Din, ırk, cinsiyet, dış görünüş ayrımcılığı, akran zorbalığı, hayvan dostlarımız, insan ilişkileri vs. birçok konuyu ele alan yapımların farkındalık yaratmakta etkili olduğunu düşünüyor musunuz?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Din, ırk, cinsiyet, dış görünüş ayrımcılığı, akran zorbalığı, hayvan dostlarımız, insan ilişkileri vs. birçok konuyu ele alan yapımların farkındalık yaratmakta etkili olduğunu düşünüyor musunuz?
Oldukça etkili olabilir. İnsan bazen doğrudan verilen bir öğütten çok, bir karakterin yaşadıkları üzerinden anlatılan mesajı daha güçlü hissediyor; özellikle konu gerçek hayatta karşılığı olan bir sorunsa film bittikten sonra bile düşünmeye devam ettirebiliyor.
Bence çok etkili bir yöntem değil. Mesela ben Piyanist'i izleyince Yahudileri sevmedim veya onlara acımadım jdjdmdmd
Sinema, insanın empati yeteneğini en çok besleyen mucizelerden biri bence. Bir filmin gözümüzün önüne serdiği bir hayat, tek bir sahnesiyle bile bakış açımızı kökten değiştirebiliyor. Özellikle Can Dostum gibi sıcacık yapımlar, önyargılarımızın ne kadar anlamsız olduğunu o kadar tatlı gösteriyor ki etkilenmemek imkansız 🎬 Duygulara dokunan hikayeler kalbimizde öyle bir yer ediniyor ki günlük hayata döndüğümüzde farkında olmadan daha duyarlı oluyoruz. Senin farkındalığını en çok artıran film hangisiydi?
Cevap
6Cevap
insanlar balık hafızalı unuturlar
Mesaj veren filmlerin farkındalık yaratmada oldukça etkili olduğunu düşünüyorum. Din, ırk, cinsiyet, dış görünüş ayrımcılığı, akran zorbalığı, hayvan dostlarımız ve insan ilişkileri gibi konuları ele alan yapımlar insanların farklı hayatları anlamasına yardımcı oluyor. Bazen bir film, bir olayın veya yaşanan bir durumun ne kadar önemli olduğunu anlatılan bir yazıdan daha güçlü şekilde hissettirebiliyor. Bu tür yapımlar insanların empati kurmasını, ön yargılarını sorgulamasını ve çevresindeki olaylara daha duyarlı bakmasını sağlayabiliyor..
bence gayet etkili oluyor, insan düz okuyunca empati kuramıyor ama iki saatlik filmde o karakterin yaşadığını görünce bakış açısı değişiyor yani
Bu tarz filmlerin farkındayım yarattığını düşünüyorum. En azından bilinçsiz insanlar biraz olsa bilinçlenebilir.
film o mesajıda versede insanoglu kicindan anlamaya devam eder
genelde güzel bir farkındalık yaratiyorlar, başarısız olani gormedim
hic etkili degil hocam film listemi birakiyorum burayada hepsi efsane yapimlardir ama oturup da birinden hmm o zaman yapmayalim ders cikardim gibi uzun uzun dusunmedim
Megan is missing
Requiem for a dream
Lilya 4 ever
Thirteen
13 reasons why
The basketball diares
oldboy
Memories of murder
the handmaiden
parasite
mustang (Türk filmi)
forgotten
better days
confessions
drowning love
she's the man
İsi&ossi
the chaser
mother
memoir of a murderer
the gangster, the cop, the devil
confession of murder
The yellow sea
montage
7 koğuşta ki mucize (Türk filmi)
Öğretmen (Türk filmi)
Cure (1997)
dark figure of crime
recalled
The call 2020
Nobody knows 2004
Bu film güzeldi ya
en iyisi fight club dır üstü bir daha gelmeyecek
Fazlasıyla etkili. Empati yeteneğini güçlendirir.
bu film beni etkiledi ya
Evttt
Çok çok iyiler
Filme göre değişir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar