Siz ne diyorsunuz bu işe? Sizce kız ve erkekler birlikte mi yoksa ayrı mı eğitim almalı?

Söylenecek her şey yıllar önceden söylendi.. Gittikçe ayrıştırılıyoruz.
Ülkenin durumu ortada ve baştakilere oy verenlerin durumu da ortada..
Alıntı yaptığım bir arkadaş ne güzel söylemiş..
" Okul yalnızca klasik bilgilerin verildiği bir yer değildir. insanların sosyal becerilerini geliştirdiği, iletişim kurmayı öğrendiği yerdir, eğitim ve öğretim yuvasıdır. bu çocuklar yeri geliyor ailelerinden çok öğretmenlerinin, arkadaşlarının yüzlerini görüyor. birçoğumuzun halen arkadaşlık ettiği kişiler, okul döneminden kalma insanlardır.
Okulu, mesleği, hayatı "karşı cins/hem cins" ayrımında gördüğünüz için bu hallerdeyiz. kadını erkekten, erkeği kadından uzaklaştırdığımızda ters teper.
Kız öğrencilerle erkek öğrencilerin aynı sınıfta okumasıyla mı sınırlı eğitimdeki çarpıklıklar? bu iki cinsi ayırırsak aya mı çıkacağız? dolar 1 lira mı olacak? önümüzdeki tek engel ayşe'nin ve ahmet'in aynı sırada oturuyor olması mı? "
Aldıkları eğitimi sadece hemcinsleriyke kullanıp onlara aktaracak sanki.
Ayni is yerinde veya aldığı eğitimle geldiği yerde yine sadece hemcinleriyle mi çalışacak
Bu nasıl bir mantık ya.
O zaman bu zihniyet sadece kadın doktor yetiştirir kadınlar için
Erkekler icinde erkek doktor.
Böyle sacma böyle alalade bir mantıkla eğitim falan alınmaz alınsa bile bir halt çıkmaz.
Çoğalır artık paralı diplomalar kayırıcı akrabalar sisteme kurban giden mezunlar. demedi demeyin
Bu konu tercihe bırakılıyorsa ne güzel. Yahudilerde de karma eğitim yok, sebep: Ergen yaştaki kız ve erkeklerin karşı cinse ilgi duyma, kur yapma gibi doğal süreçleri olduğundan ayrı sınıflarda eğitim görmeleri daha verimliymiş ve başarılılar.
@ekspresso aynen ben bunu beğendim
Çok tartışmalı bir konu. Fayda ve zararları her ikisinin de var. Yani dinden bağımsız olarak seküler eğitimcilerden de karma eğitimin zararlı olduğunu savunanlar var
Cevap
63Cevap
Peki ayırmakta ki çözüm nedir? Madem ayırıyorlarsa artık hastaneleri de kadın ve erkek hastane diye ayırsınlar artık birbimizden iyice izole olalım. Yanlış bir tutum. Sen ne kadar böyle bir heterojen yapılanmaya gidersen o kadar çok sorun ortaya çıkar ve çıkacak da. Ne demek istediğimi bu hikaye ile anlatayım. Sözüm ona bir de Eğitimci kökene sahip bir Bakan getirilmiş :
İki kardeşten biri köyde çobanlık yaparken diğeri şehirde yaşıyordu. Köyde yaşayan “Bu zamanda şehre gitmek, oranın günahlı hayatına karışmak çok kötü. Ben köyün çobanlığını yapayım, günahlardan uzak kalayım” düşüncesi içerisindeydi. Çoban, dağda koyunları, keçileri otlatıyor, bütün namazlarını vaktinde kılıyor, namahreme nazar etmiyordu. Bütün gün zikirle, fikirle, şükürle yaşıyordu. Bir süre sonra manen bir hayli ilerledi, kerametlere bile mazhar oldu. Çoban, şehirde yaşayan kardeşini ziyaret etmek istedi. Otlattığı koyunlarından bir miktar süt sağarak bir bez torbaya doldurup ağzını bağladıktan sonra şehrin yolunu tuttu. Ayakkabı tamircisi olan kardeşinin dükkânına varınca torbadaki sütünü duvardaki bir çiviye asıp oturarak sohbet etmeye başladı. Bu sırada bir bayan gelerek ayakkabısını çıkarıp topuğunu gösterdi. Kardeşi ayakkabıyı tamirle uğraşırken bayan çıplak ayakla beklemeye başladı. Kadın az sonra ayakkabısını giyip giderken ormanda görmediğini gören çobanın zihninde değişik düşünceler oluşmaya başladı. İşte o sırada yukarıdan bir şeyler dökülmeye başladı. Başlarını kaldırıp yukarıya baktıklarında bunun süt damlası olduğunu anladılar. Çobanın zihni bulanıklaşmaya başladığı anda torbadaki süt de damlamaya başlamıştı. Ayakkabı tamircisi kardeş “İnsanlardan kaçarak dağ başında veli olmak kolay şey. Bütün mesele işte bu insanların içinde veli olabilmekte” dedi. Çoban, “Haklısın kardeşim. Demek senin manen yükselmene mani bu gibi manzaralar” dedi. Ayakkabıcı kardeş, “Nereden çıkardın bende manen yükselme olmadığını?” diye sordu.
