Saç derisinin, genel cildin, yüzün doğal florası var devamlı çeşitli sabunlarla jellerle cildi çoraklaştırdığınız da da çok sağlıklı bir vücuda veya cilde sahip olmazsınız. Her dakika duş almak günde 1 kez neyse ama günde 3-4 kez duş almak mantıklı bir hareket değil. İşim gereği geçmişte günde 5-6 kez devamlı duşa girmek zorunda kalıyordum duşa girmediğim zamanlarda da havuz içerisinde oluyordum bu hem cildime hem tırnaklarıma hem de kafa derime zarar veriyordu farkediyordum.
Çalışıyorsam hergün duş alırım. Bakımdır ama diğer zamanlarda hastalık olarak görürüm çamaşır değiliz sonuçta. 2 gün ideal diye düşünmekteyim duş için :)
Her gün duş almak sağlıklı değil. Ben yaz kış fark etmeden saçımı dördüncü gün yıkarım. Böylece yağlanma problemim olmaz. Vücudumu ise yazın her gün kışın yine saçımla aynı zamanda yıkıyorum eğer antrenmanıma denk gelmediyse tabi.
#SelamGençlik Her gün duş almak fikrimce muhteşem bir lüks. Stresten arındırıcı ve topraklayıcı etkili. Cildi kurutmayacak tedbirler duş jeli veya nemlendirici sabunlar tercih edilerek ve sonra nemlendirici sürerek alınabilir. Böyle bir imkânı olan bir insan bence bu fırsatın kıymetini bilmeli. Suya âşık biriyim. Hergün sadece daha yüzümü yıkarken suya hayranlıkla bakıyorum, şükredip. Her gün denize girmek, okyanusta yüzmek muazzam olur. Suyu tasarruf etmeye dikkat ediyorum. Suya çok âşığım, su için gerçekten sonsuz şükürler olsun amin. Bir de duş almak yetmez, şimdiden tüm bilinçli insanlarımıza roll-on kullanmaları gerekir diye hatırlatalım. Suya dair herşeye tutku hissediyorum.. #TubaSueda
Bence hastalık çünkü evde olmaz imkan olsa bile her gün olmamalı diye düşünüyorum insan her gün kendi kendini temizlememeli duş tabii ki alır almaz saç her gün yıkanmax eğer bir saçın Her gün yıkarsın saç kendi yağı ile asla beslenmez ve bunun sonucunda pişmaniye gibi olur vücut her gün yıkanır ama saçlar gün yıkanmaz
Cok kirlenen insanlar var mesela erkek kardesim.1 gun almasin yanina yanasilmiyor 😄. haftda 3 kez alinmali ama. kimsenin pattes kizaran kafasini gormek zorunda degiliz
Yazın evet zaten terden dolayı cilt nemlilik oranını çabuk kazanıyor ama kışın öyle olmadığı için hastalık. Spor eğitmenidir veya yine çok terleten kirleten bi iş yapanlar için sözüm yok
Yazın normal karşılanabilir bazı insanlar yaz kış çok terler buda normal olabilir ama kışın ter veya başka bir sebep yokken sürekli duş almak evet zarar verebilir