Karma eğitim
Tek cinsiyetli eğitim
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

Çok ilginç biz nerede karşı cinsle arkadaş olacağız, tanıyacağız, tabu olmaması gerektiğini öğrenip işimize bakacağız? İnsanlara karşı cinsi bu kadar ulaşılmaz, bu kadar ayrı olmak zorunda olduğumuz algısını aşılamanın anlamı nedir?
Tabi bizim ülkemizde de var bu kız liseleri, orta okulları falan. Özellikle imamhatiplerde okul karma bile olsa sınıf mevcudu düzenlerini böyle oluşturuyorlar. Bunun başarı ile ilgisi ne ki bunla uğraşıyoruz?
Bir Galatasaray Lisesi mezunu, bir Kabataş mezunu karma okuldan çıkıp ülkenin en parlak genci olurken, LGS puanı yerlerse sürünen okullarsa, sırf devlet desteklediği için ödenek ayrılan ve parlatılmaya çalışılan ancak üniversiteye giriş başarı oranı berbat olan okullarda cinsiyete göre adam seçilmesinin insanlığa ne faydası var?
Real hayatta bir tane kız arkadaşı olmayan adam, internette tanımadığı kadınlara tanışma msjı atmaktan parmak uçları nasır oluyor. Bu kadar uzaklaştırmaya gerek yok gençleri ya. Bırakın aynı ortamda arkadaşça oturmayı öğrensinler. Ben karma lisede ve karma üniversitede okudum; sınıftaki erkek arkadaşlarımla da hiç grup falan yapmaya çalışmadık efendi gibi güldük eğlendik ders çalıştık ve mezun olduk.
Bunu sanki biz başaramayacağız da, devlet eliyle farklı okullara dağıtılalım fikrinden tiksiniyorum.
Ayrıntılı yorumunuz için teşekkür ederim.
Bence karma eğitim
Karma eğitim. Tek cinsiyetli eğitim modeli çöküş demektir o ülke için her alanda.
Duruma göre değişkenlik göstere bilir
Cevap
87Cevap
Kızlar da erkekler de kimle eğitim görmek istediğini kendi seçmeli. Üniforma şartlı bir okulda kız erkek karışık olabilir ama serbest kıyafetli sistemde sade giyimli çalışkan erkekler süslü kızların sözlü işkencelerine maruz kalabilir. Tüm ihtimaller değerlendirilerek insanlara seçme hakkı verilerek çoğulcu ve demokratik bir eğitim sistemi kurulmalı. Erkeklerin hiyerarşisinin ve kızların hiperhigamisinin parlak beyinleri ve genç dahileri linç etmesi önlenmeli. Eğitimde cinsiyet teferruat, kalite esastır.
Bilimsel anlamda baktığımızda şöyle bir durum var: Kızlar erkeklere göre ergenliğe 1-2 yaş erken giriyorlar. Bu sebeple erkekler özellikle ergenliğin ilk dönemlerinde kızlara göre daha çekingen ve asosyal olabiliyorlar. Öyle olunca da bunun eğitime olumsuz yansımaları olabiliyor. Belirli bir yaşa kadar tek cinsiyetli eğitim belirli bir yaştan sonra da yani erkeklerin kızlarla ergenlik dönemi minvalinde eşitliğe ulaştığı veya yaklaştığı bir yaştan sonra da karma eğitime geçilebilir. Ancak bunun için kapsamlı bir araştırma yapılmalı ve tek cinsiyetli eğitim ile karma eğitim düzeni arasında fayda/zarar karşılaştırması yapılmalıdır. Ve bilimsel anlamda hangi eğitim düzeni faydalı ise ona geçiş yapılmalıdır.
Ben; karma olmayan bir sınıfta bir cinsiyetten öğrencilerin olduğu eğitimi desteklemekle beraber sınıflara giren hocaların da sınıfına göre değil, rastgele ve her hocanın herhangi bir sınıfa ders verebilecek şekilde dağıtılıp programların oluşturulması taraftarıyım.
Zira tüm sınıfları her manada görmüş; kız sınıflarında bayan hocaların ders işlemek yerine gıybet konferanslarıyla beraber "kısır günü" yaptığını görmüş, erkek hocaların da 5 aydır sürekli girdiği erkek sınıflarında sınıf içinde tavla partileri görmüş biriyim.
Rotasyon ve nizamiyet ve dahilinde sistemli denetimin olmadığı her zeminde insan nefsine yenik düşüp "özensiz" davranacaktır. Aksini iddia edenler "kolaycılığın tadına bakmıştır" nezdimde.
Naçizane🍃
Karma normalde daha etkili olur bütün çeşitli tiplerin beyin fırtınası etki gösterir baya... Tek cinsli eğitim de bu sadece hemcins ile kısıtlanabilir.
Karma için niyet farklı olursa eğitim başarısız olur, hemcins konusunda başarısız olmaz. Yani cinsellik düşüncesiyle okula gidenler için tek cinsiyetli eğitim idealdir cinsellik düşüncesine fazla kapılmayanlar için ise karma eğitim idealdir. Bunları ayırt edemeyiz o yüzden kararı gençlere bırakmak lazım yani okuyanlara... Tercihlerini neden yaptıklarını da açıklamalarını istemelisiniz mantıklıysa gönder değilse gönderme bu kadar net.
Lise döneminde karşı cinsle birlikte olmayan bir genç okul bitince de duygusal ve hormonal sorunlar yaşayabilir ortaokulu liseyi tek cinsiyetli eğitim ile okuyan buyuk amcamın oglu 34 yasinda ve tek bir kiz arkadasi ve ya sevgilisi dahi olmamış bu zamana dek
Burda ilk söz hakkı kesinlikle benim. Tek cinsiyetli eğitimi sonuna kadar destekliyorum.
Yapılan araştırmalar, kız ve erkeklerin ayrı okullarda veya ayrı sınıflarda eğitim görmelerinin öğrencileri meşgul eden eğlence, kavga, suç işleme, vakti boşa harcama, taciz ve gebelik gibi olumsuzlukların asgari düzeye inmesini sağladığını göstermektedir. Karma okullara giden kızlar “nasıl göründükleri”, sadece kız okuluna gidenlerin ise “kim oldukları” ile daha çok ilgili olduğu saptanırken ayrı okula gidenlerin kendine güven oranlarının da daha yüksek olduğu görülmüştür. ABD genelinde kız okullarına giden öğrenci oranı %2 iken ABD Senatosu ve kongredeki kadınların %20`si, sadece kızların gittikleri okullardan mezun olmuştur. ABD`de dışişleri bakanlığı görevinde bulunan ve son başkanlık seçimlerinde Demokratların adayı olan Hillary Clinton`un da, Wellesley Kız Üniversitesi`nde okuduğu bilinmektedir. ABD`de bugün 84 kız üniversitesi bulunmaktadır.
Ben bir dinsizim, kız evlat istiyorum. Ben bu konuya daha duygusal yaklaşıyorum. Ben ortaokul ve lise çağındaki gençlerin tekli eğitimde okumasından yanayım bu ülkede. Ahlak, edep yok çünkü. Sınıf ortasında öpüşenleri mi ararsın, sevişenleri mi ararsın, ne ararsan var. 8. Sınıfta okuyan bir kız tanıdım. Kızın sevgilisi var ve sürekli öpüşüyorlar sınıf da bunu doğruladı. Aileler ahlak öğretmiyorlar bu ülkede. Sırf bu yüzden tekli derdim. Ben zamanında hem teklide okudum, hem karmada. Karma eğitimde fikir alışverişi falan oluyor daha iyi diyebiliriz lakin bu ülkede zor. 😒 yani görüyoruz bu ülkenin ortaokul lise gencini. Ağzında sigara elinde tesbih artistlik yapıyorlar. O tür insanlarla olmasın diye tekliyi seçerdim.