Çoban, “Baksana, bir anda düştüm senin yanında. Sen ise her gün bunlarla yüz yüzesin. Yükselmen mümkün mü?” diye cevap verdi. Ayakkabı tamircisi, “Asıl mesele bunların içinde kendini muhafaza etmektedir. Rabb’ime şükürler olsun ben kendimi şimdiye kadar muhafaza ettim, bundan sonra da muhafaza ederim, İNŞALLAH” dedi. Bundan sonra ayakkabı tamircisi kardeş, şehadet parmağını ağzına götürüp dilinin ucuyla ıslattıktan sonra doğruca torbanın süt akan yerine Bismillah diyerek bastırdı. Şıp şıp diye akan süt anında kesildi. Bir anlık sessizliği çobanın feryadı bozdu. Kucakladığı kardeşine “Sen haklıymışsın kardeşim! Asıl mesele, dağ başına kaçmak değil, insanlar içine girmek, onların arasında durumunu muhafaza etmekmiş” dedi.
Aynen tabi eskidende öyleydi.
Bu çocuklar lise bitince hadi üni bitince karşı cinsi iyi tanıyamıycak sonra da özgüvensiz bir şekilde düzgün bir ilişki kuramıycak. Ee sonra da annesi evlenme çağına geldi diye çocuğa sevmediği birini ayarlar ben de görücü usülü evliliğe güvenmiyorum. Şimdi diyceniz ki e kardeşim, sen aşık olmak istemiyordun hani e al sana fırsat diye. E tamam kardeşim de sırf benim işime yarayacak diye bütün öğrencileri mi karşıma alıyım?
Hem bu Atatürk'ün vermiş olduğu karardı. Problem neydi ki kaldırdınız. Atatürk şimdi yok diye (fiziki olarak, biliyorum kalbimizde yaşıyor.) kafanıza göre mi hareket ediyorsunuz?
İmam hatip mezunu olarak 1 tane kız seviyeyi baya yükseltiyordu bence beraber okuyabilirlerdi ama kendileri bilir. Ablamda imam hatipte öğretmen kız sınıflarında birbirine elleyenler vs var diyordu bir tane bile erkek olsa böyle birşey dönmez. Bence beraber okumaları daha iyiydi.(objektif yaklaşıyorum)
başlık öyle bir yazılmış ki ne oluyor dedim, bir de baktım ki başlıkla gerçek arasında dağlar kadar fark var.
Okullarda karma eğitim kaldırıldı değil, Okullarda karma eğitim zorunluluğu kaldırıldı olmalıydı. bu durumda karma okul da var olacak,
zorunluluk bir dayatmadır, kaldırılması iyi olmuş.
Okullarda karma eğitim kaldırıldı şeklinde olsaydı karşı fikirde olacaktım
İyi olmuş kesinlikle çok sevindim bu habere bütün kız çocukları için...
Okullar genel ev gibi edep yok ahlak yok geçenlerde okul müdürleri yardımcıları ile sohbet muhabbet ettik Soner senin kulağın deliktir dediler merdiven altlarında olaylar oluyor haberin var mı kim vs vs hocam dedim ne bileyim yahu ben ne anlarım bir buk olsa bana derler bütün çocuklar gençler benim etrafımda çünkü...
Siyasi partisine gönül verdiğim Osman Pamukoğlu pasa " kız ve erkekler birbirini tanimali " diyerek karma eğitimi savunmuştu..
Bana göre de karma eğitim olmalı.
Türk kültürüne göre de boyle olmalı.
Ama dileyen ayrı ayrı okullara gonderebilecek koşullara da sahip olmalı diye düşünüyorum..
tabiiki birlikte eğitim almalı
çocukluğunda bile kız çocuklarıyla konuşmayan arkadaşlık yapmayan erkekler büyüdüğünde içine kapanık ve eline ilk geçen fırsatta her türlü sapıklığı yapabilecek şekilde yetişiyorlar
örmek isterseniz sürekli kuran kurslarında hocaların çocuklara taciz ve tecavüz haberlerini gösterebilirim
nasil yani? erkekler kizlar ayri ayri mi egitim görecek :D saka mi bu
inanamiyorum... gidisat hic iyi degil
canim avrupa iyi ki varsin diyorum vatanimin yeri ayri ama yasanilmasi zor bir hale geliyor artik...
aradaki iletişim ve uyum açısından karma eğitim şarttır.
