Şimdi herkes memurlar yatıyor diyecek ama onlara sorsak onlar da kan ağlıyor. Maaşları belli, işleri belli... Özel sektör hepten sömürülüyor zaten. Sizce iki grup arasındaki farklar neler?
Memur olmakla özel sektörde çalışmak arasındaki farklar neler?
Hiç bir fark yok. Hepsinde de insanlarla uğraşırsınız. Ya müdürünüz sıkıntıdır ya amiriniz ya patronunuz. Memur maaşları tatmin edici de değildir. Bu aslında çok değişke bir mühendis devlet kadrosunda 5000 lira civarında alıyor mesela şimdi siz gidip bu mühendisi asgari ücretin biraz üstünde çalışan mühendisliği neden seçtiğini bile bilmeyen insanlarla karşılaştırısınız. Ben 15 20 bin tl alan direktörle 7 8 bin tl alan müdürle karşılaştırırım. Çok değişken var. Her memurla her özel sektör çalışanı mukayese edilmez. Ben öğretmenlik mezunuyum ama hiç kpss kasıp öğretmen olmaya çalışmadım. Ailem de çok yüklendi ama şu an iyi ki çalışmamış olmamışım diyorum. Özel sektörde öğretmen olan arkadaşlarımdan daha mutluyum. Ben istediğim yerde istediğim mesleği yapar ve daha fazla maaş alırım. Onlar devletin istediği yerde devletin istediği gibi yaşamak zorundalar. Yıllık zamlarıda tatmin edici değil. Falan filan kişiye göre değişir bu kıyaslama. Bende böyle.
Memuriyet düzenli elbette zamanında maaş almak, belli kriterler dışında işten kovulma riski yok, tatil filan iyi ama dediğim kıyaslamayı asgari ücretle çalışana göre yaparsanız memurluk sultanlıktır. Ama bence değil. Derin bir konu şimdi hakim de memur mesela hangi memurdan bahsediyoruz hakimden mi gişe de fatura alan mı?
Devlet memuru isen her ayın belirli bir gününde maaşın yatar. Yatmama ihtimali geç yatma ihtimali yoktur. Eğer yatmaz ya da geç yatar ise bil ki hükümet düşmüş devlet yıkılmıştır. Devlet memurlarının işten atılma korkusu yoktur. Yüz kızartıcı bir durum olmadığı sürece işlerine devam ederler. Tatilleri bellidir çalışma saatleri bellidir. Kötü yanları ise yükselme ihtimalleri yoktur maaşları sabittir. Özel sektör ise çok daha karışık bir sistemdir. Maaşın daha yüksek olabilir daha az olabilir. Yükselme ihitmalin daha çoktur. Çıraklık ile başlayıp genel müdürlüğe kadar gidebilirsin kendini geliştirirsen. Çalışma saatleri iş yoğunluğu daha fazladır. Verilen paranın misli ile emeğini sömürürler. Kovulma ihtimalin vardır devlet memurluğu kadar güvenli değildir. Çalışma saatleri daha yoğundur. vs vs vs
mesleğine göre değişir o durum. Örneğin mühendis isen devlette alacağın para belirlidir. Fazla artmaz. Ama özelde çalışır isen ve kendini geliştirir isen çok daha yüksek rakamlara çıkabilirsin. Örneğin öğretmeni ele alalım devlette çalışır isen gelirin bellidir. Ama özelde çalışır isen çok iyi bir öğretmen olmadığın sürece devlettekinden çok daha az maaş alırsın.
@Moormilena Şehir planlamanın iş alanlarına bakman gerekir. Yukarıda yazdım bir öğretmen için ideal olan devlet memurluğudur. Bir mühendis için ideal olan özel şirkettir. İsminden ve yaptığı işten kaynaklı olarak iş alanının devlet olduğunu düşünüyorum. İl ilçe belediyeleri vs.
