"Education First" isimli dil okulu küresel çapta yaptığı araştırmayla anadili İngilizce olmayan ülkelerde, İngilizce yeterlilik seviyelerini belirledi. 88 ülkenin dahil edildiği araştırmada ülkemiz 73. sırada yer aldı. Türkiye'nin yanı sıra İran, Venezuela, Suriye, Azerbaycan, Afganistan, Kamboçya ve Nİkaragua gibi ülkeler yer aldı. Peki sizin İngilizce seviyeniz nedir?
Türkler İngilizce'den sınıfta kaldı! Sizin İngilizce seviyeniz nedir?
bu araştırmayı yapan şirket sallamış. dünyanın neresinde olursa olsun, bir başka ülkenin dilini öğrenmek ve o ülkeye gittiğinde o dili konuşmak, zaten mümkün degildir net konuşma açısından. Türkiyeye gelen bir yabancının Türkçe birşeyler ögrenip bir konuşma ile yardım istemesi adres sorması vs vs gibi durumlar da Türk insanı leb demeden lebleyi anladığı için, meşhur Tarzancamı ile yorumlaması ile, acaba bunu mu demek istedi diye düşünmesi ile o kişiye sorularına bir şekilde cevap verir. o yabancı da sanar ki ben Türkçe biliyorum ögrendim. Ancak yurt dışında Türkler adres ve benzeri sorularında kimsenin yardım etmek gibi bir iyi niyeti genelde olmadığı için, ve dil konusunda kendini bir halt sandıkları için yabancılar, seni anlamak için çabasıda olmuyor ve sen orada hayata 1 - 0 yenik başlıyorsun. Rusya'da yaşamaya başladığım da 2010 senesinde Privet kelimesinden başka bir tek sözcük bilmiyordum. Rusya vatandaşlığını almak için sınava girdim. istenilen 975 ezber kelimesi, kitap okuma, okuduğunu anlama ve anlatma idi verdim sınavı. şimdi gazete okuyorum, rusça harika küfürler ediyorum. ayrıca okullarımız da ögretilen Teknik bir dildir. sokak dili olmadığı için. ve gittiğimiz yerlerde daha ziyade sokak diline yatkın konusmaları sebebi ile bir şey anlamıyorsunuz gidince o ülkeye. asıl sorun. Türkçe mantığını çözemeden ingilizce bilen bir hocanın bildiği garip Türkçesi ile biz türklere öğretmeye çalıştığı ingilizcededir sorun. Türklerin şüpheci yaklaşımı, olur olmaz garip soruları da ve sorulara cevap veremeyen çeyrek Türkçe bilgisine sahip bir hoca... şimdi ingilizceyimi siz ondan ögreneceksiniz? güldürmeyin adamı. son olarak. Kendi ana dilinin özelliklerini bilmeyen birisi. diğer bir dili öğenme konusunda anormal derecede zorluklar yaşayacaktır. önce kendi dilinize hakim olun. 6 dil biliyorum. bu dillerini konustugum ülkelerde zerre sorunum olmaz. size iyi günler
üniversite hazırlığını firesiz geçtim. hatta kişisel bir nedenden dolayı İstanbul'da özel bir üniversitenin hazırlığında sınava girdim. ama şu an whats your name den öteye gidemiyorum zira okullarda eğitim bundan fazlasını vermiyor. ha o zamanda öyleydi, yani unutup çalışmadığımdan değil. bize sigaranın zararlarını, istanbuldaki trafik çilesini anlatmamızı istiyorlar ama günlük hayatta bile iki üç cümleyle anlattığımız olayı sayfalara yığmamızı bekliyorlar. hani aklıma söyleyecek bişey gelmiyor ki ingilizcesine çevireyim :) saçma sapan dilbilgisine o kadar yoğunlaşıyoruz ki konuşmayı, cümle kurmayı beceremiyoruz. adam iki cümleyle hayatını anlatıyor biz geçmiş gelecek şimdiki zamanla açıklamaya debeleniyoruz. hiç unutmam, karşımdaki kadın pronounce ve uzun cümle kurmaya öyle takılmış ki karşısındaki almanca konuşsa ona da ok geç diyecekti :)
Ülkemizin bazı ailelerinin ya imkanı Yok ya da imkanı olsa bile göndermeyenler var. En iyi İngilizce öğrenimini yurtdışında görebiliriz. Benim İngilizce seviyem %60 falan. Uzun zaman oldu bakmayalı, ilgilenmeyeli. Yine de ne olursa olsun İngilizce bilmeliyiz. İşime yaramaz gibi düşünceleri aklınıza sokup çalışmamazlık etmeyin yani. Kursta öğrenilen her sözü ve kelimeyi pekiştirmek için pratik yapmak gerekir. Bu da hem diyalog kurup dilimizi geliştirmek hem de yurtdışına çıkıp geliştirmekten gelir.
