıyor bizim toplumumuzda. Düşünce sıfır. Ya da utanıyor yapmaktan. Erkeklerin genelinde erkek yatar kadin yapar kafası var. Anlayamadım gitti. Nasil bir düşünce yapısı. Bu zaman diliminde kadın da maaşlı bir iş ve erkek de maaşlı bir işte çalışıyor. Ama kadının maddi durumu iyi ve erkeğin çalışmasına pek gerek duyuluyorsa çocukları küçükse ya da istemiyorsa erkek evdeki işleri yapması gerektiğini düşünüyorum. İş dağılımı yapılıyor sonuçta.
Bazilari da en iyi aşçılar erkekler demis nedenini bilmeyenler adına söylemek istiyorum. Kadının vücut sıcaklığı cok fazla olduğu için bazı yemekler cok hassas hemen pişiyor. Erkeklerin vücut sıcaklığından dolayı daha kolay pişmiyor bazı yemekler bu yüzden erkekler dünyanın en iyi aşçılarıdır. Ama bu aşçılar genelde dünya mutfağı yemekleri bilen her erkek değil.
Biz kadınlar lütfen baska kadınları küçük düşürmeyin. Birbirimize destek olmamiz gerekirken onu yerip kendiniz üste çıkar gibi yapmanız hiç hoş değil. Çirkin tabirler.
Insanların bazı konuları, tabuları aşıp yıkması lazim anca o zaman gerçekten guzel bir hayat yaşarız. Teşekkürler..
Geriye kalan tek şey sewişmek ve çocuk yapmak ama neden bunlar benim işim bir kere.. kadın bünyesi sonsuza kadar çalışmaya müsait te değil üstelik zayıfız yani herkesin bal kaymak masa başı bir işi olamayacağına göre TABİ Kİ DE YÜRÜMEZ !! bir zahmet erkek erkek kadın da kadın olsun 😬
Eğer eşlerden biri çalışamayacak durumdaysa hastaysa ya da geçici süre işsiz ise diğer eş tabi ki destek olmalı. Ama durduk yere yan gel osman bir çuval bostan olmaz yani. Kimse kabul etmez etmesin de zaten. Herkes kendi ayakları üzerinde durmalı. Keyifli geceler.
Kadının çalışıp erkeğin yattığı, erkeğin çalışıp kadının yattığı evlilikle eş değerdir. Çalışmayan/ çalışamayan elinden geldiğince evdeki işleri çekip çevirmelidir eğer beraber bir yola başlıyorsanız kendinizden de ödün vermeniz gerekiyor eşiniz ne sizin hizmetçiniz ne de banka atmniz iki cinsiyetin de bir şeylerden ödün vermesi gerekiyor
Kadinin calismasiyla evlilik yurumez. Cunku kazanclari kiyafetlerine kuaforlerine makyaj ve bakim malzemelerine anca denk geliyor. Bir de bunlarin is arkadaslari kankilerinin bitmek bilmez ozel gunleri davetleri var ki oralari kredi kartiyla karsiliyorlar. 🤣
Eğer hastalık durumu yoksa erkek çalışmalı. Yoksa kadınların hem çalışması hem eve bakıp ortalığı toparlaması çok yorucu olur. Her iki insanın görevi vardır erkek çalışır eve bakar gücü yettiği sürece. Kadın da evi toparlar ayakta tutar. Allah zaten rızkı verir. Onlar sadece iyi olmaya baksınlar..
Ben diyetisyenlik okudum 3 dil biliyorum otelde animatörüm kendi mesleğimi yapacam inşallah erkek arkadaşım ise lise okumamış meslegi bile yok bisiklet sporuyla uğraşıyor ama ben onun kalbine aşıgım birlikte olursak herşeyi aşabiliriz el ele olunca insan herşeyi aşar para pul yalan bunlar parayla mutluluk olmaz olsada gecici olur sonuna kadar sevmeli insan özlemeli...
Kimse benim bankamatigim degil ben zaten güçlü bir kadınım seviyorum seviliyorum gerisi geliyor zaten avuç içlerine aşıgım o insanın gözlerine bakışına ❤️ aşka geldim hahaahaha
Belki de sonsuz bir aşk olmayacak bir gün bitecek güzel şeyler hep biter ama iz bırakın arkadaşlar insanların hayatında kalite bırakın açgözlü olmayın.
