KARA HARP OKULU İÇİN TABAN PUANI NEDİR?

Arkadaşlar, büyük teessür içindeyim. Aradığımı bir türlü bulamıyorum ve hiçbir şekilde net bir açıklama yok. Başarılı bir eşit ağırlık öğrencisiyim. Hukuk, siyaset gibi bölümler varken ben askerlik aşığıyım. Kara Harp Okulu'na girmek istiyorum. ÖSYM'ye 1,5 senem var. Biliyorsunuz, MSÜ artık ÖSYM puanlarından da askeri öğrenci alıyor. Fakat bilmek istiyorum, KHO'ya girmek için açık bir şekilde TYT ve AYT'de kaç net yapmam gerekiyor? Ayrıca 2 sene fizik kimya biyoloji görmüyoruz, ve açıkçası hiçbir zaman fizik kimya biyolojiyle yakın ilişkim olmadı fakat yeniden başlarsam severim. Eşit Ağırlık'tan öğrenci alan Harbiye, fizik kimya biyoloji eğitimini 2 yıl bu dersleri görmeyen öğrencilere nasıl veriyor? Hevesli bir öğrenci olan şahsıma, bu dersler Harbiye'de çok büyük sıkıntı oluşturacak mıdır? Ve yapmam gereken netleri çok merak ediyorum çünkü hiçbir şekilde net değil. Kaç puan gerekiyor? Ayrıca fiziken uzun yıllardır spor yapmıyorum fakat sporu severim. FYT'de üst düzey puanlar almak için 1,5 senelik sıkı bir spor, bu fiziki sınav için kısa vadede yeterli olacak mıdır? 400m koşu, durduğun yerden uzun atlama, mekik ve barfiks gibi antrenman neticesinde yapılabilecek şeyler bunlar. Ayrıca Harbiye için yüzme bilmek olmazsa olmaz mıdır? Zira ben el'an yüzme bilmiyorum. Zannediyorum amigdalamın sinsi oyunları bunlar ve hafif korkum var. Fakat Harbiye için öğrenebileceğimi düşünüyorum. Ne dersiniz? Tekrar ediyorum derslerimde başarılıyım ve sorduğum sorulara çok açık cevaplarınızı rica ediyorum. Çünkü sitelerde tamamen avami tekerlemeler var. Asla bilgi yok... Çok teşekkürler...
Güncellemeler
+1 yıl
Ve okuduğuma göre, KHO'ya girmeye hak kazanan adaylar için, bir de İngilizce Seviye Tespit Sınavı yapılacakmış. Bu sınavın hükmü nedir yani zannediyorum Harbiye'de 1. sınıfa başlamadan önce bir İngilizce Hazırlık Sınıfı var. Bu hazırlık sınıfı öğrencileri için bir seviye belirleme sınavı mı bu, yoksa Harbiye'ye giriş için başarısız olunması durumunda öğrenciyi eleyen bir sınav mı? İngilizcem iyi değil çünkü hiç üstüne düşmedim, fakat ezberim kuvvetlidir. İyi eğitimle öğrenebilirim.
Güncellemeler
+1 yıl
Harbiye'deki ingilizce eğitimi, hangi seviyededir ve hangi seviyedeki öğrencilere yöneliktir? Temelden mi başlanır, yoksa okullardaki klasik ingilizce eğitimleri gibi karalama bir şekilde metotsuzca öğretilmeye mi çalışılır? ve Harbiye mezuniyeti sonunda tüm mezunlar, ingilizce biliyor mu olur? Ha bir de, Harbiye'den mezun olamayanlar da var mıdır? Çok uçuk ve tembel öğrenciler, mevzumuz dışında. Ben hevesli ve çalışkan bir öğrenciyim. Bu mezun olamama durumu benim için ne kadar olasıdır?
KARA HARP OKULU İÇİN TABAN PUANI NEDİR?