Eğer karma eğitim vermezseniz. Karşı cinsler birbiri ile iletişim kuramazlar ve haliyle çok sığ bir nesil yetişir.
Bunların amacıda o zaten sığ nesil yetiştirmek.
Allahsızlar ülkeni perişan ettiler kızında erkeğinde birbirinden öğrencek çok şeyi var ve evet birlikte okumalılar
Böyle bir sistem istedikleri için karma eğitime karşı çıkıyorlar.
Welcome to şeriat , onlar çocuk lan çocuk birlikte okusa ne olur bu ne yobazlik
Belli bir zihniyetin kul hakkina yine riayet etmeyip kendi degerlerine göre toplumu şekillendirme çabasının yeni bir adımıdır. Bu ulke sadece sunni yobaz, turanci irkcilardan ibaret degildir.
Bence cevap şu zorunlu olmasan dileyen erkek kız ayrı dileyen karma okula gönderir çocuğunu. Bu aslında seçenek hakkı olmuş oluyor. Ama benim tercihim karma olur diğer türlü insanlarda utangaçlık kendine güvensizlik olabiliyor.
Altı üstü şartı kaldırmışlar. Henüz bir şey oldupu yok. Ayrıca verilen eğitim önemli bence. Kızmış erkekmiş ne önemi var. Ha kızlarla bir sınıftasın ha erkeklerle. Okumak için değilde başka amaçlarla okula gidenler düşünsün.
Tabii ki birlikte eğitim almalı biz okula yeni balayan çocuğu bu şekilde eğitirsek bu çocuk ilerde eşine nasıl davranacak? ne aşılanmış ne öğrenmiş olacak bu ayrımcılık neden?
Kız çocuklarının ve erkek çocuklarının aynı sıraları paylasmasindaki sakınca neymiş de bu karar alınmış? Cok merak ettim. bir kurtulamadık örümcek kafalı gerici yobazlardan.
Üzülüyorum ülkenin haline ama beni ilgilendirmiyor ben zaten bu ülkeden evlenip çoluk çocuk yuva kurmayacağım için isterlerse çarşaf giydirip gezdirsinler banane.
Aynı ayrımı okulde sadece öğrenciler için değil öğretmenler için de, iş yerlerinde , mecliste , hastanelerde, yollarda falanda uygulasınlar destek vereyim sadece öğrenciler içinse karşıyım 😉😂
Ayri egitilsin de sonra disarida birbirlerini gorduklerinde baska bir dunyadan gelmis gibi davranip yabanilessinler.
Bıktım bu yobazlardan yeter artık! sanki birbirini yiyorlar şimdi ayırınca ne olacağını sanıyorlar? Sonra sokakta iki cins birbirini görünce şekilde şekile girecekler..
Amaç eğitmek öğretmek, aydınlık nesil yetiştirmek olmayınca insan böyle saçma işlerle uğraşıyor işte.
Ben hadi ordan olup gittim bu yobazların arasından, kalıp da oy verenler düşünsün
uzun uzun yazıp iç dökmenin manası kalmadı sanki.. neyse sadece merak ettiğim daha ne kadar geri gidebiliriz..
Kızı erkeğe erkeği kıza hasret bırakıp salacaklar ülkeye, çok kötü. Karşı cins görünce eli ayağı dolaşan insanlar haline gelecek yeni nesil. Çok yanlış çok.
Bugün serbest derler yarın zorunlu kılarlar sonra bu durum iş hayatına da yansır zira birlikte eğitim almamış insanların beraber çalışması düşünülemez sonra da her yer haremlik selamlık olur artık
Olayı yanlış lanse ediyorsunuz. Tamamen kalkmadı sadece zorunluluk kalktı. Tamamen okulların insiyatifine kalmış bir durum. Yahudiler bu sistemi kullanıyor ve gayet başarılı durumdalar. Hemen yobazlık şu bu demeyin.
Karma eğitim şartı kaldırıldı. Karma eğitim kaldırılmadı. Algı operasyonu yapmayın hemen
karma eğitim şartının kaldırılması her okulun kendi insiyatifine bırakılması demektir buda birilerinin yalakalık için ya da sırf kendi insiyatiflerini kullanarak (müdürler / il-ilçe milli eğitim) karma sınıfları kaldırabilecekleri anlamına gelir!
Algı diye gözünü kapatırsan 3 sene sonra olacakları göremezsin...
