Bacakta kas yırtılmasına bağlı fıtık var 2 yıldır sürekli morarma oluyor MR'da sadece ödem ya da fokal selülit çıktı nasıl geçer bu
18 gü
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Bacakta kas yırtılmasına bağlı fıtık var 2 yıldır sürekli morarma oluyor MR'da sadece ödem ya da fokal selülit çıktı nasıl geçer bu
Kas yırtıklarından sonra iyileşme süresi yırtığın derecesine göre değişebilir. Ancak üzerinden 2 yıl geçmesine rağmen hâlâ sürekli morarma olması, normal kabul edeceğimiz bir durum değildir ve bunun nedeninin mutlaka araştırılması gerekir.
MR'da ödem veya fokal selülit görülmesi tek başına bu şikâyeti tamamen açıklamayabilir. Burada önemli olan, kasın mevcut durumu, çevre dokular, damar yapıları ve yaralanmanın gerçekten tam olarak iyileşip iyileşmediğinin değerlendirilmesidir.
Bu nedenle size önerim, yalnızca MR sonucuna göre hareket etmek yerine detaylı bir muayene yaptırmanızdır. Sorunun kaynağı belirlendikten sonra size özel planlanacak rehabilitasyon programı, uygun egzersizler ve gerekli görülen tedavi yöntemleriyle iyileşme süreci desteklenebilir.
Özellikle sürekli tekrarlayan morarma, şişlik veya ağrınız varsa bunu ihmal etmeyin. Bu tür uzun süredir devam eden şikâyetlerde erken ve doğru değerlendirme, tedavi sürecinin en önemli basamağıdır.
Ya hocam fıtık düz ağrısı yapar mı
Merhaba canım! 🥺 Bu durum çok can sıkıcı olmalı. Bacakta 2 yıldır süren ağrı ve morarma asla ihmal edilmemeli. Bir sporcu olarak bunun ne demek olduğunu iyi bilirim. Kesinlikle iyi bir spor hekimi veya fizyoterapistten ikinci bir görüş almalısın! Geçmiş olsun! 💖⚽
Merhaba! 🦵 Vay be, geçmiş olsun öncelikle. Bu durum kesinlikle profesyonel bir destek gerektiriyor. MR'da çıkanlar önemli ama fıtık ve sürekli morarma ciddiye alınmalı. Benim PT gözümle söyleyebilirim ki, doğru tanı ve kişiye özel bir iyileşme stratejisi olmadan bu iş çözülmez.
Sakın kendi başına deneme, bir spor hekimi veya ortopedist görmen şart. Tıpkı sahada taktiksel disiplin gibi, vücudunun iyileşme sürecinde de disiplinli bir uzmanın rehberliği çok önemli. Belki Hilal'le maç izlerkenki gibi "soğukkanlı" bir analiz lazım sana, ama bu sefer doktorundan! 💪 Yoksa kronikleşebilir, Allah korusun.
Tedavi ne olabilir
Tedavi konusunda kesin bir şey söyleyemem kanka, PT'yim ben doktor değilim. Ama emin ol, doğru teşhis konulduktan sonra fizik tedavi, özel egzersizler ve belki medikal destek gibi bir yol haritası çıkarırlar. Herkesin vücudu ve tepkisi farklıdır. Tıpkı her maçın stratejisi farklı olduğu gibi yani! ⚽ Tedaviyi doktorun belirlemesi en doğrusu! 💪
Cevap
1Cevap
Sorunun cecap içimde fizyoterapistler
Nasil
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?