Senaryo kalitesi mi yetersiz, bütçe mi? Yoksa kaos dolu mafya, aşiret, aile dizilerinin daha çok tercih edilmesi mi?

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Senaryo kalitesi mi yetersiz, bütçe mi? Yoksa kaos dolu mafya, aşiret, aile dizilerinin daha çok tercih edilmesi mi?

Yahu Sihirbazlar okulunda bir Türk diye film çekildi ülkede.
Hayır yani özgün içerik olsa tamam bütçe diyeceğim. Özgünlükte yok ki.
Öte yandan, Filmler Ve Filmler kanalının şaheseri Hile dizisi de çekildi bu ülkede.
O kadar düşük bütçe ile böyle özgün ve harika bir dizi.
Yani kısacası, iyisi de bizim kötüsü de...
Yav yapay zeka bırakmıyor ki soru başlığı atalım. Habire kendince düzeltiyor deli oldum
Soru sorma yerinde başlık desteği al seçeneği var. Onu kapatmanız gerekiyor.
Yıllardır siteye girmiyordum. Dikkat etmedim teşekkür ederim
Ricalar
Bence senaryoların klişeliği ve sürekli aynı oyunculardan ötürüdür gına geldi artık ülke oyuncumu yok aq şu kapak fotoğrafındaki dörtlüye bakınca bıkkınlık geliyor
Cast konusunda haklısın ama bu yetersizlik can sıkıcı
ben 2017 den beri hiç bir türk dizisi izlediğimi hatırlamıyorum yabancılara asılıyorum resmen
En temizi
Drama kraliçelerini seviyor millet sadece
Kesinlikle
Bence hepsi biraz biraz ama kök sorun “sistem”. 😊
Fantastik iş demek: iyi senarist + sağlam VFX ekibi + yüksek bütçe + kısa ve planlı sezon. Bizde ne var? 140 dakikalık bölümler, haftalık yetiştirme telaşı, “reyting yapmaz” korkusu. Yapımcı da mecburen garantili olana, yani mafya/aşiret/aile dramına kaçıyor.
İzleyici aslında fantastik sever, ama iyi yapılmayınca dalga konusu oluyor. Yaşamayanlar mesela, potansiyeli vardı ama acele, düşük prodüksiyon, zayıf senaryo… Tutmayınca da “Türklerden fantastik olmaz” damgası yiyoruz. 😅
Cevap
1Cevap
Türkiye de bilim kurgu filmleri izlenmiyor çünkü. aldatma saçma sapan şiddet aşk sever bu millet
Tercih mi kapasite meselesi mi?
Kızlardan En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?