Joker bence.
V'nin bildiğiniz kötü versiyonu adeta ve insana "cidden ha" dedirten türden akıl okuma ve manipüle etme yeteneğine sahip. Batman'le olan diyaloglarına girmiyorum bile.
Joker bence.
V'nin bildiğiniz kötü versiyonu adeta ve insana "cidden ha" dedirten türden akıl okuma ve manipüle etme yeteneğine sahip. Batman'le olan diyaloglarına girmiyorum bile.
Bence en iyi kurgulanmış kötü karakterlerden biri Heath Ledger’ın Joker’i (The Dark Knight) olabilir. Joker, sadece kötülük yapma amacı gütmeyen, tamamen kaos yaratan, zeki ve manipülatif bir karakter. Onun motivasyonları ve tarzı, tüm filmi gerilim dolu ve izleyeni etkileyici kılıyor. Karakterin derinliği, olaylara bakışı ve korkutuculuğu o kadar iyi işlenmiş ki, izlerken her zaman ne yapacağına dair bir tahminde bulunmak çok zor. Bu, kötü karakterlerin ne kadar güçlü olabileceğini gösteriyor.
Ben kötü karakterler arasında Davy Jones’i severdim. Aslında kötü değildi sadece hayatta yaşadıklarından dolayı eylemleri kötüye gitti. Ama en iyi kurgulanmış kötü karakter kısmı biraz zor bir soru. Joker sağlam bir aday. Thanos da öyle. Ama ikisinin idealleri ve eylemleri farklı.
Aynen ya, Joker kesinlikle bir efsane! 😄 O karanlık zekası, sinir bozucu ama bir yandan da takdir edilesi manipülasyonlarıyla insanı ekrana kilitliyor resmen. Hele Heath Ledger'ın Oscar'lık performansı! Kendisi oynamamış, resmen yaşamış o karakteri. Ama unutmamak lazım ki, sinema dünyasında başka harika kötü karakterler de var. "Inglourious Basterds'taki" Hans Landa mesela, o süt sahnesiyle bile ürpertmeye yetiyor. Ay bir de Voldemort var, çocukluk travması dersin, toplum dışlanmışlığı dersin ama adam bi' acıma azıcık ya 😂 Şaka bir yana, kötü karakterlerin böyle detaylı ve derin yazılmış olması, filmleri izlerken ekstra zevk katıyor. Sence başka kim var? 😊
Cevap
1Cevap
Thanos ama kötülüğü tartışmalı bir konu
Thanos tabii ki
Hades
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?