B2 Upper Intermediate İngilizce düzeyindeyim ve IELTS'ten overall 6.0 skoru aldım. Açıkçası bu seviyenin bile dünya şartlarında yetersiz olduğunı düşünüyorum çünkü Türkiye şartlarında kimseye doğru düzgün ingilizce öğretilmiyor, akıcılık kazandırılmıyor, opinion essay yazdırılmıyor, varsa yoksa okullarımızda teypten şarkı dinletiliyor. Böyle ingilizce öğrenilmez. Ayrıca ingilizce en iyi IELTS veya TOEFL gibi uluslararası sınavlarla ölçülür YDS ile ölçülmez. Bu arada IELTS'e hazırlanacak arkadaşlara da kesinlikle Cambridge yayınlarını öneririm. Son aldığım sınavda skorlarım şöyle: Listening: 6 Reading : 6 Writing : 5.5 (Biraz geliştirmem gerekiyor) Speaking 6.5 Overall: 6.0
@Luthien_ Hayır, şimdilik öğrenmiyorum bir ara Fransizca ve Yunanca öğreniyordum ama merakımdan tabii ki fakat İngilizce advanced düzeyine çıkmadan diğer dili öğrenöeye başlanılmamalı. En iyisi ingilizce'yi olabilecek en iyi düzeye çıkarabilmek. Dediğim gibi IELTS Türkiye'de en iyi ve en güvenilir ingilizce dil sınavı ve çeşitli kitaplarla ve kurslarla düzeyinizr göre kolaylıkla hazırlanabilirsiniz. @SonÖküz Hocam, en iyi kaynaklar listening için YouTube'daki günlük alıştırmalar, her gün yayınlanıyor, kitap olarak da IELTS'in orjinal Cambridge kitaplarını öneriyorum zaten soruları IELTS ile birebir aynı formatta, internetten sipariş edebilirsin ama çok pahalı olur. Ben Ankara'da Olgunlar caddesinden aldım 3 kitabı 45 liraya. Zaten onlar genelde setli satılıyor yanlış hatırlamıyorsam bir sette 12 tane kitap var. Eğer Ankara'daysan buradan edinebilirsin, her türlü ingilizce roman, makale hatta ansiklopedi bile var. Bunun dışında Barrow's un kitapları da iyi ancak CAMBRIDGE en iyisi :)
@SonÖküz YDS Publishing'in ürünleri de güzel. Gerçi aynı fiyata denk geliyor. 400TL çok fazla ya. Alıp çalışmama olayı var bir de düşük bütçeli bir şey ile başla eğer hedefin yüksek lisans için yurtdışına çıkmak falan değilse. Ayrıca günde 3-6 bölüm dizi izle dinleme açısından o da iyi. Olgunlarda da 300 falandır en fazla bu set bence
Okullarda ingilizce eğitimi yetersiz bizde. Hocalar konularını tamamlama telaşında olunca eğitim olmuyor. Daha iyi öğrenmek isteyenler özel kurslara gidiyo ve biraz daha şanslıysa yurt dışında pratik yapıyo. Benim ilgim merakla başladı. Dersler aldım ve ielts skarom 8. Bir proje için 12 yıl amerikada kaldım ve hala süperim diyemem. Ama tecrübelerimden gördüğüm mesela bazı kuzey ülkelerinde dil eğitimi çok iyi. Onların çoğu zaten özel ders almadan belirli bir seviyede oluyorlar ama bizde maalesef bu durum zor.