Sadece imam hatiplerde karma eğitim kaldırılsın yeter endüstri meslek lisesine neden bir kız gidemesin belki hayali orda illa çocuk gelişi dikiş nakış mı okumak zorundalar
Aynen karşı cinsi tanımamlı hep uzak bir hedef haline getirmeli 20yaşında saldırmalı ki ülkemiz gelişsin dimi böyle devam
Sadece erkek okusun
Kız evde börek açsın doğursun
Üç kat çarşaf giysin
Dışarıda kocasının elini tutması haram
Kocası zincirleyebilir ama
Konu eğer cinsellikle alakalı ise libidoyu önleyici bir aşı çıkarıp onu yapsınlar herkes mutlu olsun hem okul dışında da etkili olur (!)
Bizim okul zaten karma değil. O yüzden çok ilgimi çekmiyor. Ama karma eğitim olması daha iyi olabilirdi.
Karmakarişık olurduk dimi
Yazılmış sona doğru hikaye hızla devam ediyor. Kötü günler, bu günleri aratacak günler gelecek. Az kaldı.
Bence birlikte eğitim almalılar okullar bile haremlik selamlık olduğuna göre yakında kadınlar sokağa çıkartılması hiç şaşırmam.
bu ülkede olan şeyler beni zerre ilgilendirmiyor artık :) çocuk yapmayı düşünmüyorum kesinlikle yapsam da özel okula yollarım oradan da yurtdışına hemen ki zaten ben de günün birinde yurtdışına gitmeyi planlıyorum. ben kendi cebime bakarım sadece
Akp gerçek yüzünü gösteriyor. Bunun sonu şeriattır adım adım yaklaştırıyorlar...
Evet, en kısa zamanda Avrupaya gitmenin yolunu bulmalıyım.
Lezbiyen ve gay sayılarında artış olur ilerleyen yıllarda
Millet ileri gidiyo bizim ülkede geriye gidiyo mk Araplar bile ılımlı islama geçti bir biz akıllanamadık
Her sınıfta kız olması kazım en azından sınıf düzenli oluyo
Ooh oh geberin gerici köpekler... Daha ne kadar aptallaşacaksınız merak ediyorum
Burda amaç nedir? Neden?
Ülke arabistana dönüyor deyince herkes çemkiriyor, ee donuyor m'k.
Bir sonraki evre de kadınlar okumasın herhalde:)
Şaşırmadım...
Karma eğitim görmeliler.
Bugün Çarşıya Giderken Ortaokul-Lisenin Yanından Geçtim. Çıkışta Okulun % 65 i Kiz Erkek El Ele Tutusup gidiyordu kiz erkek ayirmaliliar 😂
Zorunluluğu kaldırıldı diyor. Hepsi mecburen ayrı olacak demiyor. İkisi farklı şeyler. Özellikle mesleki liselerde olması gereken bir durumdu.
Cok dogru bir karar. Boylece okullardaki ahlak disi durumlarin onune gecilmis olur. Ayrica ogrencilerin dersteki veriminin de artacagi kanaatindeyim
Bu eksileyenler Amerika'da bile kiz erkek ayri egitimin tesvik edildigini hatta bu sekilde okullardaki basari oraninin artigini bilmiyor galiba.
Tabi sizin icin amac egitim degil baska birsey ise bilemem
İyice ayirsinlar bu insanlar yarın öbür gün sosyal bir ortamda üniversitede karşı cinsle bir merhaba bile demeye cekinsin sonra gelip burda başlık açsınlar
Karma eğitim şartı ortadan kalktı diyor. karma eğitim değil. Olayı yanlış yere çekip provokasyon yapılmasın.
Hayddaaa bizim okul Anadolu olmasına rağmen çok yobaz bir okuldu. Hiç iyi olmadı neyse en azından son sınıfım
Oleyyyy cok iyi oldu bu
Artik sitede sinif arkadasi aşklari sorulari olmaz ))))
Kızlarla erkeklerin birlikte okumaları şart. Ş-a-r-t
Birlikte almali 🙄 Ayri ayri olmasi cok sacma ya, is hayatinda ayri gayri mi olacaklar
Bence ortaokula kadar ayrı, daha sonra belirli sınırlarla integre edilmeliler. Zaten genelde lisede hiç bir öğrencinin derdi okumak değil. Sadece sevgili edinmek
Karma olmalı.. bu ülke nereye gidiyor!!! Yobazlık geri gelecek.
Bu hızda devam edersek iranı geçeriz köprü yaptık hüloggggg 😂😂
Birlikte almalı.
Denensin bazı semt okulları çok kötü ders işlenmiyor.
Birlikte alınmalı ki erkekler kız görünce kızlar erkek görünce kudurmamalı
Süper olmuş. Karma eğitim başarısızlık getirir zaten.
Tek kız olan okullarda çok kavga çıkıyor tabi seviyeye göre. Erkek olunca da süslenme peşindeler düğüne gidiyormuş gibi makyaj yapıyorlar bazıları hariç
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar