Sıcak suyla duş almak kış aylarında iyi oluyor. Fakat sıcak su insanın cildine iyi gelmiyor. Çünkü cilt kuruluğuna sebep oluyor. Kuru bir cilt insanın canını sıkar. Duş sırasında bu durumun önüne geçmek için Duru Hydro Pure Şeffaf Bakım Sabunu kullanmak iyi olacaktır. Çünkü; 10 kat nemlendirici özelliğine sahip olması, cildi nazikçe arındırması ciltte derinlemesine temizlik hissinin yaşanmasına sebep oluyor.
Ayrıca içerisinde paraben, silikon, parafin, gluten, fitalat içermeyen özel formülüyle cildimizi canlandırıyor. Daha bununla da kalmıyor. Micellar suyu etkisiyle cilt gözeneklerindeki kir ve yağ fazlasına mıknatıs gibi yapışarak tertemiz bir cilde kavuşmamızı sağlıyor. Şeffaf bir görünüme sahip ve aloe vera içeriyor. Aloe veranın cilt üzerinde ki muhteşem etkilerini biliyoruz. Ten üzerinde uzun süre koku kalmasına katkı sunar. Ciltte kuruluk hissi yerine nemli bir cildin kapılarını açıyor. Duşta bir sabundan beklenecek herşeyin katbekat fazlasını bizlere sunuyor.
Ya ben soğuk havaya bile katlanmakta zorlanıyorum suyu hiç istemem. Faydalıysa da bana göre değil yani. En fazla kan dolaşımı için duştan çıkmadan bacaklarıma soğuğa yakın! Su tutarım ben. Göğüslerin dik kalması için de soğuk suyla şoklamak iyi geliyor diye biliyorum ama asla yapamam onu
Soğuk su ile yıkanmak daha sağlıklı cildi genç gösteriyor. Sıcak su ise saçları ve cildi kurutuyor ve bazen kaşıntılarada yol açabiliyor. Eskiden kaynak su ile yıkanıyordum 😂🤦🏻♀️
Hiç bir zaman soğuk suyla duş alamam. Bir istisna geçtiğimiz yaz soğuk suyla almıştım artık sıcaktan duramayacak halde olduğumda artık buz gibi suyun altına giriyordum. Kışın sıcak suyla, yazın ise ılık suyla duş alırım.
Son 10 yildir falan hep soguk suyla dus alirim. Bunun karsiliginda da en son ne zaman hasta oldugumu hatirlamiyorum (covid haric). Vucudun dayanikliligini baya arttiriyor soguk su.