Okullarda speaking yok ve dersi ingilizce anlatmak çok önemli diyalog çok önemli çünkü okuldan çıktığında türkçe kullanıyorsunuz ve daha da önemlisi ingilizce ingilizce sözlük ingilizce olarak açıklayacak kelimeleri ve diğer derslerde olduğu gibi sst susun musun dememeleri gerekiyor birak konussunlarr ugultu olsun bu en nihayetinde bir dildir herkes ozguvenli olmalı rahat olmalı bu ortamda onlardan ingilizce diyalog yapmalarını ve konuşmalarını isterseniz olanca ozguvenleriyle deneyeceklerdir. Aranızda konuşun ama yüzde 50 ingilizce olsun da diyebilirler ingilizce altyazılı filmler izlenilir böyle ingilizce dersi hem zevkli olup hemde B
@Whatisreal Yani benim aldığım eğitimde aynı şekildeydi. İlk hocam londradan David'di ve türkçe bilmiyordu. Ama zorlandığımız zaman sözlüklerimize bakmamıza izin verirdi. İngilizce konuşarak ve en önemlisi yaşayarak daha kolay anlaşılır. Mesela apple diye ezberlersin ama bir çarşıdan elma alırken de bunu kullanırsan aklından çıkmaz. Bizde speaking konusunda en önemli sorun çevrede ingilizce konuşacak birini bulmak. Gramer konusu ise o kadar derin bir konu ki yani ne kadar detaya inesen daha da detaylı şeyler görüyorsun. Ama insanları anlamak için çok detaya girmene de gerek yok tabi.
Yabancı sevgilim de oldu. B2 C1 arası. Grammarım o kadar iyi değil ama konuşma, yazma, okuma vs onlar iyi. Türkiye'de 10-12 sene ingilizce görüp de ingilizcesi B1 seviyesinin aşağısında olanları anlamıyorum ben. Avrupada adamlar liseyi bitirene kadar ikinci yabancı dili öğreniyorlar. Türkiye'deki eğitim sistemi berbat. Burada ancak erkek ve kızları yurtlarda ayırırlar, kızlı erkekli kalanlara ceza keserler, eğitimde bir de haremlik selamlığı getirecekler, darwinin evrim teorisini de kaldırdılar. Bu tarz işler yapan bir bir ülkede eğitim seviyesi ne kadar ileri olabilir ki. Müslümanlar eğitime ve bilime karşılar bence.
Bizim eğitim sistemimiz kötü değil, Çok ağır. Ayrıca aileler Ingilizce'nin önemini anlayıp çocuklarına küçük yaşta öğretmeye calismiyorlar. -12 yaş öğrenmek için mükemmel olan yaşlar. Çocuk konuşmaya çekiniyor, hayatında Ingilizce görmemiş. Tek noksan şu A2-A1 kitapları çıkarıyorlar ama düşük not alanı da yüksek not alanı da seneye aynı sınıfta aynı Ingilizce seviyesine göre eğitim veriyorlar. Bana göre her sınıfın Ingilizce ders saati aynı olmalı ve düşük seviye orta ve üst olarak 3 grupta ders isletilmeli. Onun dışında kitaplar o kadar kötü değil hatta benim dönemim de deyim açıklamalı, ingilizce ingilizce sözlük vesaire bile ücretsiz vermişlerdi
@Luthien_ Eğitim sistemi nasıl kötü değil yahu :D Güldürme beni. Bu şekilde düşünenler olduğu sürece bu ülkede eğitim sistemi 1 adım yol almaz. Eğitim sistemi çökmüş ve berbat durumda. Eğer 12 sene boyunc ingilizce gören çocuklar ingilizce A2 seviyesinin üstünde bile ingilizce bilgisine sahip değilse, o ülkede eğitim yok demektir. TÜrkiye'nin en büyük hatası eğitimi kağıt üzerinde, ezberci , boşluk doldurmacı bir şekilde yapması, eğitimin uygulamalı olması lazım. Uygulama en önemli şeydir. Yani çocuklar boşluğa is mi are mı gelmesi için ingilizce öğretilmemeli. Çünkü bu saçmalık ve çok gereksiz. Öğrencileri çıkaracaksın tahtaya ve aralarında 2-3 lü gruplar haline diyalog kurmasını isteyeceksin. Öğrenci bilmiyorsa çalışacak ve hazırlıklı gelecek, gerekirse öğretmene soracak, bu kelimenin anlamı neydi, bu cümle neydi diye. Böyle böyle öğrenilir ingilizce.
@Luthien_ Aslında her ders için benzer yöntem. Eğitim öğrenci merkezli, öğrenci odaklı olmalı ve uygulamalı olmalı. Derslerin yüzde 90 ında uygulama yok. Bu eğitim sistemi ile anca arap ülkeleri gibi çökmüş, berbat bir durumda oluruz. Türkiye bu eğitim seviyesi ile medeni olamaz, gelişemez ve hiçbir şeyi başaramaz.
Bizim derslerimiz zaten o şekildeydi. Öğretmenler yetersiz ve eğitim sistemi süper demiyorum. Ama çocuklar dersleri sisteme göre çalışsa gerçekten her konuda bilgi sahibi olunabilecek bir sistem. Ama aileler dershaneye yolluyor sonra o dershaneye gidenler okula gidip okuldaki dersi kaynatıyor, hocalarda eskisi gibi önemsemiyor. Bizim sınıfta da öyleydi ben her sınıfımda onu yaşadım. Kendim evde çalışmasam bir şey öğrenemezdim çünkü eğitim sistemi mükemmel değil evet ama sınav değişti diye ağlıyordu 2018 senesinde sınava girenler. 2018 dil sınavı ile 2015 dil sınavı arasında bayağı bayağı bir fark var. Resmen basit basit sormuşlar her şeyi
Sınavlar zorlaştırılmalı ve puanlar arttırılmalı. Şu an ise tam tersi yapılıyor. 3-5 net yapan üniversiteye giriyor. Türkiye'deki üniversite mezunları ile Avrupadaki orta okul mezunları benzer eğitim seviyesi ve kalitesinde oluyor ne yazık ki.
Hacettepeden mezun olup Ingilizce konuşamayan İngilizce öğretmeni vardı arkadaşımın kursunda. Tamam Türklerin konuşması farklı olabilir biraz daha sert konuşuyor olabiliriz ama kelimeyi yanlış okumak, sorulan soruyu cevaplayamamak bunlar affedilir şey değil. +1 Aynen bence de üniversiteye gitmek aşırı kolay artık
Neye göre kime göre İngilizce seviyesi gidip nerede test etmişler bunu? Bir kere böyle bir test için öncelikle yaş grubuna göre ayirmalari lazim. Aşağılamak değil ama bir çok insan köyde yetişmiş vesaire ne alaka. Tutup sömürge ülkelerini de koymuslardir sıralamaya. Bizim Ingilizce konuşmamız daha iyi o vakit en azından düşündüğümüz kadar içimize girip dilimizi unutturamamislar
Seviyem upper intermediate. But I can speak eng. fluently as a foreign language. Ülkemizde eğitim dili İngilizce değil, hiç bir İngilizce tabela yazı yok, etrafta ing. konuşan hiç kimse yok. İng. televizyon radyo yayını yok, ing. hiç bir gazete dergi yazılı basın yok. Hiç kimse İngilizce bir şeyle karşılaşmıyor. Dil duyarak ve söyleyerek öğrenilir. Elmayı görürsün ve apple diye duyarsın ve o artık apple dır.
