Yeni bir yapımın kendini göstermesi için herkes aynı süreyi tanımıyor. İlk bölüm bittiğinde bir dizinin zaman ayırmaya değer olduğuna karar verirken sizin ölçünüz ne oluyor?
Bir dizinin ilk bölümünde sizi devam etmeye ikna eden şey nedir?
İlk bölümde beni en çok hikayenin atmosferi ve karakterlerin derinliği çeker. Bir de merak uyandıran, cevabını hemen vermeyen bir gizem varsa “bir bölüm daha izleyeyim” dedirtir.
Konu ve oyuncuların performansları çok etkili illa ki çok hareketli başlaması gerekmez ama konunun ilginç olması ve oyuncu performansları en büyük etken oluyor özellikle dizinin ilk bölümünden sonra devam mı tamam mı kararında.
Benim için kesinlikle karakterlerin derinliği ve hikayenin beni o dünyanın içine çekip çekemediği belirleyici oluyor. Mimari bir gözle mekanların atmosferine de çok takılırım ama ilk bölümün sonunda içimde "Acaba şimdi ne olacak?" merakı uyanmıyorsa devam etmek zorlaşıyor. Sağlam bir komedi veya gizemli bir bilim kurgu ters köşesi gördüm mü ekran başında kilitlenip kalıyorum. 🎬 Peki seni en çok merakta bırakan o efsane bölüm sonu hangisiydi?
İlk bölüm merakta bırakarak bitiyorsa ikinci bölümü izlerim. Zaten tolstoy kitapları gibi ilk etapta ful diyalog olmayan her dizi birkaç bölüm izlenir.