İşsizim ve babam az önce bir iş var, düşünür müsün dedi. Şaşkınlık içerisindeyim ne yapsam?

Elektrik elektronik müh. mezun olalı iki yıl oldu. Askerliğin sağlık nedeniyle ertelenmesi falan derken iş bulamadım. İyice de meslekten koptum gittim. Kpss'ye verdim tüm umudumu. Haziranda genel atama var. Son atamada puanı benden düşük 5 kişi gitti, yani sıra bana geldi, düzgün tercihlerle atanabilirim.

Son gittiğim iş görüşmelerinde piyasanın benden acayip şeyler beklediğini ve hiçbirinin bana göre olmadığını gördüm. Neresi olursa yazıp gitcem abi, uğraşamam bunlarla dedim kendime. Devlet ölüme 2000+ TL maaş veriyor, özel gibi 3 yıl deneyimli bunu bunu bilen adam aramıyor.

Babam bir belediye meclisinde üye. Belediyeyle ilgili bir iş gelmiş kulağına. 8-5 mesai, 1300-1500 tl arası maaş, düşünür müsün, dedi. CV mv gönder bakarız hacı demediklerine göre, bir tanışla ayarlamış, yani torpil bulmuş gibi geldi. Gerçi iş konusunu raylı sistem bakımıymış ama ne bekliyorlar benden bilmiyorum.

Buralarda çalışmak istemiyorum aslında. Haziranda atanıp beni kimsenin bilmediği bir yere gitmek istiyorum. Şimdi bu işe evet desem mi bilmiyorum. 2 yıldır evde öylesine yaşıyorum. Düzenimi bozmak zor geliyor. Ayrıca 3-4 ay için kim uğraşacak diye düşünüyorum. Bir de bizimkiler şimdi burda çalışıyorsun ne işin var yazma oraları falan der diye düşünüyorum. (atanma ihtimalinin yüksek olması için büyük şehirler dışını, tercihen daha doğuda yerleri tercih etmem hayrıma olacaktır)

Ne etsem bilemedim. Fikri olan?
İşsizim ve babam az önce bir iş var, düşünür müsün dedi. Şaşkınlık içerisindeyim ne yapsam?