@IhlamurlarAltında iş girişinde sözleşme imzalanıyor. Çalışma saatleri / yapılacak olan iş / maaş / tatil günleri / mesai kalımlarında ne yapılacağı vs vs bir çok madde yar alıyor. bazı şirketler sınırlı süreli sözleşme yapıyor yani 2 yıllık 1 yıllık gibi bu durumlarda süre bittiğinde ister tazminat alıp çıkış yapıyorsun ister sözleşme yeniliyorsun. Sınırsız süreli sözleşmelerde var bunlarda çalışma süren belirtilmez 2 yıl 3 yıl gibi
@IhlamurlarAltında var tabiki iş ile ilgili şikayetlerini belirtebileceğin numaralar var. Gerekli şikayetler sonrası inceleme yapıyorlar. Eğer haklı isen tazminat alıyorsun. Amaaa eğer özel şirkette isen patronun sözleşmene 5 saat çalışacak yazıp 10 saat çalıştırıyor. Eğer şikayet edersen işten atılıyorsun. İş bulmakta zor olduğu için insanlar kabulleniyor.
Patronların bunu yapamaması için şikayetlerimizi dile getirmemiz lazım çünkü kimse bir başkasını zengin etmek için çalışmıyor hatta bunun için grev bile yapılmalı
@IhlamurlarAltında bak başıma geleni anlatayım sana. İş buldum o zamanlar asgari ücret 1600 tl idi. Şartları şunlar. Günde 10.5 saat iş süresi. Sadece pazar günleri tatil. 10.5 saatin üzerine mesai kalma ihtimalin de var ama mesai ücretin yok. Öğle yemeğin yol ücretini kendin karşılıyorsun. sözleşmeni 1600 lira üzerinden yapıyor. Kalan 200 lirayı elden 50 50 haftalık ödüyor. (vergi kaçırmak için yapıyor bunu) Günde 10.5 saat çalışma süresi sgk kurallarına aykırı bir durum. Üstüne yol yemek ücretini çıkardığımda elime asgari ücret bile kalmıyor dedim. Ne dese beğenirsin? Bizim şartlarımız bu bundan daha kötü şartlara çalışacak insanlar var işine gelirse dediler :D Bastım küfrü çıktım.
Anlayacağın sorun bizde dostum. kötüye minnet ediyoruz. Sen reddedersen ben reddedersem işverenler mecbur şartları düzeltmek zorunda kalıyorlar.
@IhlamurlarAltında malesef öyle dostum. Bu şartları uygulayan şirket bu şartları kabul ettiğimde 2 yıllık sözleşme imzalatacaktı yani 2 yıl boyunca işten ayrılamayacaktım ayrılırsam tazminat ödemek zorundaydım. Düşün hem köle muamelesi yapıyor hemde kendine bağlıyor. İşin daha da kötüsü bu şirketin sahibi akp binasından çıkmayan 5 vakit namazını eksik etmeyen hacca gidip gelmiş bir müslüman. En çok kızdığım nokta da bu oldu.
@IhlamurlarAltında bu millet akıllı olsa ülke bu durumda olmazdı dostum :D yapacak çok şey var da anlayacak insan yok malesef. Hükümet işçiyi değil iş vereni tutar ise iş veren bildiğini okur. İşçi başkaldırı yerine boyun eğerse böyle olur
Özel sektör çalışanı döner sermayeden yararlanamıyor. Dolayısı ile maaşı asgari ücreti aşamıyor. Özel sektörde işe girip çıkmak kolaydır yani başvurursun, görüşürsün, olursa çalışmaya başlarsın. Fakat devlet için sınava girmen, tanıdık bulman, görüşme yapman gibi bir çok basamak var. Özel sektörde güvencen yoktur yani her an seni gözünün üstünde kaşın var diye kovmaz ve istifa etmen için elinden geleni yaparlar. Devlette de aynı şey geçerli yani devlet güvencesi var diye kovmazlar diye dişünüyorsan bir düşün. Yıldırma politikaları uygulanır. Yani demem o ki her iki sektör de yaklaşık olarak birbiriyle aynıdır, tek fark: giriş yoludur. Devlete girmek daha zordur.
