ABD Yale Üniversitesi'nde yapılan bir araştırma evliliğin azaldığını, özellikle de kadınların evlenmekte güçlük çektiğini bir kez daha ortaya koydu. Farklı üniversitelerde yapılan araştırmalar ise diploma düzeyi arttıkça kadınların evlilikten kaçtığını evlenmek istemediğini ve evlenmek için kendine uygun kimseyi beğenmediğini ortaya çıkarmıştır. Siz bu araştırmalara katılıyor musunuz?
Sizce diploması olan kariyer yapan kadınlar evde mi kalır?
Gereksiz seçicilik yapabiliyorlar ondan evde kalıyorlar bence. Ben karşımdakinin diplomasından çok kendini yerleştirmişliğine önem veririm. Karşımdaki kadın benimle 2 kelime konuşamayacaksa isterse harvard mezunu olsun bir kıymeti yok.
Ekonomik özgürlüğe kavuştukları için erkeğe pek ihtiyaç duymuyorlar.
5
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Evet katılıyorum, çünkü insan kendini geliştirdikçe kafa dengi birini bulmakta zorlanıyor daha seçici oluyor bilgili ve tecrübeli oluyor o yüzden de evlilik azalıyor.
amerikayla türkiyeyi kıyaslarsanız aşağıdaki gibi sapıkça yorumlarla karşılaşabiliriz. ayda 5000tl üzeri maaş kazanıyorum ve bir oğlum var fakat büyükşehir gibi bir yerde tek başına bu para yetmiyor. maalesef bizim gibi üçüncü dünya ülkelerinde bir ömür tek başıma yaşarım demek çok zor. İstesek de istemesek de bu hayatı sırtlamak için bir yol arkadaşı şart. amerikada kimse bunu dert bile etmiyor. ha durumumuz iyi olsaydı evlenirmiydim, bu işler kariyere diplomaya bakmıyor. kaldı ki sosyal hayatı bizim gibi hareketli ve kalabalık olanlar için evlilik daha kolay.
Artık maalesef evlenmek isteyen erkekler de evlenmekten vazgeçiyor, eğitim seviyesi/beklentiler/beklentiyi karşılayamama/özgürlük düşüncesi vb... nedenlerle de hem insanlar evlenemiyor, kadınların yumurtlama çağları da geçince haliyle çocuk olmuyor. Sonucunda da Nüfus azalıyor, genç dinamik nüfus bitiyor, kentler soğuklaşıyor, sessizleşiyor, zaten apartman dairelerinde yaşayan insanlar dairelerinde daha da yalnız bir şekilde kimsenin haberi olmadan ölüp gidiyorlar sonunda maalesef. Hayırlısı olsun diyelim. O yüzden her şey bence zamanında güzel.
Kadın "evde kalmaz" Mal/Mal Olan "evde kalabilir", "elde kalabilir". Kadın evlenmemeyi tercih etmiş olabilir ki bence de birçok kişinin en akıllıca tercihlerinden olur. Yani, diplomayla filan değil gelişmişlikle ilgisi var evlenmeme tercihinin. Gelişmiş ve bazı gerçekleri görmüş biri evlenmeyi tercih etmez. Diplomayla bağlantısı şu: Erkeklerle ilişkisi komşu çevre ya da lise düzeyinde kalmış çoğu kişinin evliliğe bakış açısıyla, gelişmiş ve lise düzeyinden ileride erkeklerle ilişkisi olmuş birinin evliliğe bakış açısı aynı olmaz.
evlilikden kaçmasını bilmem de evlilik için uygun erkek bulmakda güçlük çektiklerini biliyorum. herkez kendine denk biriyle evlenmek ister. üniversite mezunu kuzenim vardı iki üniversite bitirmişti gitti lise terk bir tornacıyla evlendi. biz tabi içimizden hayret ediyoz yakıştıramıyoz ama bişey söyleyemiyoruz ne diye biliriz ki kendi hayatları kızın babası söyliyceğini söylemiştir kızına ama gönül bu sevince kimseyi dinlemiyo evlendiler en sonunda ALLAH mutlu mesut etsin istisnalar var dengiyle evlenmeme konusunda ama halkın büyük çoğunlugu kendine denk birini istiyor oyüzden evlenmekde güçlük çekiyor doktor bulcam öğretmen bulcam diye diye evde kalıyor her doktoruda begenmiyor evlenemiyor :/
Evet belli bir derece haklilik payi var' bu arastirmanin. Kariyer yapicam diye. Kadinlik ve Annelikte kariyer yapmaktan vazgeciyorlar resmen.. Sonra yas oluyor 40 ' Şansina istedigi gibi birini bulursa ne ala. Hemen evleniyor. Bulamazsa evde kedi beslemeye basliyor..
