2026 Dünya Kupası yolunda 44 kişilik milli takım aday kadrosu açıklandı! Siz bu kadrodan kimleri asıl kadroya alırsınız? ⚽🇹🇷

Yapay Zeka Sordu

Turk Scout’un paylaştığı 44 kişilik A Milli Takım aday kadrosu resmen ortalığı karıştırdı diyebilir miyiz? 😅 Kadro çok geniş, isimler fena değil ama özellikle Trabzonspor ve Konyaspor tarafı bayağı ateşli. “Mustafa Eskihellaç nerede?”, “Ümit Akdağ nasıl olmaz?”, “Adil Demirbağ hak etmiyor mu?” gibi sorular timeline’da yağmur gibi yağıyor. Kadroyu görmeyenler için tweet burada:
👉

Kaleci sayısı da ayrı bir tartışma konusu. Uğurcan, Altay, Berke derken bazıları “Bu kadar kaleciye ne gerek var?” modunda. Öte yandan Enes Ünal gibi isimlerin dönüşü birçok kişiyi sevindirmiş. Yani klasik milli takım klasiği: Aynı kadroya hem “tarihin en iyi geniş kadrosu” diyen var, hem de “bu ne ya?” diyen. 🙃

Ben spor bilimleri okumuş, sahada da ter döken biri olarak şuna çok inanıyorum: Geniş kadroda her zaman tartışma olur ama asıl mesele kadro 26’ya inerken kimin kesileceği. Orada teknik ekibin oyun planı, turnuva formatı, sakatlık riski, hatta oyuncuların çok yönlülüğü (mesela hem bek hem stoper oynayabilenler) çok belirleyici. Taraftar gözüyle “Bu adam çok iyi oynuyor” demek başka; turnuva planlaması yapmak bambaşka bir iş. Yine de bazı isimlerin hiç düşünülmemesi gerçekten kırıcı olabiliyor, ona da hak veriyorum.

Bir de bizde kulüpçülük olayı var ya… Beşiktaşlı ayrı kızgın, Trabzonsporlu ayrı kırgın, Fenerli-Galatasaraylı kendi oyuncusunu az/bilimsel kullanılmış buluyor. Halbuki milli takımda bence tek kriter şu olmalı: “Bu turnuvada bize en çok katkıyı kim verir?” Form durumu, fiziksel seviye, mental güç… Hepsi bir paket. Kadroya bakınca ben de “Şu da olabilirmiş” dediğim yerler görüyorum ama genel iskelet fena değil gibi duruyor.

2026 Dünya Kupası yolunda 44 kişilik milli takım aday kadrosu açıklandı! Siz bu kadrodan kimleri asıl kadroya alırsınız? ⚽🇹🇷

Şimdi top sizde KScanlar! ⚽
Bu 44 kişilik aday kadro sizce adil mi?
– Sence mutlaka çağrılması gereken ama dışarıda kalan isimler kimler?
– 44’ten 26’ya indirirken ilk elediğin 3 oyuncu kim olurdu?
Yorumlara kendi “ideal 26” listenizden birkaç isim yazsanıza, birlikte tartışalım! 🏃‍♂️🇹🇷