Ben bu hayatı hak edecek ne yaptım?

İlkokul bittikten sonra komiliğe başlamıştım bulaşıkhaneyede bakıyordum tam bir işkenceydi paketede yürüyerek gidiyordum günlük 13 lira için yıl 2008 sonra liseye başladım yazın garsonluk yaptım lise bitti kpssye girdim 80 puan aldım atanamadım iki sene boyunca biliyorsunuz (torpille) adamına göre muamele neyse sonra adalet bölümüne gittim puanım yettiği halde ailemin durumu kötü diye beni üniversiteye yollamadılar bölümümü de kendileri seçtiler açıktan iki yıl adalet okudum şimdi o sırada satış danışmanı olarak mağazada (halk diliyle aşağılamak için tezgahtar)) neyse saha satış hasta danışmanı markette kasiyer falan filan derken yaş 25 oldu elde iki yıllık diploma var 3 tane sertifika var 7 yıl önceki halime döndüm çünkü hiç iş yok adalet mezunu en az 3 yıl tecrübeli alanında arıyor noterler iş yok diyor numaranı yaz ararız diyorlar zaten bitanesi yıl başı diye aldı eşşek gibi çalıştım ellerim nasır tuttu defter mühürledim yine yaranamadım noterin ekonomik durumu kötü dediler biz seni ararız lazım olursa eleman hadi deseler sen çalışmıyorsun anlarım neyse avukatlara mail atıyorum dönen yok ama güzel bir kız olsam direk işe alınırım o da kesin neyse ben şimdi garsonluk yapıyorum birtane pastanede ama insana nasıl koyuyor bu durum biliyor musunuz senin yapmış olduğun tecrübeli olduğun çoğu alanda ki insanlar gelip böyle oturup kendine hizmet ettiriyor ya cebine 20 lira koyan adam oldu misali veya kız olduğu için işi kaptı misali markette beraber çalıştığım kız arkadaş bile geldi beni buldu ya çalıştığım yerde hemde ben mezunken o daha okula yeni başlamıştı ya hani böyle varya intihar edesim geliyor mikerim borcunu da parasını da deyip alıp ceketimi çıkasım geliyor işten ama yapamıyorum iş yok çünkü ne yapmam lazım?
Ben bu hayatı hak edecek ne yaptım?