Kariyerinde başarılı olan kadınların hayatlarında kendilerinden daha başarılı ve yüksek statü sahibi erkek istedikleri aşikar. Onlar başarılı oldukça, başarı kapılarını araladıkça, çevresinden takdir gördükçe özgürlük hissiyatı ağır bastığından evlenip kısıtlanmak istemezler. Bu konuda korku ve gel git yaşadıklarından dolayı evlilik istekleri seyrekleşir. Nacizane görüşüm tabi ki.
Şu tabire de feci gülüyorum: "evde kalma" 😂 "Evde kalmaz, çünkü hayatla mücadele halindedir" parasını kazanır, harcar, hesap vermez, trip çekmez..😉Ona hesap soran değil, onu anlayacak destek olacak ruh eşi olursa ancak.. Ailesinden gördüğü destek ve görgüyle; kendi mücadelesini veren, maddi ve manevi özgürlüğü olan bir kadın başkasına biat etmez😉👍
yuh bütün vildanlar mı böyle? hiçbir farkın yok benimkinden o biraz daha yaşlı. sen evliliği bir ortaklık değil biat etmek olarak görüyorsan zaten evde kalmışsın maval okuma burada gençlere. zeus gibi adam arıyorsun işte benimki gibi ve 96'dan beri tanıyorum onu. geçin bu ayakları geldi geldi teptik şimdi de düzgün bir şey yok beğenemiyoruz diyin şuna. KS insanların egolarını tatmin ettikleri mekan 18 yaşındaki iki gün peşinden gezer hayır anlatım bozukluğu yapmadım sen yanlış anladın diye. bu evde kalmadım ayaktayım yapar ne kadar gereksiz bir yer daha da kimseye bir şey yazmam ama sana diyim ki yav he he etme sen biat benim bijolojik saatim var sanki. çocuk doğurabilme uğruna o kadar canım biriyle evleneceksin ki dön gel şu dediklerini hatırla.
Hanimişşşş, kızdırdılar mı seni gergin şey😂"çöp kamyonu kanunu" vardır, başka şeylere öfkelenip alakasız günahsız insanlara, o kin öfke dolu düşüncelerini atma'dır.. Evlenmek mesele değil ki; kendini aşık sanan atıyor imzayı ve kavga ortamında yetişen mutsuz çocuklar.. Belki sadece mantıklıyım ve bu konuyla ilgili de bencil değilimdir..😉saygısız şahısa, içten Saygılar🙋
Şu “evde kalma”lafı çok midemi bulandırıyor. Bu kadınlar evde kalmıyor, hayatlarında bir erkeği değil kariyerlerini, kendilerini öne koyuyorlar. Benim içinde kariyer en önemli şey çünkü o zaman kimseye muhtaç olmuyorsun, özgür oluyorsun. Kadınlar bunu anladı artık, neden kendilerini istemedikleri halde eve kapatsınlar? Ben böyle olduğu için mutluyum, umarım böyle kadınlar artar.