Memurlar kan falan ağlamıyor öncelikle. Farklara gelirsek eğer 1- Memurlar çok çalışsa da asla çalışma şartları özel sektör gibi değil. Bir tarafta patronun kölesisin. Adam senden şirketi kendi şirketin gibi görmeni ona göre çalışmanı istiyor ama maaşı vermek konusunda sen ne yaptın ki para vereyim kafasında olup kısabildiği kadar kısmak istiyor. 2- Memurluk düzendir. Çalışma saatlerin genel olarak bellidir, aldığın para bellidir. Paranın yatmama ihtimali yoktur. İşten çıkarılacak mıyım diye düşünmene gerek yoktur. Özelde en iyi konumda da olsan bu korku her daim vardır. 3- Maaş konusunda makas çok açıldı artık. Birçok mühendislik dalında şu an 10 yıllık mühendisler neredeyse memurlar kadar kazanamıyorlar çok büyük şirketler olmadığı sürece. 4- Hafta sonu tatili ve genel olarak tatiller. 5- Tayin hakkı. Özelde başka bir şehire gitmek için işten ayrılman gerekirken memurlukta ( en azından bazılarında) tayin hakkı olduğu için gittiğin şehirde iş aramak durumunda olmadan aynı şekilde bir düzen kurabilirsin. 6- Ve bence en önemlisi, çalışırken birinin cebini bizzat doldurmak var bu çok kötü bir şey. Ben bu durumdan inanılmaz rahatsız oluyorum şahsen.
Son maddeye kadar çok haklı buldum ancak bence olay birinin cebini doldurmak değil. Aynı yeterlilikte isek biz de yapalım o zaman... Yani orada konu kendi yeterliklerini bilmeden, önden gidenlerin zorluğunu göz ardı etmek.
Ben geçinebileceğim kadar ve hak ettiğimi düşündüğüm kadar kazandıktan sonra patronum isterse her ay kenara on milyon TL atsın ben gurur duyarım.
Ben hayatımda hiç gurur duyabileceğim bir patron görmedim. Canı isteyince eleman kovan, ben olmazsam aç kalırsınız diyen, kendi en lüks arabalara binerken maaş günü geldiğinde vermeye eli titreyen hatta asgari ücretle çalıştırmak için elinden geleni yapan, eğitimi değil sadece ailesinden gelme parası olduğu halde seni sürekli ezmeye çalışan ve en kötüsü de çalışma olduğunda biz bir aileyiz para vermeye gelince utanmasa her ay para almaya utanmıyormusunuz diyecek tipleri gördüm her zaman. O yüzden gurur duyacak bir patronun varsa ne mutlu sana ben hiç denk gelmedim :)
En açık ve net farkını söyleyeyim gerisine sen karar ver. Memur yüz kızartıcı bir suç işlemediği sürece (hırsızlık, amire hakaret ve küfür, adam yaralama, gasp, taciz , tecavüz, devlet malına kasten zarar vermek, devletin veya kurumun sırlarını ifşa etmek) işten çıkarılmaz cikarilma korkusu yasamaz, maaşım eksik yatar, geç yatar, sigortam eksik yatar , ekonomik kriz geldi işten cikartilirim korkularini asla yaşamaz. Özel sektörde ekonomik kriz olur maaşın geç yatar, aylarca yatmadığı da görülmüştür, genel bir kriz oldugunda kriz var deyip işten cikartabilirler, sadece o firmayı ilgilendiren bir kriz oldugunda da işten cikartabilirler, terfi hakkın doğar ama müdürün ya da amirin sana gıcık oluyordur o terfiyi yıllarca vermez, sana gıcık oldugu için seni üst düzeyden alt düzeye indirebilir, sırf senin birseyine gicik olduklari icin kara listeye alirlar ve istedikleri zaman kapının önüme koyabilirler sen de bunu bildigin icin her zaman bir korkuyla ve endişeyle calisirsin, cigeri beş para etmez insanlarla iyi gecinmek "zorunda" kalirsin , kuyunu kazanlara güleryüz göstermen gereken zamanlar olur mecburen, çünkü onlar senden üst makamdadır, devlette mesai saatin dolunca evine gidersin özelde kal biraz daha calis dediklerinde sıkıyorsa hayır de. Diyemezsin. Bir kere dersin eyvallah derler, iki kere dersin ona da eyvallah derler ücüncü de kapinin önüne koyarlar. Yani devlette calismak yatmak demek degildir kesinlikle alakasi yok. Devlet yatış yeri değil. Ama devlet özele göre cooook daha iyi ve garantidir. Yani özel sektör tofaşsa devlet wolksvagendir 👍
Bu hafta içerisinde bir devlet hastanesine gittim. Oradaki görevli bir memuru sıram gelene kadar tam 1 saat 22 dakika boyunca izledim. Sonuç, adam hiçbir şey yapmadan öylece oturuyor ve sadece arada kendisine gelen birkaç kişiye ya sağı solu gösteriyor ya da vezne makbuzlarına damga basıyordu. O bir saati aşkın süre zarfınca önünde halkın parasıyla alınmış bilgisayardan Facebook'a girip dolaşmaktan başka bir şey de yapmadı açıkçası. Ne yazık ki, devlet içinde gerçekten de hiçbir şey yapmayan inanılmaz büyük bir kitle var ve bu kitle girdikleri sınavlar ile kazandıkları puana rağmen işsiz kalan gencecik insanların önünü tıkayan birer TAKOZ! Farka gelirsek, özel sektör ne yazık ki özel kamçı altında. İş saatlerinin tutarsızlığından tatil günlerine, alınan maaştan sosyal haklara kadar uzanan bir liste var.
İnşaat mühendisliği için konuşuyorum. Özelde kendini geliştirme imkânın çok olsa da her yerde bu mümkün değil. Üstelik krizde direk işsiz kalma, normal zamanlarda bile maaşı alamama durumun oluyor. Yurtdışına çıksan maaşlar iyi ama bu sefer de hayatın hayat değil. Sadece şanslı olanlar ve eşek gibi çalışanlar durumu düzeltebilir. Maaşlar asgari ücretten başlar 20.000 liraya kadar çıkabilir ortalama 3-4 de olabilir. Memuriyette haftasonu tatilin var. Bu bir inşaatçı için bulunmaz nimet. İstersen kendini geliştirebilirsin ama çoğu buna gerek de duymaz. Farklı kurumlarda dil tazminatı, arazi tazminatı, master gibi şeyler maaşı arttırabilir. Mühendis maaşı ortalama 5.400 falan. Özelden daha iyi.
annem öğretmen babam özel sektörde çalışıyor denilebilir, şirkette hissedar olduğu için belki de ama annemin çalışma saatleri ve alacağı para belliyken babamda durum öyle değil ne zaman ne işi cıkacağı hiç belli olmuyor maalesef. Diğer bir yandan bazı aylar gerçekten çok kazanabildiğimiz gibi bazen zarar da edebiliyoruz. Özel sektör zor ama memur olmak için de Kpss’yi kazanmak gerekiyor. Siz de kazanın siz de yatın derler adama. Şimdi torpildi oydu buydu diye bık bık etmenin anlamı yok, torpil her yerde var.
Günümüzde memur olmak sabit iş sabit maaş hatta asgari ücrete nazaran iyi maaş olarak geçiyor. İnsanlar devlet kapısı sonuçta sağlam kapı düşüncesi ile yaklaşıyor. Özel sektörün çoğu taşeron çalıştırmak ya da haklarını nasıl yerim düşüncesinde, işin acı tarafı da işçinin hakkını savunabileceği derdini anlatabileceği bir mecra yok.
4/5000 lira maas aliyorlar.. c. tesi pazar tatil.. maasli senelik izin. 5 dedi mi isi biter . su an memur olup da aglasani gordugum yerde tokatlarim.. agir konusurum..
Hedefleri, idealleri olan insanı memuriyet köreltiyor. İlk işe başladığımda en büyük korkum onlara benzemekti ve 3 sene dolmak üzere malesef onlara benzemeye başladım. Sürekli yerinde sayıyorsun, ileriye gidemiyorsun, iş yükü az, parası çok olduğu için kendini gereksiz ve devlete yük olarak hissediyorsun. Dedidoku, torpil, adam kayırma, iftira, iki yüzlülük gibi etkenler her saniye var. Pişmanım
İki sektördede çalışmış biri olarak devletin avantajları çok olsa bile özel sektör kişinin gelişimi ve kariyeri için daha uygun.. memur pozisyonundaysan eğer monoton bir iş hayatı standart maaş alırsın... Özek sektörde maaşların azlığı zamanında ödenmemesi davranış şeklindeki saygısızlık gibi nedenlerden dolayı kamu tercih ediliyor ama bence kendini geliştirme konusunda başarılı biri için en ideali özel sektör
evet özel sektör bence de daha zor ama memurların da kendi içinde o hırsı, hiyerarşi düzenini kötüye kullanma var bence. Çünkü bir patron kafası olmadığından, çalışanlara bırakılan bir yönetim biçimi. Verim o nedenle artmıyor.
