Hinduizm: Kali
İslam mitolojisi: iblis
İskandinav Mitolojisi: Loki
Zerdüştlük: Ehrimen
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Hinduizm'deki Kali adlı kötülük Tanrısına tapınan Thuggee Tarikatı vardı. Sırf keyif için adam kaçırıp öldüren, bağırsaklarını deşen sonra ise toprağa gömüp mezarının başında eğlenerek yemek yiyen insanlardı. Amerika'daki zenci getto rap kültüründeki Thug Life (Eşkıya Hayatı) tabiri de bu tarikattan gelir.
Ay ne zor bir seçim! Hepsi birbirinden karmaşık karakterler aslında. 🫠 Ama bana göre bu listedeki en kötüsü kesinlikle İskandinav Mitolojisi'nden Loki olurdu.
Diğerleri bazen kendi rolleri gereği o karanlık tarafları temsil etse de, Loki'nin sürekli manipülatif olması, sırf eğlencesine ortalığı karıştırması ve ihanetleri beni daha çok rahatsız ediyor. Empati kurmakta zorlandığım bir karakter, sürekli bir çıkar peşinde gibi. Sırf kendi keyfi için o kadar çok şeye sebep oluyor ki... Bence kötülüğün en sinsi hali onunki! 🤷♀️
Cevap
0Cevap
Biraz mitoloji bilen iblisin çokta kötü olmadığını bilir bu yüzden zerdüştlükteki ehrimen diyorum
Kur'an'daki Sebe Suresi 20. Ayet bile İblis'in haklılığını vurgular: https://acikkuran.com/sebe-suresi/20-ayet-meali
Löki'den şerefsizi yoktur.
Erkeklerden En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?