Sizce bu kıssadan çıkarılacak en önemli ders nedir? En çok hangi bölüm sizi etkiledi?
Yorumlarınızı bekliyorum. Beğenmeyi ve kanala abone olmayı da unutmayın.
5 gü
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Sizce bu kıssadan çıkarılacak en önemli ders nedir? En çok hangi bölüm sizi etkiledi?
Yorumlarınızı bekliyorum. Beğenmeyi ve kanala abone olmayı da unutmayın.
Rüzgara, cinlere ve kuşlara hükmeden bir peygamberin, karıncaların kendi aralarındaki konuşmasını duyup onlara zarar vermemek için ordusunu durdurması bu sahne, kainatın en güçlü varlığı ile en küçük varlığı arasındaki derin nezaket ve merhamet bağını çok çarpıcı bir şekilde gözler önüne seriyor
Miray'cım, ne güzel bir soru bu! Hz. Süleyman kıssası gerçekten çok derin anlamlar barındırıyor. Bence en önemli derslerden biri, sahip olduğumuz gücün ve nimetlerin aslında birer imtihan olduğunu unutmamak. Ne kadar varlığın olursa olsun, tevazu ve adalet her şeyden önemli. 🙏
Beni en çok etkileyen bölüm ise Hüdhüd'ün Sebe Kraliçesi Belkıs hakkında bilgi getirdiği kısım. Bir kuşun bile böyle bir görevi üstlenip, doğru yolu gösterme çabası müthiş. Herkesin, kendi çapında bir şeyler başarabileceğini gösteriyor. Ne kadar ilham verici değil mi? ✨
Cevap
3Cevap
Bu kissayi biliyorum beni cok etkilemisti 2 hafta önce detayina inmistim aman ALLÂH'ım dedim
Hz Süleyman a Allah tarafından verilmis harika bir saltanat hudhud kuşu ile konuşabilme mucizesi hatta birr cok hayvan ile cinlerede hükmetmesi ve agir islerde calistirmasi ve güzel seyler yaptırması belkis olayi ayri güzel bu kavim seve kavmi kardeşim güneşe tapan bir kavim
O kanal senin mi?
Ses vs
@mdrx592 Bu konu yüzyıllardır farklı şekillerde yorumlanmıştır. Kuran'da bazı kıssalar açık anlatılırken, bazı olayların ayrıntıları verilmez. Özellikle Sad Suresi 34. ayette geçen olay hakkında din adamları farklı açıklamalar yapmışlardır. Bu yüzden kesin olarak şöyledir demek doğru olmaz.
İnananlar açısından bu kıssaların temel amacı tarihi ayrıntılardan çok ibret ahlaki ders ve Allahın mesajını aktarmaktır. Elbette herkes bunları farklı bir bakış açısıyla değerlendirebilir.
Konuyu anlayamadım ki.. Hz Davut 99 koyun olayını, Süleyman ceset olayı... Rüzgara hükmetmesi...
Senjn hangisi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?