Tabii ki karma eğitim. Tek cinsiyet yapıp cinsiyetleri ayırmak ile uğraşmak yerine eğitimde nasıl ilerleyebiliriz diye düşünmek lazım. Ancak aklı fesat çalışan insanlar kızların ve erkeklerin aynı ortamda bulunmasına pek bir karşı anlayamadım. Tek cinsiyet olması kişilerin özgüvenini azaltır illa işe atılacaklar ve orada da karşı cinsiyet olacak. O zaman ne yapsınlar? Tek cinsiyet iş mi 😒
Tek cinsiyeyli egitim mi olur ya one heryer erkek ya da heryer kiz yok ya ole bir sistemmi var 😍 gerci lise 1 de ailem zorla imamhatipe yazdirdi sadece kizlar ayri siniflarda erkekler ayri siniflarda ders goruyolardi tenefuste yine heo beraberdik 😍 neyseki imamhatip seruvenim baslamadan sona erdi 😍 3. Hafta okuldan atildim.😍
Karma eğitim. Topluma sağlıklı bireyler kazandırılması, iki cinsin birbirini öcü olarak görmesine engel oması, çocuklara sosyalleşme imkanı sağlaması sebebiyle asla ödün verilmemesi gereken eğitim sistemi olduğu kanısındayım.
Tek cinsiyetli eğitim ders başarısı konusunda ilk olarak yurt dışında uygulanan ve olumlu sonuçlar alınan bir eğitim modeli. Öğrencilerin kişiliğinin gelişimi açısından ne kadar başarılı olunuyor emin değilim. Karakter gelişimi açısından karma eğitimi destekliyorum.
kesinlikle karma. eğitim sadece bilgi alıp depolamak değildir. çok yönlü olur. karşı cinsle bir arada olmak bile bir eğitimdir. ne düşünür ne hisseder olaylara bakış açısı nasıldır... hepsi ayrı ayrı önemlidir.
Yapılan tüm araştırmalarda tek cinsiyetli eğitim veren okullar ve fakültelerde eğitim seviyesinin daha yüksek olduğu görülmüştür.
ABD`de 2008 yılında Stetson Üniversitesi`nin yürüttüğü dört yıllık bir araştırmada demografik yapı, sınıftaki öğrenci sayısı ve müfredat bakımından birbirinin aynısı karma ve ayrı eğitim veren iki okul incelenmiştir. Araştırmanın sonuçlarına göre, karma okulda okuyan erkeklerin %55`i sınavı başarıyla verirken sadece erkeklerin okuduğu okulda, aynı sınavdaki başarı oranı %85 çıkmıştır.
Eğer cinsiyetli bir eğitim sistemi uygulanacaksa tamamen her alanda cinsiyetli sisteme geçiş yapmak gerekiyor çünkü sadece kızlarla eğitim gören kişiler erkeklere karşı çekingen olur veya erkekler kızlara karşı çekingen olur buda iş ve bir çok alanda olumsuz etkiler gösterebilir ve başarısızlığa yol açar
eğitimde o kadar eksiklik giderildi, çocuklarımız zehir gibi öğretmenlerimiz müthiş bir öğreti kabiliyetine sahip. tek derdimiz karma ya da tek cinsiyetli eğitim kaldı öyle mi? ciddi sorunlarımız var, özellikle bazı okulların şartları ciddi anlamda kötü. özetle, bizim eğitimin karma olup olmamasını konuşacak durumumuz olmamalı. tıpkı kendi evindeki sorunları hallledemeden komşu evin sorunlarını halletmeye çalışmak gibi.
Çok güzel konuştunuz tebrik ediyorum 🍀
Karma eğitim aslında kadın erkek eşitliğinin de bir simgesidir laik ve demokratik bir ülke de karma eğitim şart örümcek zihniyetler kadın erkek ayrımı yaparak kadının sosyal ve eğitim hayatındaki rolünü ikinci plana atıyorlar
Tabiki de karma eğitim olması gerekir. Karma eğitim olacak ki bireyler cins farklılığını önemsemesin. Karşı cins ile iletişim kurmayı öğrensin. Eğer tek cinsiyet eğitimi gelir ise ileride karşı cins ile iletişim kurmayı öğrenmedi bilmediği için tamamiyle yobazlaşmış bireyler bulursunuz. Sırf eğitim yüzünden tüm çalışma şartlarını haremlik selamlık olarak değiştirmek zorunda kalırsınız.
Karma çünkü karşı cins ile de iletişimi kuvvetli olmuş olur. Saçma bir düşünce tek cinsiyetli ne ya.
Öğretmenler bile karma eğitim daha iyi diyorsa tartışmaya kapalıdir
Ben kız meslekte okudum ama pek bı yararını goremedim daha Cok zararı oldu
Karma eğitim. Çünkü insanın her insan ile adapte olması gerekir. Öğrenmesi ve yaşaması gerekir.
Tek cinsiyetli eğitim tam anlamıyla eğitim olmaz. Sadece öğretim olabilir. Disiplin çok üst seviyeye çıkar ama eğitimsiz bunun da bir anlamı yoktur.
İki ortamı da görmüş birisi olarak "tek cinsiyetli eğitim" diyorum. Karşı cinse olan düşkünlük bir kenara bırakılırsa tek cinsiyetli ortam her zaman daha kral ortamdır.
Bazıları "Nerede karşı cins ile birlikte olacak insanlar?" diye laf sokmuş ama aslında doğru olan budur. Erkek ve kadın, kafa yapısı birbirinden tamamiyle farklı olan iki varlıktır. Bu sebepten ötürü bir araya geldikleri zaman hep tatsız olaylar yaşanır. (Toplu taşıma, iş hayatı, okul ve AİLE DAHİL) O yüzden olabildiğince bu iki cinsi birbirinden ayırmak lazım.
İyi günler.
Karma tabi ki, hayat ta karma değil mi, okulu hayattan soyutlayarak bir nesil yetiştirilebilir mi? O çocuk okulda kazandığı becerileriyle hayatta var olmayacak mı, tek cinsiyetli eğitimle tek düze şeyler öğrenerek hayata adapte olamaz.
Kesinlikle karma, tek cinsiyetli eğitimde karşı cinsten arkadaş edinmesini bilmeyen insanlar yetişir, bizzat eski sevgilimdi bir tanesi.
Bence beyin fikir alısverişi ve zeka önemli cinsiyetin hiçbir önemi olmamalı
Karma tabii ki bu konuyu tartışmamız bile çok saçma
Karma eğitim. Neden kadın ve erkek ayrı bir türmüş gibi davranılıyor anlamış değilim, kadın da insan erkek de insan. Tek cinsiyetli eğitim sosyal dengeleri bozuyor.
Bence karma eğitim. Çünkü ileride meslek hayatında kişi sadece kendi cinsi ile karşılaşmayıp karşı cins ile de çekinmeden ve saygı çerçevesinde iletişim yoluna girmeyi öğrenir.
Senin karşı cinse olan ilgine bağlı olarak değişir bu durum. Eğer derslerden başka şeylere yönelmeye pek meyilli değilsen senin için sorun olmaz. Ama karşı cinsten insanlar derslerini engelleyecekse tek tür kontenjan daha iyi. Ancak dış ortamda sosyallesmek de gerçekten önemli.
12-15 yaş dönemine kadar karma, daha sonra lisans ve lisansüstü öğrenim de dahil olmak üzere tek cinsiyetli eğitim en sağlıklı ve etkili olanıdır diye düşünüyorum.
Elbette karma, tek cinsiyetli eğitimle ömrünün sonuna kadar erkek görmemezlik olmayacak.
Eğitirken insanları cinsiyetlerine göre ayırmaya başlayıp, kaliteli sonuç bekleyecek kadar aklını kaçırmış olmamak gerektiğini düşünüyorum.
Tek cinsiyetli diyenlerin çoğunluğunun erkek olması ama şu sitede bile tanışma mesajı atmaktan bıkmayışları...
