Sırttaki sivilceler için duş jeli tavsiyeleri olan var mı? Neden sırtta sivilce çıkıyor sizce? Asla anlayamıyorum :/ Yorumlarınızı bekliyorum.Sırttaki sivilceler için duş jeli
Vücuttaki yağ, kirlerden kurtulmak ve sivilce oluşumunu önüne geçmek için doğru duş jelini tercih etmek gerekir gadası. Yalnız öyle bir duş jeli olmalı ki içerisinde kimyasala yer vermemelidir. Pure Line duş jeli bu konuda oldukça iyidir. Çünkü içerisinde alkol, paraben ve yapay renklendirici içermez. Ciltte herhangi bir alerjik reaksiyona sebep olmuyor. Ayrıca cildi derinlemesine temizliyor. Gözenekler yağ ve kirden arınarak rahat rahat nefes alıyor. Ayrıca 12 saate kadar kalıcı kokusu insanı mest ediyor.
Selam :) Vücudun çeşitli bölgelerinde çıkan sivilceler en büyük cilt problemlerinden bir tanesi. Peki sebebi nedir ve nasıl geçer?
Sırtta sivilce neden çıkar?
sırttaki sivilceler için duş jeli
Sırtta bakterilerin, kirlerin ve yağların gözeneklere dolması ile sivilceler meydana gelir. Genelde yağlı cilt tiplerinde görülür. Yüzde olduğu gibi vücudun diğer bölgelerinde de çıkan sivilcelerin sebebi biriken fazla yağdır. Aynı zamanda ölü deri de sivilcelenmeye sebep olur. Çünkü ölü deri gözenekleri tıkar sivilce oluşuma zemin hazırlar. Sırtta oluşan sivilceler birçok farklı hastalıktan da kaynaklı olabilir. Özellikle ağrı yapan sivilceler konusunda dikkatli olmak gerekir. Hormonal değişimler, karaciğer hastalıkları ve stres sivilcelere sebep olabilir. Böyle bir durumdan şüphelendiğiniz takdirde uzmana başvurmak en doğru karar olacaktır. Dar kıyafetler giymek de vücutta sivilceye sebep olabileceği gibi bazı kumaşlar da alerjiden kaynaklı sivilceye sebep olabilir.
Temiz bir vücut ile sivilcelere elveda
Bir uzmana danışıp bir hastalığımız olmadığına emin olduktan sonra yapmamız gerekenler alsında çok basit. Yukarıda da dediğim gibi vücutta oluşan fazla yağ ve ölü deri sivilcelere sebep olur. Bu yüzden hijyene önem vermemiz gerekiyor. Vücuttaki ölü deriden kurtulmanın yolları ev yapımı peelinglerden geçiyor. Sizin için harika bir tarifim var. Sadece kahve ve limondan oluşan bu tarif ile ölü deriden kurtulacaksınız ve gözenekleriniz nefes alacak. Kahvenin tanecikli yapısından, limonun ise antibakteriyel özelliğinden faydalanacağız. 1 yemek kaşığı Türk kahvesi ile taze sıkılmış 1 adet limonu karıştırıp duş sırasında sırtınız dahil tüm vücudunuza nazikçe oval hareketler ile uygulayın. Aynı zaman da cildinizin pamuk gibi olmasını da sağlayacak. Doğru duş jelini kullanmak ise peeling uygulamasından sonraki ikinci adım.
Doktora gidip kan testi yaptırmalısın karaciğer sorunu olabilir. Bol bol su içmeye dikkat et. Yeşil çay içmeyi de alışkanlık haline getirmelisin. Düzenli olarak sırtını kesele ama fazla bastırmamaya dikkat et.
Beslenmene daha dikkat et. Fazla yağlı şeyler yeme. Düzenli banyo yap sırtının temiz olması oldukça önemli. Sivilceler ile oynama, sıkma. 🙂
Sırtta çıkan sivilce en rahatsız edici tür oluyor bana göre :) Öncelikle çıkan sivilcelerin sebebini öğrenmen senin için daha iyi olur. Sivilceler stres, yanlış beslenme, çok sıcak ortam gibi nedenlerle meydana gelebiliyor olsa da hastalıkların da habercisi olabilirler. Bir uzmandan yardım alarak en doğru tedavi şekli uygulanabilir.
Sirke sivilcelerde etkili bir yöntem evet. Onun dışında sırtta çıkan sivilcelere çözüm olarak limon da kullanabilir. Limonda doğal asit bulunuyor, sivilceyi kurutma ve sivilcelere sebep olan bakterileri uzaklaştırma etkisine sahip. Suyunu sıkmadan dilimleyip sivilcelerin üzerine sürebilirsin.
roaccutane kullanma ben kullandım değmez.. zoretanin zaten roaccutane'in güçlüsü, çok rahatsız ediyosa ben doakimya üzerinden kimyasal peeling alıyorum sırt özellikle çok sert olduğu için yüze göre çok hafif alma... onu sür sonra cilt soyulurken hepsi geçiyo zaten
1
1 Yorumla
Gizli Soran
+1 yıl
ben onu kullanmaya korkuyorum zaten önce kusturuyomuş hepsini yan etkileri falan varmış. Bu yüzden doğal yöntem arıyodum teşekkür ederim
1. Duşta sırtınızı iyi keseleyin. 2. Beslenmenize dikkat edin, beslenmenizdeki atıştırmalıkları, kalitesiz karbonhidratları, şekerli besinleri hayatınızdan bir süre çıkartın.
Sırtta oluşan sivilceler, karaciğerden sinyaller verir. Bunları ciddiye alıp, kişisel temizliğe ve beslenmenize önem göstermeniz yararınıza olacaktır. Duş periyotlarınızı kısaltın.
benım sırtımda var doktora gıttım karacıger yaglanması ıle alakalı dedı cok fazla yaglı yemek tatlı cıkolata kızartma turu yıyeceklerı azalt dedı bırde ban corek otu yagı kullandım sabahları ac karnına ıkı kasık aksamları ıkı tatlı kasıgı sımdı cok azaldı ıyılestım dıyebılırım tabı yedıdıklerımede dıkkat ettım
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
gecmış olsun aynı dert kuzenım ceydada o hatta bırazda takıntılı stres cok yapıyor baharatcılarda satılan kara sabun var ısmı aklıma geldı ardıc katranı sabunu cok etkılı hem 5 tl falan yuzde 99 etkısı var hatta geogleye yazıp faydalarına bakabılırsın
cildiye doktoruna görünmende fayda var öncelikle sivilcelerin durumuna göre krem verecek 1 ay düzenli uyguladıktan sonra geçmezse eğer ilaç ile geçmesi sağlanacak ancak karaciğer için zararlı bir ilaç bol bol su içmelisin o ilacı kullanırsan
Eğer mikrobik değilse. Yeterince kese yapılmadığı için orada biriken yağdan dolayı oluyordur. Güzel bir kese yapmanı öneririm öncelikle. Sonrasında sudacrem sürmek bayağı etkili oluyor. Geçmiş olsun.
Herkes strese yoruyor bu sivilce ve siyah noktaları ama bunların tek kabahatlisi et yiyor olmanız :) Vejetaryen olun bakın bakalım bir daha sivilce çıkıyor mu vücudunuzda
0
1 Yorumla
Gizli Soran
+1 yıl
fazla et yiyeniyi beslenen biri değilim vitamin eksikliği var bu yüzden de
100 gr deve dikeni+50 gr zerdeçal+50 gr çörek otu+25 gr keten tohumu. toz haline getirip yağı fazla kaybolmayacak şekilde. sonra sabah akşam 1 tatlı kaşığı yersen iyi gelecektir. bu karaciğer koruyucudur
buna koşullama kendını. akışına bbırakırsan sorun olmaz. ilişki ysamayı mı dusunuyosunuz kı. ay gevezeliğim tuttu. ya mesajla daha rahat konusuruz ıstersen tabı. gizliden çıkayım bana yaz sonra tekrar gızlı olurum ben
Sivilcem hic cikmadi yehuuu ergenligim bitti yehuu. ciddiyim hic cikmadi benim bildigim kadariyla sodayla yuzu yikarla ya da limonla yuzde varsa tabi ama cok yakar diorlardi