Ingilizceyi anadilim gibi konusabiliyorum. Aslinda kucuk degisikliklerle ogrenebilirsiniz. Mesela film izlediginizde orjinal halini ve altyazisiz izleyebilirsiniz, ingilizce forumlere katilabilirsiniz, ingilizce haberleri okuyarak, bu sayede unutmuyorsunuz ogrendiklerinizi..
Bence bizdeki sorun şu ve tüm dersler için geçerli. Öğrenciye nasıl ders çalışması gerektiğini öğretmiyoruz. Nasıl çalışacağını bilmeyince kitabı açıp küfür edip kapatması bir oluyor. Hevesi kırılıyor. Ayrica İngilizce pratik istiyor, telefon uygulaması english central ile sosyal hayat ingilizcesini öğrenmiştim.
sankı cok onemli hiçbir şey kalmamış da tek derdimiz buymuş gibi havalar estiriyorlar, matematik fizik kimya biyoloji tarih yani ilim bizi ileriye taşır rusya matematikte ileri, adamlar rusca yapıyor herşeyi amerikalılar paşa paşa alıp tercüme ediyor, kim üretirse o istediğini yapar
Native speaker'ın bir altı. Yabancı dil merak olayıdır, merak etmediğiniz için öğrenseniz bile unutmaya fazla yatkın olursunuz. Ayrıca herkesin farklı dil ailelerine yatkınlığı var. Örneğin anadili İngilizce olan biri Cermen dillerine daha yatkındır. Bizim de sonradan eklemeli (agglunative) dillere olan yatkınlığımız gibi, örneğin Fince.
O yüzden kendinize öğrenebileceğiniz, ve yatkın olduğunu düşündüğünüz bir dil mutlaka vardır. Öğrenin derim.
Yeterli eğitim verilmiyor okullarda ve pratik sıfırsıfırsıfır. Üniversite dahil 4ün altında ingilizcem gelmedi ama anadil gibi konuşamıyorum hala pratik olmadığı için. İngilizceyi öğrenip konuşabilmek için baya bi' hırslı olmak gerekiyor bu ülkede bende de o yok işte 😏
Bu rezil kepaze eğitim sisteminde şaşırtıcı bir haber değil. Yemin ederim kahredici bir şey. 16 yıl okudum doğru düzgün ingilizce konuşamam neden? Ben zeka seviyesi düşük biri miyim yoksa öğretmesini beceremeyenler ve bunu sağlayamayanlar mi geri zekalı? Turkiyedeki kadar zaman ve kaynak israfı olan bir ülke yoktur.
C2 seviyesindeyim ve 50 binden fazla da kalime biliyorum.
Gelelim eğitim sistemine laf atan dangalaklara. MEB'in İngilizce müfredatında anlatılan her konuyu öğrenen bir öğrenci liseden mezun olduğunda B2 seviyesinde olması gerekir. Yani sorun sistemde değil, öğrencilerin kendisinde. Okuyan, kendisini geliştirmeye çalışan bir millet değiliz. Boku hemen sisteme atmayalım şimdi. Ha sistemin de iyi olduğunu iddia etmiyorum ama sorunun kaynağı öğrencilerin kendisidir.
7. Sınıfta fen dersinde endoplazmik retikulum diye birşey vardı kimse benim kadar iyi söyleyemiyodu ozaman lar anlamıştım İngilizceyi nekadar iyi konuşucağımı ama yanılmışım.
Anlıyor fakat konuşamıyorum. Hatta geçenlerde birebir yaşadım bu olayı. Kadın derdini bir güzel anlattı, ben de gayet iyi anladım lakin problemi el kol hareketleri ile çözebildim ancak. Bunca yıl hiç konuşma pratiği yapmayınca bu hâle geliyor insan.
doğal birşey ilkokuldan beri bize zamanlar yerine nasıl konuşacağımızı öğretseler çok daha iyi olur ve bilirdik ama tek bildiğimiz zaman ekleri evet hepsini biliyorum ama ne kelime var ne konuşma nede anlama
Speaking tarzında. Yani gramer bakımından iyi değil. İstanbul Mecidiyeköy deki world wide instute ye yazıldım dil kursuna bakalım dersler daha başlamadı
B2'yim. Okullarda öğretilen aslında yeterli de kendi dilini bile öğrenme hevesi olmayan bir topluluk buranın insanları. Şaşılası değil sıralama. Ancak hak yememek lazım, bilen de çok iyi biliyor.