Eğitime odaklanıldığı takdirde karma eğitimde başarılı olunur. Ancak bizim karma eğitimden ne anladığımız da önemli
Karma eğitim karşı cinslerin birbirlerine sosyal açıdan uyumu, sağlıklı cinsel ve sosyal gelişimleri için önemlidir.
Ben karmada okudum ama her iki türlü okuyan varsa tecrübelerini okumak isterim. Merak etmişimdir.
Karma tabiki, çünkü sonra insanlar okul dışında karşılaştığı zamanlarda çok daha farklı oluyo, bazen nası davranıcaklarını bilemeyip daha aykırı davranışlarla karşılaşabiliyo, sonuçta ne yasak olursa insana o cazip gelir.. bence karma olmasının bir sakıncası olduğunu düşünmüyorum
Sistemin temeli değişmedikçe, değil karma sınıf, dünya karmasını soksan gene fayda etmez.
Bir dönemin endüstri meslek lisesi mezunuyum sonra diyorlar ki Türkiye cinsel açlığın afrikasi
Fazla spekülasyona gerek yok, dünyanın başarılı ülkelerine bakmak yeterli.
Tek cinsiyetli eğitim istiyorum oh her yerde karı kız 😂😂😂
Karma eğitim siz insanları yetistirmeyi bilirseniz insanlar ne zaman ve nerede ne yapacağını çok iyi bilirler.
Tek cins olunca kızlar daha çok başarılı oluyo ama erkekler daha kötü oluyo. Tecrübeyle sabittir. 😅
Askeri okullarda erkekler kat ve kat daha başarılı ama bu çözüm değil.
Askeri okul ayrı tabiki canım. Ben imam hatip okuduğum için direk aklıma düz okul geldi. Bizde erkekler kendini iyice salıyordu hocalar gelip erkeklerden çektiklerini anlatıyodu 🤣🤣
karma eğitim tabi ki de. tek cinsiyetli eğitim diyenler çomardır
Türkiyede eğitim parasi olmayanlarin kendini garantiye alma araci olmus esas sorun bu
karma daha mantıklıdır her zaman, hem herkesin cinsiyeti içindekiyle aynı olmayabilir veya cinsiyetsiz doğabilir onlar için çok psikolojik bir durum bu
Lisede yani ergenlik döneminde ayrı olamasi cok faydali olurdu...
Ilkogretimde karma.. lise ayri..
Universite karma...
Bence bu daha iyi..
Bu sistemle devam edilecekse ister karma olsun ister tek cinsiyeti hiç bir fark olmaz...
Önəmli olan eğitim sistemi
Zekaya göre tek cinsiyetli eğitim daha başarılı olur...
Bence karma en azından başkalarına karşı utanma çekinme olmaz diye düşünüyorum
Cinsiyet ayrımı yapmadan yapılan karma eğitim daha başarılı olur.
İş hayatında karma olacağımıza göre eğitimin karma olmasıda avantajdır
yapılan araştırmalara göre tek cinsiyetli eğitim de daha büyük başarı elde edilmiş..
Kesinlikle karma eğitim. Bilimsel olarakta açıklanmış bir şeydir bu. Başarıyı sosyal yaşamı daha çok geliştiren bir şeydir karma eğitim.
Saçma sapan işler bunlar. Kızları okutmayın olsun bitsin madem neye uğraşıyoruz o kadar
Dislike atanlar anlamamış söylediğimi tam olarak galiba
Haremlik selamlık mi bu okul egitim cinsiyetci olur mu
NİTELİKLİ EĞİTİM
İkisi de olabilir. Her ikisine de sıcak bakıyorum. Yeterki düzgün eğitim olsun.
Tartıştığımız konuya bak 😂
Acınası ve komik.
A işaretledim.
Tek cinsiyetli olan şeyler ibadet yerleri ve tuvaletler olmalı, eğitim değil.
Aklın dersteyse karma veya tek cinsiyetli eğitimin bir önemi yok.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar