Hamlet, Ophelia'ya önce "Bir zamanlar seni seviyordum." diyor. Ardından ise "Seni sevmedim." diyerek sözlerini inkâr ediyor. Peki sizce hangisi gerçekti? 💭 İlk sözünde içinden geçenleri mi söyledi, yoksa ikinci sözünde gerçek duygularını mı itiraf etti? Yoksa Hamlet, babasının intikamını almak için kurduğu planın ortaya çıkmaması adına Ophelia'yı bilinçli olarak kendinden uzaklaştırmaya mı çalışıyordu? Belki de Ophelia'nın gözetlendiğini fark etmiş ve onu korumak istemişti. Diğer yandan, yaşadığı öfke ve ruhsal çöküş nedeniyle sevdiği kişiyi bile bile incitmiş olması da mümkün. Bazı okurlar Hamlet'in Ophelia'yı gerçekten sevdiğini, ancak şartların onları ayırdığını düşünürken; bazıları ise Hamlet'in Ophelia'yı hiçbir zaman gerçek anlamda sevmediğini, onu sadece olayların içinde kullandığını savunuyor.
👀 Siz hangi taraftasınız? ❤️ İlk sözü gerçekti, gerçekten seviyordu. 💔 İkinci sözü gerçekti, aslında hiç sevmedi. 🤔 İkisi de doğruydu; sevdi ama yaşadıkları onu inkâr etmeye zorladı. Neden böyle düşündüğünüzü yorumlarda mutlaka paylaşın. Bakalım çoğunluk hangi görüşte?
Hamlet, Ophelia'ya "Bir zamanlar seni seviyordum." dedikten sonra "Seni sevmedim." diyor. Sizce hangisi gerçekti?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
Bu kitabı okuyan kadın istemsiz feminist olur o denli erkek kişisine cephe aldıracak bir kitap bak yine hatırladım sinir oldum 😃
Şartlar ayrılması gerektiği yönündeydi sevdiği gerçekti
Bence ilk sözü gerçekti diğeri ise uzaklaştırmak korumak içindi şartlar bunu gerektiriyordu
Sevdi ama babası aklında olduğu için annesinin amcasıyla olaylarından falan dolayı aşka ayırcak enerjisi yoktu o yüzden ikisinde de doğruyu söyledi
ben othello dan yanayım
pardon pardon frankenstein diyecektim
O intikam aşkına aşkını harcadı
Dizeler de gurur var..
Sevmedigi gerçek
İlk dediği gerçek
Sevmemesi