İngilizce öğretmenlerini kovucaksın yetine asgari ücretli bir görevli koy açsın altyazılı bir film her dersde bak bakalım İngilizce bilmeyen kalıyor mu
Daha alfabe kelime öğretmeden grammer yüklüyolar sadece nasıl ingilizcemizin iyi olmasını bekliyolar sanki ingilizler konusurken 4 4lük grammerla konusuyolar.
@valuableperson abi şimdi benim futbolcum gol atıyor seni doğuran ananla cinsel ilişkiye giren penisi ben öpüp boynuma dolarım demek istiyorsun. de bakim bunu, bu cümleyi kursan İngiltere'de herkes şok çocukluklarına dönerler vallaha aslında nekadar sevdiğini nekadar kurban olduğunu nekadar değerli olduğunu anlatmaya çalışıyorsun:D
İlkokuldaki basit ingilizce dersleri harici eğitim almadım yinede upper intermediate vardır heralde seviyem.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
İngilizceyi bilsem nolur bilmesem ne olur biz zamanında osmanlıydık kaç kıtaya hükmettik halada o ülkelere mal satmaya ihracat yapmaya devam ediyoruz biz onların dilini niye öğreniyoruz onlar bizim dilimizi öğrensinn
Nasıl olacak onu bilmiyorum bak 1. Sınıftan beri yerimde tırmalıyorum tembel biriyim ama calisma ortamı olsa yaparim ya da motive olsam hic yapamıyorum kitapplar öyle duruyor anlamıyorum hhep bakamıyorum nasıl ögretirsin peki
@Selam2018 onun temelini baştan atmalısın uygulama indir veya kursa git kendini şartlandır güçlü şekilde keşke hazırlık okusaydın 2 sene kaldın mı atıyorlar atılmamak için uğraşırdın çalışırdın mesela kendimden örnek verdim sonraki yıllar derslerinin bir kısmı en azından ingilizce olsaydı
@Selam2018 kendini zorla bak öğrenmen gerekmiş bir yerden başlaman lazım sihirli değnek değip bilgileri yüklemeyecek sana ben de zorlandım öğrenirken en zor kısmı konuşabilen arkadaşlar vardı sınıfta kendimi ezik hissediyordum böyle bir ortam olsa hırslanırsın belki
Turkler bilmek zorundami ingilizin dilini... ayriyetten ingilizce bilmek toplumlar icin bir gelismislik seviyesi degil somurgecilige ne kadar maruz kaldiginiz gosterir ki sahsen sevindim bu habere...
@romantik_bey ilginc biraz caba ile herkes ogrenebilir bence kelime hazneni gelistirdikten sonea ve gramer alt yapisini bilince kolay aslinda ben mesela pek cok sitede gelistirme amacli sohbet ettim cogu kisi yaa sen nerde ogrendin Turk musun Turkiyede mi yasiyorsun diyordu 🙈🙈🙈 cevremdekiler bana su sarkida ne diyor falan sozluk muamelesi yapiyordu bir ara😂😂😂
@Selam2018 cok isterdim ama dedigim gibi cok zaman oldu ve bilgim Şu an yetersiz kalir hele de yds icin bir soru daha yapabilsem Şu an ingilizce ogretmeniydim🙈🙈🙈🙈 ama sonra baska alanlara yoneldigim icin ingilizcem kalmadi saniyorum
Çünkü ingilizce derslerini işkenceye çeviren bir sistem var. Okulda makine gibi zorla ezber yaptırışmaya çalışılan öğrenciler var. İngilizce ezberle değil öğrenilerek konuşulan ve bol pratik yapılırsa öğrenilen bir dil
En İyi Cevaplar