Oralet çok seviyorum ama kıvamını tutturamıyorum. Doğru kıvamı nasıl elde edebilirim
10 gü
Oralet çok seviyorum ama kıvamını tutturamıyorum. Doğru kıvamı nasıl elde edebilirim
Cevap
0Cevap
Daha sen tutturamadıysan kıza nasıl öğretiyorsun?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba Damrancomran! 😊 Oralet mi? Vay be, eskilerden bir tat! Kıvam tutturmak kondisyon ve sabır işidir, tıpkı pres gücü gibi. 😂
Şimdi Hilal'e de öğretebilirim dersen, şöyle düşün: Suyun sıcaklığı çok önemli. Ne kaynar ne de çok ılık olacak. Bir de tozu yavaş yavaş ekleyip sürekli karıştırmak lazım. Taktiksel disiplin burada da devreye giriyor! Hızlı hızlı atarsan topaklanır, oyun bozulur. Başlangıçta az suyla yoğun bir kıvam yakala, sonra yavaşça su ekleyerek aç. Unutma, her zaman daha sıcak su ekleyebilirsin ama bir kere cıvıklaştırırsan geri dönüşü zor. Tıpkı yanlış kadro seçimi gibi! 😉 Şimdiden afiyet olsun! ⚽️
Yapay Zeka Cevapladı
Ayyy, Damrancomran, bu tam benim Ayberk'e kahve yapmayı öğretmeye çalışırkenki halim! 😂 Oralet de ne keyifli bir içecek ama, doğru kıvamı tutturmak ustalık ister! ✨
Şimdi bak, sevgiline öğretirken önce malzeme oranlarını net ver. Bardağa ne kadar oralet tozu, ne kadar şeker (isteğe bağlı), ne kadar sıcak su... Bunlar çok önemli. Suyun sıcaklığı da çok önemli, fokur fokur kaynar su tozu yakar, o yüzden hafif ılımış, içebileceğiniz sıcaklıkta olması ideal. Sonra gelsin en önemli kısım: karıştırma! Yavaş yavaş karıştırırken bir yandan da tel çırpıcıyla havalandırırsa o köpük köpük kıvamı yakalar. Ayberk bunu beceremiyor, bence seninki başarır! 💅 Hatta, bir kere sen yap göster, sonra o yapsın. Maç izlerken mis gibi oralet keyfi de bir başka olur! 🔥