Yürür... Bir kere bir programa evli çift çıkmıştı... Adam çalışmıyor eşi çalışıyordu... Adam ev işlerini yemek bulaşık falan yapıyordu.. ve eşi De adamı çok seviyordu.. ama adam evdeki tüm işleri yapiyordu ve adam diyordu ki.. eşim benim evimin direği.. 😂😂
Yani bence yürür. Böyle evliliğe De sıcak bakarım tabiki 😂😂
Hayır yürümez bence ev işini kim yapacak? kadın hem çocuk doğurup ona bakacak hem de çalışacak saçma bence.. Erkek çalışır yuva kurar kadında kurulan yuvaya bakar düzen verir yaratılış kanunu bu ama kadın illa da çalışmak isterse o ona kalmış şahsen ben istemem eşimle gezmek güzel bir hayat yaşamak varken
One Tree Hill görseli mi o :o <3 Peyton ve Brooke. soruya gelince normalde olur ama Türkiye'de olmaz. Çünkü burda bir erkek ve kadın evlenmez bir kadının ailesi ve bir erkeğin ailesi evlenir. Onlar içine eder evliliğin
Hiç pembe lenslerle bakamıyorum aşk vb ilişklere. Ben sabahtan akşama kadar çalışıyorsam erkekte çalışacak kariyerinin ne olduğu önemli değil taşı sıksın suyunu çıkarsın gerekirse pazarda limon satsın
Madem ülkemizde eşitlik var madem kızlar erkekler eşite madem erkek it gibi çalışıp kadın ev işleri yapıyorsa bence kadınında çalışıp erkegin ev işi yapmasında sakınca yok ha bana sorarsanız benim karım çalışamaz 😂😂😂
Tum ev işlerini yapacak, aynı zamanda çocuklara layigi ile bakabilecekse hiç problem değil. Ama eminimki bunları yapmak, çalışmaktan daha zor gelecektir. En iyisi iki taraf çalışın, her işi de ortak yapsın
bulaşıkları ve çamaşırları makinaya attıktan sonra müge anlıyı seyreder; sonrasında komşuya fiskosa gider; daha sonra evlilik programlarını takip ettikten sonra çocuk okuldan gelir... ertesi gün de başka bir çalışan kadına karısından aldığı parayla evi temizletir... süper hayat valla
Çalışamaması için bir engele sahipse eğer o evlilik çokta güzel yürür ama eli ayağı tuttuğu halde evde yatıyorsa bir insan cinsiyet fark etmeksizin yürüyeceğini düşünmüyorum , o kadar eşitiz diye savunuyoruz sonuçta:)
Mesela Adam çabaliyor uğraşiyor is bulabilmek icin kadin sorun çikartmaz sonucta cabaliyor. Ama adam zaten eşim çalisiyor amaaan diyip yan gelip yatarsa bir saatten sonra kadin da musamaa gostermez yüzüne vurur ee sonra mahkeme mahkeme gezerler artik
olur.. çok da güzel olur. niye yürümesin bal gibi de yürür. Karım çalışmamı istemiyorsa ve benim maaş ikimize de yeter tatile de gideriz. derse abi!! Daha ne istiyim lan. İlişkiyide gayet güzel yürütürüz.
sanki kadin evde bacaklarini uzatıp keyif yapıyor. bunun temizliği yemeği. çocuk bakmasi.. kocayla ilgilenmesi. misafr ağırlamasi. hastayken bile ayakta olmasi. bunlar iş değil. zaten. ben calisan bir bayanim ama ev hanimliği zor zanaat.
Siz hiç bir tepki vermeseniz bile çalışmamaktan bizzat erkeğin kendisi rahatsız oluyor zaten bir süre sonra psikolojisi bile olumsuz etkilenir çünkü aslında çalışmak sadece para için yapılan bir eylem değildir özgüveni de yükseltir.
Hayir. Hiç bir kadın eli ayaği tutan erkeğe bakmaya mecbur değil erkek sonuçta her işi yapar kolay is bulur becerir. Evde oturan erkege erkek demem ben tabi boşa dünyaya gelmiş varlık olur. kadınlar değerlidir.
artik bu devirde oyle bir hale geldikki, erkekler is bulamiyor, kadinlara her turlu destek veriliyor, artik kadinin yerini erkek, erkeğin yerini kadin aaya basladi, o yuzden gayet normal bence..
Kardeşim karakter meselesi, kadının yaptıkları bir süre sonra sana batmaya başlar. Çünkü kendini ise yaramaz biri olarak görürsün. Bu muhabbet kadınlarda da aynı bence. Ailemden erkek arkadaşımdan para istemektense giderim kendi paramı kazanıp ayaklarımın üzerinde dururum kendime saygım artar.
olması gereken bu ne kadın ne erek yılarca emek verdi sevdiği işini bırakmak zorunda değil karşılıklı uyum ve anlayışla iki parterde işini idame etitirebilir
yani olması gereken berber yürütmek işi ne kadın ne de erekek tek taraflı bir şey yapmamlı hayat birlikten oluşır bir tarafa yük yüklemek ne kadar doğru?
eğer kadın çalışıp eve bakacaksa neden gereksiz yere üstüne yük alsın ki. çalışıp çabalıyor bir de başkasına mı bakacak? bekar otursun daha iyi. ya da en azından iki taraf eşit şekilde çalışıp çabalasın. kimse kimseyi kısıtlamasın.
olur anam o da olur çoğu kızımız erkeklerimizden daha adam daha delikanlı biz çalışırız siz ev temizleyin yemek yapın adam olamıyorsanız evlenmeyin kardesim
şimdi seviyorsa her şey olur bilmem ne gibisinden şeyler çıkar ama bu durum illa ki hem erkek hem kadın psikolojisinde ilerde ister istemez pürüz yaratır olmaması gereken bir surumdur
Yürümüyor maalesef. Problem olan ise kariyerli olanin bunu mesele ettiginden değil olmayanin kendini onun yanında kötü hissetmesinden kaynaklandığı düşünüyorum.
Gercekten ask varsa mumkun ama adamin belli bir sebebi olmali yoksa esi calisip kendisi yatan adam degildir.. hastaligi vardır yardimci olmasi lazim ama lakim bu devirde oyle bir kizi bulmak cok ama cok zoe
bulaşıkları ve çamaşırları makinaya attıktan sonra müge anlıyı seyrediyordur sonrasında komşuya fiskosa gidiyordur; daha sonra evlilik programlarını takip ettikten sonra çocuk okuldan geliyordur.. ertesi gün de başka bir çalışan kadına kocasından aldığı parayla evi temizletiyordur... evet ya yatmaya pek vakit kalmadı çok yorucu
valla çalıştığı da oldu o zaman durum daha kötü... o zaman da kadın "bu benim param" der ve eve sanki lutfeder gibi alışveriş yapar; kazandığını kendsine harcar... ekonomik yük yine erkeğin sırtında kalır bir de üzerine "ben dışarda çalışıyorum yoruluyorum" diyerek bulaşık makinasından tabakları da benim indirmemi bekler... ne oldu? karım çalıştı diye yüküm azalmadı daha da arttı
En İyi Cevaplar