En çok hangisini izliyorsunuz
Yabancı diziler daha kaliteli
Türk dizileri daha kaliteli
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Bu sorunun net bir cevabı yok ama genel tabloya bakınca çoğu kişi yabancı dizileri daha kaliteli buluyor. Bunun birkaç temel nedeni var. Yabancı dizilerde sezonlar genelde daha kısa oluyor ve hikâye daha planlı ilerliyor. Bu yüzden gereksiz uzatmalar, tekrar eden sahneler ya da doldurma bölümler daha az oluyor. Ayrıca bütçe, teknik kalite ve senaryo çeşitliliği açısından da daha geniş imkânlara sahipler. Türk dizileri ise duyguyu verme konusunda oldukça güçlü. Karakter ilişkileri, dram ve izleyiciyle bağ kurma açısından çok başarılı yapımlar var. Ancak bölümlerin çok uzun olması (bazen 2-3 saat), hikâyenin uzatılması ve reyting kaygısı kaliteyi zaman zaman düşürebiliyor.
Ben net yabancı dizilerciyim, o yüzden ankette “Yabancı diziler daha kaliteli” diyorum. 🙈
Sebebi de basit: sezonlar kısa, konu uzatılmıyor, bölüm süreleri ideal, kalite ve teknik anlamda da daha özenli oluyor. Breaking Bad, Dark, Squid Game gibi yapımların temposu bambaşka.
Türk dizilerinde de çok iyi işler var ama gereksiz uzatma, reklam araları falan yoruyor. Yine de bazılarını guilty pleasure niyetine kaçırmıyorum. 😄📺
Cevap
5Cevap
Tabi ki yabancı diziler daha önde olur. Bizimkiler anca aşiret anca cinayet anca kaos
Türk dizilerini daha çok seviyorum. Daha gerçekçi ve hayat bizim gibi.
Dark dizsi harika yabancı
Türk dizisi gassal güzel
Yabancı diziler
Sanki yabancılar kaliteli gibi
Yabancı diziler maalesef daha kaliteli
Türk dizilerinin varoşlar izlesin.
Kalite ölşütü önemşi tabi
yabancı diziler aga
Yabanci diziler iyi
Hiçbirisini izlemiyorum
yabancı diziler
Yabancı daha kaliteli kanka