Ben İnşaat Mühendisi olmak istiyorum ama babam karşı çıkıyor ne yapmalıyım?

"Ne istiyorsun?"dedi. İşaat Mühendisliği dedim yine."Olma." dedi neden dedim. onlar çok yalan söylüyor bildiğin esnaflık yapıyorlar ev satmak için dedi benim gibi müsteri gelsin diye tüccarlik mi yapacaksın dedi girerim bir şirkete sadece proje ile ilgilenirim arada şantiyeye giderim dedim sen hiç el işine girdin mi ne kadar zor ben işveren olduğum halde dedi. Tanıdığı biri varmış tıp oku dedi benim tıpa puanım yetmez hem bana göre değil dedim. Adam inşaat mühendisleri ve avukatlardan nefret ediyor çok yalan söylüyorlar diye ama baba inşaat mühendisleri çok iyi kazanıyor dedim gir devlete dedi girmem dedim neden dedi devlet mühendise daha az para veriyor özel sektör daha iyi veriyor dedim. Bana yalanla hurdayla para kazanma o paranı yemem ben sana haram para yedirmedim dedi ben haram yemeyeceğim ama dedim tıp konusunda da kendine güven diyor. Ama insaat mühendisleri aklini calistirirsa daha cok para alıyor doktorlardan dedim ev satacam diye yalan söylersen tabi iyi alirsin asla yalan söyleme dedi yalan söylemeyeceğim dedim o sektorde yalan söylemezsen aç kalirsin dedi.

Bunları sinirli bir şekilde söylemedi ama gerçekten karşı sizce ne yapmalıyım?
Aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık o bölümden vazgeç
Babanı dinle adamın bildiği var kendisi de tüccarmış hem
Babanı dinleme herkesin sevabı günahı kendine
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Ben İnşaat Mühendisi olmak istiyorum ama babam karşı çıkıyor ne yapmalıyım?