Bu konuda her ihtimali düşünüyorum özünde basit bir soru gibi gelse de bir o kadar da karmaşık. Düşüncelerimizi yöneten bir şeyler vardır elbet ama bu zevklerimize de aynı şekilde yansır mı? Siz ne tür filmleri tercih ediyorsunuz?
Evet, genelde bilinçaltımızca seçip izlemenin bize en kolay geldiği birbirine benzer dizi, film ve şarkıları seçeriz.
Çünkü bilinçaltımız kolaylıkla dönüşüp oluşmaz, bu yüzden de tembellik yapmaya yatkındır her zaman bize en kolay gelen seçeneği seçecektir. Yani alışık olduğu şeyi seçecektir.
Aynı zamanda çok sık izlediğimiz dinlediğimiz filmler, diziler ve şarkılar da bilinçaltımızda yerleşir ve hayatımıza o tür şeyler çekme içgüdüsü ve isteğini yerleştirir.
Şu anki uğraşlarımız, hobilerimiz ve ilgilendiğimiz şeyler birkaç yıl sonraki bizi ve hayatımızı oluşturur. 🙂
Filmi çeken yönetmenin bilinçaltını resmediyor olması daha yüksek ihtimal. Tercihlerimiz üzerinde bilinçaltımızın etkisi büyük olsa da tam yansıması olabilir mi bilemedim. Noir, gerilim falan severim ben.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Bence de etkiliyor ben kan wahşet ne bileyim birbirini yiyen insanlar olan dilimlere bayılıyorum