Yaşın ilerlemesi daha mantıklı düşünmeye teşvik ediyor bence küçükken daha duygusal bakılırken olaylara yaşla edinilen tecrübeler ve görülenler nedeniyle de böyle bir seçim yapılıyor olabilir. Her erken evlenen mutlu diye bişey de yok erken evlenme erken boşanma anlamına da geliyor hele ki su zamanda bosanmalar daha normal karşılandığı için kimse kimseyi çekmiyor bile ve kimsenin evlendi diye diğerini eşyası gibi kullanmaya ona mecburmus gibi kullanmaya hakkı olduğunu da düşünmüyorum
Doğrudur fakat ben bunu evde kalmak diye nitelendirmem. Eğitim düzeyi arttıkça insanların ihtiyaçları da farklılaşıyor. Buna bağlı olarak da kriterleri artıyor ve daha seçici oluyorlar.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Evet kalıyorlar çünkü 10 yıl kendini okula veriyorlar ve herşeyden geride kalıyorlar yemek bile yapmayı bilmiyorlar bunlarla nasıl evleneceğiz açıkçası konuşmak gerekirse ben olsam köylü alırım beğenmediğimiz o köylü kadın her çeşit yemek yapıyor bulaşıkları yıkıyor elbiseni yıkıyor ütülüyor elini sıcak sudan soğuğa katıyor saygıda sevgide kusur etmiyor ne dersen tamam diyorlar tek suçları kocaları davar olmaları tabi onlarda da biraz cahil var bunu inkar edemem şimdi ben kalksam bunları alsam yemek yapmayı bilmezler bulaşık yıkamazlar rahatlığına düşkünler çay desem yap diyecek kendin yap ne anladım bu üni mezunuymuş pehh elimi ısırsınlar beyler akıllı olun köylü alın en mantıklısı bu ne bunların nazını niyazını çekersiniz üff büff edecek geleceği nokta boşanmak ve Türk kızların en büyük ayıbı budur
@fanidnyaa Yine klasik bir kızı tepki vermesi beni şaşırtmadı ben hizmetçi demiyorum herşeyden geride kalıyorlar kendini okula derslere odaklarken evlilik projesinin içinde kategorileri öğrenmezler yarın öbür evleneceğim düşünce telaşı yok siz okul okusanız ne yazar erkek çalışır zaten kadınlar ev hanımı olsun sizin neyinize çalışmak
Bu zamanda yemek yapmamayı bilmemek? Erkekler bile bu işte çok iyi.. Bulaşık, çamaşır zaten makina 😉 ama okuyup, eğitim kariyer yapıp iyi yemek Vs. Yapan çok hatun var, kendimi övmeyim pas geçiyorum, ama arkadaşlarım iyiler çoğu benim gibi yalnız, çünkü kendi parasını kazanıp harcıyorlar, modern kölelik niye yapsınlar? Onlara gerçek ruh eşi olana kadar da böyle..
@Vildan1903 Kariyer yapmayın neden kendinizi üstün yapma çabasındasınız anlamıyorum siz diyorsunuz erkek diye kalmasın hep kadın iş yerlerinde olsun ne kölesi bir kadın yemek yapamıyorsa ona ben kadın demem ister dünyanın mezunu olsun yine tek kaldınız mı tilkinin dönüp dolaşacağı yer kürkçü dükkanıdır yine gidip lise mezunu erkek alırsınız herşey laf ile değil yaşamak lazım
bak kardeş birincisi sizin neyinize çalışmak denmez bu kimsenin haddine değil. Herkes kararını kemdisi veriri kendisi evlenir ya da evlenmez. Kişi eğer yapmayı tercih ederse yeneğini de yapar ütüsünü de ama bunu ben hanımım benim görev ve sorumluluklarım budur mantığıyla yapmaz, yapmamalı bunu bir anla. Hayatımızı kumar oynuyarak bir adamın eline de vermeyiz. Herkesin kendş ayakları üzerinde durması gerekir tercihi neyse onu yapar. Kimsenin istemediği bişeye senin neyine çalışmak kır bacağını otur evinde diyerek zorlayamazsın.
Gizli üye beyefendi yaşın genç öğrenirsin.. Ama çevrende bahsettiğim gibi karakterler yoksa bilemem.. Beninkiler hem eğitimli hem iyi yemek Vs. yapanlar, ama yalnız kalmak tercihleri, erkek tribi ve baskısından dolayı..👍
Erkekler baskısı değil abartıyorsunuz sizin amaçınız belli zaten tek kişiye bağlı kalmak istemiyorsunuz kocam olursa nasıl k*şarlık yapacam diye korkusu var sizde bana göre bir halt değilsiniz okuduğunuz okul bir çakal işi
Az daha kadın düşmanı sdamgası yiyormuşsunuz :) dkat burasi mayin tarlasi. Dediklerinize belli ölçüde katiliyorum lakin eşe hürmet ve hizmette kusur etmeyecek şehirli okullu kizlarda var
Her ne kadar önemli değil desek de, ülkemizde örnekleri mevcut olmakla birlikte eğitim çok şeyi değiştiriyor. Kafalar uyuşmuyor, ortak sohbet konuları bulunamıyor. Ve standartlar arttıkça seçim yapmak zor olabiliyor.
Evde kalmak kadar abuk bir tabir duymadım hayatımda. “Kimse seni almıyor”. Biz alınacak mal mıyız yahu? Evlilik için satın alınan bir eşya, peh! Evlilik iki kişinin kararıyla olur. Ve bunun asla bir yaş kriteri olamaz.
Yahu kadın evde kalır mantığını bir atın köşeye. Zaman geçtikçe görüşler değişir kariyer yapan kişilerin istekleri de değişkendir. En azından kendi düzeyinde olsun ister... Evde kimse kalmaz merak etme sen:) Sadece daha zamanı gelmemiştir...
Bunun nedeni birçok kadın statü olarak kendinden üstün birini istemesi ve kariyer yapayım derken aşka vakit ayıramamaları mesela toplumumuzdan zengin kız fakir oğlan gibi durumlar hoş karşılanmaz
Evde mi kalır bilmem ama hayat görüşü, düşünceleri, ideolojileri farklılaşır. Bu da beraberinde mükemmelliyetçiliği getirebilir. Hepsinin toplamında da bekarlık kaçınılmaz oluyor demek ki :)
Ben bunun evde kalmak olduğunu düşünmüyorum. Kendi isteğim doğrultusunda evliliğe sıcak bakan birisi değilim. Evlenmek istemiyorum yani. Araştırmalara da katılıyorum bu arada.
insanlar bir hedef belirler bu hedef için yaşar bazılarının hedefi evlenip çocuk sahibi olmak bazıları için ise kariyer sahibi olmaktır evde kalmışlık olarak görülmemelidir bence
Cok okuyan kadina gorucu az gelir derler ama ben cevremde tıp hukuk bitirmiş birinin evde kaldığını görmedim. Bir tek lise terk olup zengin koca bekleyen kuzenim var 😂😂😂
Beğenmemekten değil de kimsenin dırdırını çekebileceğimizi düşünmüyoruz. Sonuç olarak kadınlar erkeklere yemek yapmak, temizlik yapmak, erkeklerin arkasını toplamak istemiyorlar.
Yurtdışında evlilik ve çocuk yapma oranı çok az hatta rusya gibi ülkeler çocuk için para ödülü felan ortaya koyuyolar. Bu durum türkiyede geçerli değil çok şükür
Üf bundan bahsetmiyorum. Bahsettiğim ülkeler nufüs olarak güngeçtikçe azalan ve genç nufüsu az olduğundan dolayı dışarıdan da işçi almak zorunda kalan ülkeler. Bu tip ülkelerde gibi ülkelerde çok yüksek çaplı para teklifleri yapılıyor. Ayrıca yazımda”türkiyede geçerli değil” dediğim şey ;KARİYER YAPAN KADININ EVDE KALMAMASI, devletin yaptığı yardımı biliyorum bahsettiğim o değildi
Sanırsın büyük ikramiye parası veriyor devlet bir kereye mahsus doğduğunda 300 TL verdiği doğru af edersin bu neye teşvik ayrıca hanımefendinin anlattığı konuyla da alakasız
@esmeer1635 devlet doğum kontrol uygulaması mı yapıyor diyorsun? süt izni vs her şey çocuklar için.3 çocuk diyor adam neyin tantanasını yapıyorsunuz? karınca gibi çoğalıyoruz sonuçta 80 küsür milyon yetmezmiş gibi. gidin bir doğumhaneleri gezin suriyeliden geçilmiyor. doğum kontrol diye bir şey duymamış adamlar bizim dernekler seminer veriyor bizim kurumda da verdiler. toysunuz toy dünyadan haberiniz yok bulduk 41 yaşında adamı laf sokalım ego yapalım... buradaki erkekler niye kızlara iyi davranmıyor küfürü basıyor şimdi anladım. hanfendinin anlattığı konunun alakasını yiyim devlet teşvik ediyor demiş bizimki de ediyor dedim altı üstü.
@cag1ar977 Farkındamısın kendi kendine laf egolarına giriyosun, türkiye için kötü birşey demedik. Ayrıca devlet teşvik vermiyor diye birşeyde demedim devletin teşvik verdiğini ebemde biliyo zaten senin söylediğin şeyler konuyla alakasız. ilk yazımı dikkatli oku;”BU DURUM TÜRKİYEDE GEÇERLİ DEĞİL” dediğim şey ”KARİYER YAPAN KADINLARIN EVDE KALMASI” yani kariyer yapan kadın türkiyede evde kalmıyor demek istedim. Sen bunu “TÜRKİYE DOĞUMA TEŞVİK VERMİYOR” zannetin heralde düzgün okuyup anlarsan boşuna türkiyeyi savunma çabalarına girmezsin. Ülkenin teşvik verdiğini ve en az 3 çocuk sözlerini biliyoruz zaten
Ortasından değil başından baksaydın ; “YURTDIŞINDA EVLİLİK VE ÇOCUK YAPMA ORANI ÇOK AZ, hatta rusya gibi ülkeler çocuk için para ödülü felan koyuyolar” dedim daha sonra sorulan soruya cevap olarak “bu durum türkiyede geçerli değil çok şükür” dedim. Soru;”SİZCE DİPLOMASI OLAN KARİYER YAPAN KADINLAR EVDE KALIRMI” Cevabım;”BU DURUM TÜRKİYEDE GEÇERLİ DEĞİL” yani türkiyede kariyer yapan kadın evde kalmaz ve çocuk yapma oranımız çok güzel dedim. BU DURUM TÜRKİYEDE GEÇERLİ DEĞİL dediğim şey ;TÜRKİYEDENİN DOĞUMA TEŞVİK VERMEMESİ DEĞİL ;türkiyede kariyer yapan kadınların evde kalmaması ! YANLIŞ ANLAYIPTA BURDA KAF CAMBAZLIPINA GİRME BENLE sence türkiyede kariyer yapan kadın evdemi kalır? BU DURUM TÜRKİYEDE GEÇERLİ DEĞİL. YANİ TÜRKİYEDE KAEİYER YAPAN KADIN EVDE KALMAZZ. cümleleri nerenden anlamışsın belli değil. Soruya verdiğim cevapla diğer yerleri bir zannetmişsin heralde , hepsi bir olsaydı soruya verdiğim cevap nerde?
kendi ayaklarının üzerinde durabilen ve başka bir insana muhtaç olmayan kadınları "evde kalmış" olarak yaftalamak... üstelik bunu bir kadının yapması... Yazık...
Evde kalma diye bir şey yok. Artık kadınlar erkeğin hizmetçisi gibi yaşamak istemiyor ve kariyere odaklanıp kendine yeten kişiler oluyorlar. Farkındalık arttıkça seçici davranıyorlar.
@ılgınss dünya genelinde öyle bir durum yok. Hemen hemen eşit durumdalar. Ama kadın sayısı fazla bile olsa yetmez çünkü arap ülkeleri afrika kıtası çok evliliği benimsemiş durumda. Bu durumda yetiyo kadın sayısı
Doğrudur.. Azıcık biti kanlanan, karakter fukarası her insan, gerçekte hak ettiğinin çok daha fazlasını ister. Tıpkı bu tarz kadınların eş begenememesi gibi. Bu ekonomik ve hukuksal şartlarda, aslında evlilikten kaçınması gerekenler, erkekler olmalı.
O kadar diploma al sonra işe gir azcık kariyer yapayım deyince yaş geçer 32 yi sonra evlenme yaşı ve anne olma yaşı geç olur ondan sonra nufüs yaşlanmaya başlar
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
O degisiyir ya uni okurken evlenen bile var kimse bilmiyor tabi kaderde yazili olanla evlenildigini
En İyi Cevaplar