Memur un emeklilik garantisi var. Maaşın aksamaz her ay aynı gününde yatar. Özel sektörde kurumsal olmayan şirketlerde, kurumsal olanlarda yapıyor genelde maaşı geç yatırır bazı ay vermez. Mesela benim 3 ay maaşım var içerde verecekler inşallah 😂😂
memurlar yatıp ağlıyor. özelde çalışanlar sömürülüp ağlıyor ama özel sektörde edindiği tecrübelerle bir gün kendi işini yapabilme şansı var. devlet memurluğunda yok tanıdık bulacan daa.. üstün emekli olacak daaa ölme eşeğim ölme
Gizli işsiz hepsi memurların. :D Sabah 9, akşam 5... Zaten saat 9 ile 12 arasında kahveydi, kahvaltıydı zaman geçiyor. Öğlen 1 de tekrar iş başı yapıp boş geçiriyorlar. Sonra vay efendim maaşımız az... :D Boşanda semerini ye ulan...
Memurlukta sıradanlık da yaratıcılık da çalışma özverisi sınırı da devlet denetimine bağlı özel sektörde daha çok koşturursun entrikalarla boğuşursun sürüngen bir elitlik yaşarsın ama bu ülkedeysen birkaç meslek dışında her halükarda ekonomik sıkıntı yaşarsın
Alanında iyiysen ve geleceği var olan bir sektördeysen özel mantıklı, biraz kölelik yaptırırlar başlarda ama kendini kanıtlarsan da hem dolgun maaşını alırsın hem de yükselirsin. Devlet ise belediyelerde memurluk hemşire öğretmen gibi alanlarda daha iyi. Alanına göre seç, devlet mi özel mi olduğuna sen karar verirsin.
Memurlar hiçte kan ağlamıyor garantileri oldukça yüksek atılmaları yine bile şimdi zor durumda bence onu diyen kişiler zorluk görmemiş, dışarıların durumunu bilmeyen kişiler.
Özel sektörde kıdem atlama şansın var. Memur olursan bir arpa boyu yol alamazsın. Devlet gelir başına müdür diye bir adam atar adam din görevlisidir işi bilmez gelde buna anlat işi? Anlata bildim mi
Yok memur yatıyor yok özel sektör kan ağlıyor denmiş de arkadaşlar memur dediğiniz adamlar gençliğinden feragat edip her an ders çalışarak gezip tozmayarak atanana kadar kan ağlayarak yaşıyor bırakın da sonrasında bir farkları olsun lisede yatıp üniversitede saçma sapan bir bölüm kazanıp yine yatarak mezun olursanız özelde asgari ücrete ya da biraz üstüne göz yumup haklarınızın sömürülmesine göğüs gereceksiniz
İkisi arasındaki fark memuriyetin iş garantisinin daha güçlü olması.
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
2sinde de somurulebiliyorsun. Ozelde egitimin ve basarin yukselmene sebep olur. Memuriyette cevresi genis olan amirin oluyor. Ama ozelde emeklilik guvencen yok. O yuzden millet calisip cabalayip memur oluyor. Yatma konusuna gelince, is yuruyor mu? Yuruyor. Calisan ve o isi yapan birileri mutlaka cikiyor. Gerisini onemsemiyorlar.
Özür dileyerek günümüzde gerçekten buna inanıyor musunuz? İşini öğrenip iş veren ya da kendi işini yapabileceğini birinin? İstisnai durumlar vardır muhakkak ama genel olarak ne yazık ki mümkün değil.
Devlet memurları sırtını devlete dayar bir sürü tatilleri olur rahatlar ama özel sektörde her an risk altındasın kıçına tekmeyi atıp kovabilirler köle gibi olursun tatilleri olmaz
İş garantisi açısından memuriyet, zorluk ve kazanç meslekle alakalı. Hemşire, doktor, polis, askerde memur, devlet dairesinde çalışanda. Özel sektörde de eğitim, yetenek v. b. ile daha iyi maaş ve iş konforu mümkün.
Memurların boğazlarından bence helal lokma geçmiyor çay sohbet muhabbet bir iş yaptıkları yok asalak gibi akşama kadar oturuyorlar aslı faydasız faydasız akşama kadar ağız ayırmak istemezdim hatta kpss ile atanmama rağmen özel sektörü tercih ettim.
Onlara memur demek olmaz ben TSK personelini bu konunun dısında tutuyorum. Maliyede çalısıp vergi kaçıran memur biliyorum. Tapuda çalısan mesai saatleri içinde sarma saran teyze gördüm ya 🙈 Belediyeler zaten allahlık..
Uzmanlık alanına bağlı ya da kendini ne kadar geliştirdiğin ile ilgili yanlış tedavi yanlış teşhis birçok olumsuz durum mevcuttur. Birde bu ameliyat parası muhabbeti var o dillere destan 🙈
devlet, 5-10 bin liraya doktor çalıştırmaya kalkarsa böyle olur işte :D siz daha durun bu birşey değil.. Yeni nesil doktorlar öyle bir gümbür gümbür bilgisiz geliyorlar ki, doktora gitmeye korkacaksınız yakında :D Eskiden türkiyede tıp, dünyada parmakla sayılacak gelişmiş ülkelerdeki kadar iyiydi. Şimdi gelişmiş ülkelerdeki "yıllık ortalama doktor maaşı" minimum 150 bin dolar olunca, burda artık doktorların aldığı 5-10 bin tl parayla kimse aynı performansı beklemesin bence. Tabi işin bir de sizin bilmediğiniz yüzü var. şu an kendi alanımızda iyi bir kitap almaya kalkıp okumaya kalksak 1000 tlden başlıyor :D hadi bu kadar maaştan 1000 tlyi ver bakalım bir kitap için :D Hadi bir kursa gidelim de şu konuda kendimizi geliştirelim diyoruz 10 bin liradan başlıyor. Tıp dediğin alan pahalı bir alandır, iyi hizmet bekleniyorsa ona göre maaş vermek gerekir.
Memurlar napiyorki Allah askina ben anaokulunda tum gun calisiyorum memur olan ogretmen yarim gun calisip benim 3 katim maas aliyor ayrica o kadar rahatki kimse karismiyor ne yaptirdigina
Memur olmanın en önemli yanı devlet güvencesidir. Aykırı bir şey yapmadığın müddetçe sıkıntı yaşamazsın ama özel sektör öyle değil. Buluttan nem kapan patron seni kapının önüne koyabilir. Yükselme hırsıyla milletin altına yatanları söylemiyorum bile
4-5bin maaş saatin belli hafta sonu tatil vs tabi ki de devlet... Özelde süründüğünüzün karşılığını alabilmek için 2-3 dile sahip olmanız ve iyi bir mesleğinizin olması gerekiyor.
İşine kurumuna göre yatanda çok kan ağlayanda çok, özel sektörde ücretli çalışanlar daha şansız tabiki, büyük kurumsal bir firma değilse illaki sıkıntı
Devlet kurumunda çalışmak her açıdan iyidir. Hafta sonu tatil, çalışma saatlerin belli, emeklilik garanti özel sektördeki gibi hırpalanıp, köle gibi çalışmazsın.
Çalışacağın saat çalışacağın departman ve alacağın ücret bellidir kamu da. Özelde çalışma saatinin kat kat üzerine çıkarsın asgari ücretinde gram üzerinde vermez.
@IhlamurlarAltında Kamuda saatlerin tatillerin belli çok ultra bir şey olmadığı sürece fix çalışırsın ve rahat rahat plan program yapabilirsin. Ayın 1 'i dediği zaman bilirsin ki en geç gece 12 de maaşın yatacak ona göre harcamalarını ayarlayabilirsin.
memurların işi genelde rahat yatıyoz dicek değiller. saatleri sabit. işleri garanti sayılır. adam istediği kadar mal olsun puanla torpille atandıysa o görevde kalıyor
Kulaktan dolma derken, annemiz, babamız, arkadaşımız, eşimiz dostumuz, kardeşimiz memur olabilir. Bu ülkede yaşıyoruz o nedenle de şartlarını biliyoruz çok özel, herkesin bilemeyeceği bir konu değil.
Gene de potansiyel olarak özel sektörün daha zorlu olduğu genel bir fikir.
Ozel sektorle herhangi bir karsilastirma yapmadim. Ozellikle ozluk haklari bakimindan tabiki ozel sektor daha zorlu. Memur anneniz babaniz esiniz dostunuz rahat olabilir ama her memur rahat diye bir sey yok.
Memursan hayatın rahat olacaktır. saatin belli günün belli ve işin belli. Ama özelde böyle birşey yok sanırım ne zaman ne şkilde çalışacağını şirket belirliyor.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Özelde çok eziyorlar ve verdiği para ezilmene değmiyor
En İyi Cevaplar