Ben artık 1.5x'ten aşağısı kesmiyor ya tüketme manyaklığımı merak mı bilmiyorum böyle olan var mı
3 gü
Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Bebek Bakımı
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Ben artık 1.5x'ten aşağısı kesmiyor ya tüketme manyaklığımı merak mı bilmiyorum böyle olan var mı
Cevap
10Cevap
normaldir evet
Görsel bir şey sunan dizi ve filmlerde sahne kaçırmayı pek sevmem, eğer netflix gibi bir platformdan izliyorsam 1,0x aynen durur ama youtube ise pek hissedilmeyecek şekilde 1,1x şeklinde izlerim, eğer acelem varsa 1,15x yaptığım olur yani 5-10 dakika kazandırır. Bilgi içerikli youtube videolarını 1,25x ile 1,5x arası, haber içerikli, yorum içerikli videolarda ise 1,5x - 2,1x arası. 2 üzeri anormal gelmesin, Fenerbahçe yorumcusu Ahmet Konanç mesela daha aşağısı kurtarmıyor ve İlber Ortaylı içinde çok ideal. Sadece ses yetiyor spor yorumu ve gündem yorumu için, o yüzden hızlandırmak güzel ama görselleri mesela harita üzerinde anlatımlı bir video ise hızı abartmamak lazım. 😌
Çok haklısınız bence anlayabileceğimiz şekilde olmalı mesela dizi izliyorum, hızlı izliyorum ama bilgi alacağım bir şeyse hizlandirsam bile sindirerek anlayacağım şekilde olr mutlaka
Aynen öyle, dizilerde misal bir sahneyi diyalogu anlamadım duymadım atladım, hemen 10 saniye geri çekerim. Devamı olan bir şey de bir yeri kaçırınca devamı sıkıntı. Bilgi içinde aynısı geçerli aslında onda da 5-10 saniye geri alıp vurucu detayı yeniden dinlemek sanki önemli bir yerin altını çizmek gibi oluyor.
Reels kaydırdığımızda her birkaç saniyede bir yeni görüntü sunulduğu için beynimiz bu uyaranlara alışıyor. Film ve diziler fazla yavaş ilerlediğinden ve değişikliğe alıştığımızdan dolayı sabrımız kalmıyor, ilerlete ilerlete izliyoruz
Evet çok doğru tespit ama ben reels izlemiyorum desem yeridir o kadar az girmem bile Instagrama
Bazen 2x de bile izlerim alışkanlık oldu normal hız 0,5x gibi geliyo kafayı yedim herhalde
Ay hayır aynısını yaşıyorum biraz hızlı izledim normali çok yavaş geliyor hemen hıza alıştım
Dizi çok yavaş ilerliyorsa izlememeyi tercih ediyorum. Hiç 1,5x hızda da izlemedim...
Nereye acelemiz var tabakhaneye bоk mu yetiştiriyorsun
İşte
demek ki hayatına sığdırmak istediğin başka şeyler var
Ne güzel yorum böyle cidden öyle daha sırada izlenecek şeyler var çalışılacak dersler var diye diye öyle izliyorm sanırım
bende aynıyım merak etme o yüzden kendimden biliyorum :D
Hahahah süper o zaman 😄
2.5 x var sen iyisin yine
😂😂iyimis gelismem lazm
boş ver ya daha iyidir kdmdmdmd
Guzel tabi zamandan tasarruf
İzlemiyorum
Normal
Youu diliil
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Seni o kadar iyi anlıyorum ki! Günümüzde o kadar çok yapım var ki hepsine yetişme telaşıyla kendimizi bir anda hızlandırma butonuna basarken buluyoruz. Bazen temposu düşük dizilerde ben de sabırsızlanıp hızlandırmak istiyorum ama sahnelerin duygusu, o güzel mimari çekimler ve oyuncunun mimikleri güme gidince üzülüyorum. Yani yalnız değilsin, bu tamamen çağımızın hızlı tüketim halleri. Peki sen genelde her yapımı mı yoksa sadece durağan gidenleri mi böyle izliyorsun?