"Derslerim Kötü" Diyen Öğrencilere Taktiklerimi Anlatıyorum!

Merhaba, lise ve üniversite hayatım boyunca bu taktikleri yaparak çoğu zaman sınıftaki en üst notu alarak mezun oldum. Bu arada Yazılım mühendisiyim.

8-9 Saat çalışarak kendini heba etme.

Meslek lisesi çıkışlıyım bu arada(Bilgisayar) lise sonda tüm arkadaşlarım dershaneye yazılmaya başladı, ben ve 3-5 arkadaş ise sınava 3 ay kalana kadar laylay lom hayatı ile alemlere akmaya devam ediyorduk. Dershaneye giden tüm arkadaşlarımı stres basmıştı, ya yapamazsam, ya edemezsem tarzı cümleler ile sık sık bize geliyorlardı. Bir gün dayanamayıp sormuştum " Dershanede ne anlatıyorlar size" diye. Aldığım cevap ise burada öğrenemediklerimizi dediler. Beni bir gülme almıştı her neyse konuya girelim. 8-9 saat çalışan bir beyin aynı zamanda stres ve kaygıyıda en yüksek dereceye yükseltir. Örneği matematik konusu, matematik somut bir kavramdır yani yorumlanmaz 2+2 her koşulda 4 olur yani bir kere öğrenilir ve haftada 1 kere tekrar ile unutulmaz, lakin bu bizim dershaneye giden çocuklar o kadar abartıyorlardıki çocukların göz altı torbaları oluşmaya başladı 30 kişi beraber başladıkları dershaneden sadece 6 arkadaş 400 üzeri almıştı. Ben 485 almıştım bu arada (gülücük)

Derslerim Kötü Diyen Öğrencilere Taktiklerimi Anlatıyorum!

Gece çalışın gündüz aklınız başka yerde olur.

3 aylık dilimde gece 11 ile 2 arası sadece test çözerdim, çözdüğüm testler ise sadece mat ve geometri dersleri idi. Tarih ve Edebiyatı farklı bir şekilde atlatmıştım ama Sayısal zeka en çok geceleri çalışır. Sınava 1 ay kala mat ve geo çalışmayı bırakmıştım sadece testler çözüyordum ve bunun yanında sudoku çözmeyide kendime adet etmiştim. Çünkü sürekli mat mat mat diye diye insan bildiğinide unutuyordu o yüzden mat konularını son 3 ayda bence halledebilirsiniz. Sınavda zaten bildiklerinizin yarısını unutuyorsun o yüzden rahat kafayla girerseniz eminim rahat bir sınav geçecek.

"Derslerim Kötü" Diyen Öğrencilere Taktiklerimi Anlatıyorum!

Kendi sesinizi kayıt edin.

Bakın bu çok önemlidir denemeden konuşmayın bence, tarih dersinden 8 üniteyi sesli olarak okumuş ve bu sesli okuma tahmini olarak 6 gün sürmüştü. Kendi sesimi kayıt ettiğim için tekrar okuma gibi bir derdim olmuyordu. Çünkü ses tanıdık ve benim sesim otobüste, yatakda, tuvalette 3 ay boyunca kendi sesimi dinlemeye başladım hatta bazen geceleri kulaklıkla uyuyakalıyor sabah kalktığımda malazgit meydan savaşını tam anlamıyla biliyormuş gibi geziniyordum. Bu taktik ile 2014 Kpss ye öğrenci iken girmiştim ve sonuç babamı bile şaşırtmıştı "sen hiç ders çalışmıyorsun nasıl becerdin" demişti.. Aşağıdaki Kpss kendi puanlarımdır.

"Derslerim Kötü" Diyen Öğrencilere Taktiklerimi Anlatıyorum!

Önce özetleri sonra konuyu okuyun.

Bunu üniversitede çok yapardım kitaplardaki özetleri okurdum, sonra konuyu okurdum sonra hocayı dinlerdim. Bu 3'ü arasında bir tutarsızlık kesinlikle olurdu ve ben bir süre sonra hocanın sesini kayıt etmeye başladım bunun için gidip 300 lira Hd mikrofon almıştım be(kih kih kih) hocanın 30 dakika boyunca anlattığı tüm konuyu kayıt ediyordum, hoca arada "Bakın bunu sınavda sorabilirim" dediği cümleleri not eder kağıda geçirir kendi yaptığım android test uygulamasına eklerdim. bir süre sonra hocaların sesini kaydederek çan eğrisini 80'e çıkartmıştım sonra arkadaşlar 10 paket sigara karşılığında bunu düşürmemi rica ettiler ve bende aklımı kullanıp 80'den 50'düşürmüştüm. 80 de bb idi 50 de (gülücük). dediğim gibi özetleri okumanız size fikir verir.

"Derslerim Kötü" Diyen Öğrencilere Taktiklerimi Anlatıyorum!

Sadece canınız isteyince çalışın.

İstemeyerek olan ilişkiden şey doğarmış lafını bilirmisiniz heh işte zorla ders çalışmakta buna gebe olur. Sadece canınız isteyince ders çalışın. Canın hiç ders çalışmak istemezsede senin ahmaklığın olur bu, gidersin 1300tl maaş ile pizzacıda çalışırsın.

"Derslerim Kötü" Diyen Öğrencilere Taktiklerimi Anlatıyorum!

Uzun uzun yazardımda şimdi siz bunuda okumazsınız :). Beyninizi kullanma dileği ile.

"Derslerim Kötü" Diyen Öğrencilere Taktiklerimi Anlatıyorum!
Cevapla