Küçükken evinizde banyo günü hangi gündü? Sobanın yakınında, leğende yıkanan nesil bilir bunu. Her Pazar gününün rutini olurdu. O gün tüm çocuklar yıkanır, ertesi gün okula mis gibi giderdi. Küçükken sizin evinizde banyo günü hangi gündü?
Elbette pazar günü. Hiç unutmam o leğenin içinde yıkanırken titreye titreye ağlardım. Su bir yandan yakıyor annem bir yandan vuruyor bir yandan gözlerim yanıyor. Hiç sevmezdim o yüzden.
Pazar günüydü annem banyo mu yaptırıldı yoksa fazla kiloları mı almak derdindeydi bilmiyorum insana davranır gibi davranmazdı ve üstüne üstlük bir de sıcak dedikçe kafama vururdu. Şimdi anlatıyorum abartma hiç vurmazdım kuzum diyor ama kafamda hala o tını var benim 😂😂
Pazar günü okula gitmeden önce hep pazar günleri sobanın üzerinde güğümde su ısıtılır sırayla annem herkesi yıkardı. En son çamaşırlar yıkanır sobanın üzerindeki o demir tele asılırdı. Yer yatağında yatar sobadan çıkan o ateş çıtırtısıyla uyurduk
Özlemişim ha o günleri bile bile pazar gününü değerlendirirdim Okula gitmek istemezdim Kardlerimle sarılır uyurdum sobanın çıkardığı ateşi izler çıtır çıtır sesini duyduğum zaman içim rahatlar Dı
Aynn ya kestane patates azmı yaptık sobada ekmek koyardık Üstüne yandığını çok severdim Sobanın yanında az mayışıp uyumadı eski nesil şimdi sobalı ev nerde komşuluk nerde sohbet nerde Garibanlık ne güzel di be çok özlüyorum o günleri
Klasik pazar günü. Bazen gorseldeki gibi bazende sobalı bir banyoda işte. Ama pazar akşamı şahane pazar izlerken tam çağırırdı annem her defasında ağlardım.🙈
İçim bı hoş oldu ya Köyde büyüdüm, aynen bu şekil soba dibine kurulmuş kıvrak leğen içinde pazar günleri kardeş geleneğini bozmadan sıraya girerdik. Başımıza tas yemezdik tabi.
Pazar akşamı klasik tabi birde parliament sinema kulubü ya da bizimkiler dizisi cok sonraları süper baba dizisi.. muzikleri bunu okuyanların kulaklarına aşinadır. 😀