Sınavlar gözünüzü korkutmasın

Önceki hesabımda ygs lys ile ilgili bir bence yazmıştım. Şimdi ise DGS ile ilgili bir

bence yazmak istedim. Ama bu bence nasıl ders çalışılır noktasında olmayacak.

hedefini yüksek tut
hedefini yüksek tut

hadi başlayalım

ilk yapacağımız şey tabii ki de hedef belirlemek. kazanmak istediğimiz bölümün kaç puan ile aldığına bakıyoruz. https://dgs-puan.hesaplama.net/hesaplama.do bu tarz siteler sayesinde hangi bölümden (sayısal-sözel) kaç net yapmamız gerektiğini belirliyoruz. Henüz önlisans mezunu olmamış olanlar biraz gayret göstererek yüksek ortalama yaparlarsa çok avantajını görürler.

konu dağılımı

konulara göre soru dağılımı
konulara göre soru dağılımı

Konu dağılımlarını gösteren tabloları mutlaka incelemeliyiz. böylece hangi konuya daha çok ağırlık verilmesi gerektiği ile ilgili fikir sahibi oluruz. bu tabloyu incelemeden ders çalışan birisi işçi problemlerine daha çok çalışıp yaş problemlerine daha az çalışmış olsa yanlış yapmış olur çünkü işçi problemlerinden bazı seneler hiç soru sorulmamış ama yaş problemlerinden neredeyse her sene soru çıkmış.

denemeler

imkanınız varsa dershanelerin deneme sınavlarına gidin
imkanınız varsa dershanelerin deneme sınavlarına gidin

deneme çözmek çok önemlidir ancak denemeden daha çok verim almak için deneme sonrası tüm soruların üstünden tekrar geçmeliyiz. doğru çözmüş olsak bile soruya tekrar bakmakta fayda var çünkü hafızada kalıcılığı sağlamak için tekrar şart.

son olarak

gülümse :D
gülümse :D

sınavı kazanamamak dünyanın sonu değil. sen öyle görsen de değil. artık dayanamıyorum dersin dayanırsın o yüzden kazanınca hayatına nasıl bir etkisi olacağını bilmediğin bir sınav için üzülme. gülümse bence

Sınavlar gözünüzü korkutmasın
Cevapla