Arkadaşlar, Kara Harp Okulu'na girmek için MSÜ çağrı taban puanının alınmasının akabinde başarı sıralaması oluşturulurken YKS puanları devreye giriyor da, sizce sıralamaya asillerden girebilmek için YKS ham puanı kaç olmalı? Ayrıca MSÜ- eşit ağırlıktan 300 puan almak için ortalama MSÜ netleri ne olmalıdır? Teşekkürler...
Ben bahriyeliyim sana şöyle soyleyim dostum, taban puanları msu kılavuzunda yazıyor zaten ayrıca sözlü mülakat ve spor mülakatı çok daha önemli özellikle sözlü mülakat.
0
5 Yorumla
Soran
+1 yıl
Bilgi için çok teşekkürler. MSÜ kılavuzunda TYT'den 180, AYT'den 150 puan alınması şartı var fakat benim sorum şu ki, FYT, mülakat vs. bittikten sonra KHO tarafından yapılan asil-yedek sıralamasında YKS'nin (ham puan) %50 önemi var. Asillere girebilmek için YKS puanı ne olmalı? Veya girenlerin YKS puanı nedir?
Bizde yks puanı önemli değildi bu sene sanırım msu sınavına gore sıralamışlar. Yks bence sizlerde mulakatlara çağrılma siralamasini etkiler ağırlıklı olarak. Tabi ne kadar puan akşam kardir sözlü de de isine yarar.
Yo, mülakatlara çağrılmak için MSÜ sınavı düzenleniyor. Örneğin bu yıl 7 Nisan'da. Çağrı taban puanını alanlar- ki geçen sene 273'tü- Ankara'ya çağrılıyor. MSÜ sınavı sadece çağrı için ve başka hiç bir puanlamayı etkilemiyor. YKS ( üniversite sınavı) ise FYT, mülakat ve sağlık gibi testleri geçen adaylar arasında başarı sıralaması ( asil-yedek) yapmak için %50 oranla kullanılıyor
En İyi Cevaplar