Bu aralar yabancı dizilere ciddi anlamda bir ilgi var. Peki siz? Türk dizilerini mi kaliteli buluyorsunuz yoksa yabancı dizileri mi? Bence yabancı diziler hem daha kaliteli hem de daha farklı ve izlenmeye değer..(KARDEŞ PAYI, LEYLA İLE MECNUN, İŞLER GÜÇLER HARİÇ.. )
Cevabın nedir?
Parantezdekileri Söylemesen Onlar Hariç Yabancı Diziler Daha İyi Kesinlikle Diyecektim :D
Bizimkiler Haftada 90 Dakikalık Dizi Çekiyorlar Ne Yaptıkları Belli Değil.. Yabancılar 20-50 Dakika Arası Yapıyor Ve Yılda 15-24 Bölüm Oluyor Ayrıca Milyon Dolarlar Harcayanları Bile Var Bölümlere.. Kalite Muazzam.. Ne Yazık Ki Bende İsterdim Türk Dizileri Güzel Demeyi Ama Değil Objektif Bakmak Lazım.02 Yorumla- +1 yıl
Katılıyorum ara sıra çok iyi diziler ortaya çıkardığımız doğrudur ama o dizilerin kalitesi 1. sezondan sonra yerle bir oluyor o kadar saçmalıyolar ki bütün sempatini kaybediyorsun ve tadında bırakmıyolar uzadıkça uzuyo arka sokaklar mesela ya da kurtlar vadisi sıktı artık.. Oysa yabancılarda öyle mi her bölümü ayrı bir zevkle heycanla izliyorsun :))
En İyi Cevaplar
+1 yılya Polat Alemdarın jönlüğüyle kim kapışabilir? adam 15 yıldır ölmüyor , Ned Stark 7 bölümde öldü lan :D
01 Yorumla
Yabancı diziler daha güzel çünkü genelde sağlam bir senaryosu oluyor ve oyunculuklar daha iyi text çok güzel oluyor ama ahlak olarak hiç beğenmiyorum.. türk dizileri yabancıların ahlakını almak yerne senaryonun sağlamlığını alsalar çok daha iyi olacak bence
02 Yorumla
+1 yılTürk dizileri mal işi. Saatler süren bakışmalar, 50 kere ölüp ölüp dirilen karakterler, ortası olmayan aşırı iyi veya kötü insanlar, özensiz kostümler... Ama yine de her sezon bir tane yerli dizi izlemeden duramıyorum. O da bir ihtiyaç. :)
01 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
13
Cevap
38Cevap
Yabancı Diziler neden diye sorarsan Türk dizileri nin konusu her ne olursa olsun hep aşk olur ama yabancı diziler mesela the walking dead dizisi bayılırım bizimkiler den böyle bir dizi beklemek Afedersin ama Ölüden g.. istemek gibi birşey
01 YorumlaTürk dizilerinin genellikle format ı yabancı dizilerden birebir alıntıdır. Ama su bir gerçek ki Türk dizilerine harcanan para hiç bir şeye harcanmiyor. .. ama konu diyorsan kesinlikle yabancı dizi izle...
03 Yorumla- +1 yıl
Türk dizilerinin sürükleyiciligi 9 ya da 10 bölüm sonra karakter ler değişse de konular aynı genelde de biz alışkanlık ve zaman öldürmek için izleriz. Yabancı diziler genelde 20 ya da 40 dakika olmasına rağmen 2 hafta boyunca heyecanla bekleriz. Izlemedigimiz sezonlari bir gece de uyumadan izleriz karar senin. ..
Yabancı Dizileri Alt yazısız anlıyabiliyormusun hıa. Cınım? Bizimkilerle idare et Ne kadar kötü olsalar dahi anlıyoz bişiler hiç olmassa
02 Yorumla
+1 yılYabanci diziler daha kaliteli cunki genellikle turk dizilerinde hep ayni senaryolar oluyo iki oglan bir kiza asik olur gibisinden genellikle ayni tur seyler ama yabanci diziler daha farkli ve kaliteli oluyor
00 Yorumla
+1 yılKesinlikle yabancı diziler çünkü Türklerde hep bir aşk yok zengin kız fakir oğlan imkansız aşklar hep aynı şeyler ama yabancılarda öyle değil bence :)
06 Yorumla- +1 yıl
Aynen ne anlıyolarsa sıkılır insan ya :)
- +1 yıl
hahaha aynen adamlar emekli olcak diziden :D
- +1 yıl
aynen ya izliyim diyorum yok :D cnbc-e bağımlılık yapıyo :D
ikisininde yerleri ayrı bence. Ben genelde yabancı dizileri izlerim ama şunuda söylemeden edemeyeceğim, nadirende olsa bazı türk dizilerinde aldığın tadı yabancı dizilerde alamıyorsun malasef, senin ruhuna dokunamıyor öyle
01 Yorumlasaydıkların dışında avrupa yakası iyiydi bir tek. yabancı diziler daha kaliteli oluyor adamlar film yapar gibi sermaye koyuyorlar
00 YorumlaDizi olarak Türkler açık ara önde. Film olarak İngiliz ve Amerikalılar kendilerini aşmış :)
09 Yorumla- +1 yıl
valla amerikalılar bölüm başı 45 dakika veriyor. ve 1 sene boyunca zar zor senaryo topluyorlar. çoğu dizileri böyle. bizde ise 2 saat dizi sürüyor. her bölüm birbirinden heycanlı. bu bizim senaryo bakımından daha yaratıcı olduğumuzu göstermez mi. bu benim düşüncem. takdir senin.
Yabancı diziler daha professyonel geliyo gibi sanki türk daha amatör onlara göre ama türklerdende iyi olanlar var tabi.
15 YorumlaTürk dizileride yabancılardan çalıyor heheyt nesi kaliteli olabilir ki.
13 YorumlaKardeş payı-İşler güçler e hiç bir yabancı diziyi değişilmez ama gel gelelim bu diziler olmasaydı Yabancı diziler derdim. net
02 YorumlaSorulmasi hata olan bir soru. Karsilastirma dahi yapilamaz. 100 bolum ayni senaryoyla giden bir diziden nasil bir guzellik bekleyebilirsiniz?
14 YorumlaYabancı diziler gerçekten kaliteli. Bizim dizilerimizi çok saçma buluyorum hep aynı şeyler üzerinde duruyorlar.
11 Yorumla
+1 yıltürk dizilerinde iş yok. Yabancı diziler daha kaliteli oluyor. Tek izlediğim türk dizisi seksenler
11 Yorumlabenm kafamdasın leyla ile mecnun kardeş payı en beğendiğim dizilier yabancı olarakta game of thorne, spartacüs, doctor house falan
01 YorumlaTürk dizileri zaten yabancıların birebir kopyası oluyor genelde...
Yabancı diziler daha özgün ve tabii ki kat kat kaliteli.00 Yorumla
+1 yılTürk dizileri beyin yıkamak üzerine çekiliyor, aptal ediyolar insanları
01 Yorumla
+1 yıltürk dizisi ve kalite birbirine ne kadar uzak iki kelime :))
01 Yorumla
+1 yılkardeş payı ve simdilik kiraz mevsimi özge gürel için izliyorum ))
01 Yorumlayabancı diziler ama küktür farklılığı oldgu da aşikar
01 Yorumla
+1 yılyabancı dizi furyasından nefret ediyorum.. bizim dizilerimiz gayet iyi bence
01 YorumlaMaalesef yabancı diziler özellikle Amerikan ve İngiliz dizileri çok daha kaliteli
00 Yorumla
+1 yılbollywood filmleri de bayağı bir güzel oluyoo :) bir bak derim
04 Yorumla- +1 yıl
daha önce hiç izlediniz mi? bollywood filmi?
- +1 yıl
bende nu söyleyecektim fanaa çok güzel bir aşk filmi izlemediyseniz tavsiye ederim :)))
+1 yılYabanci tabiki cnbce demukemmel dizler var her konuda turk dizlerinde hep ask bsdka bisey yok
01 Yorumla
+1 yılYabancı dizi izlemiyorum zaten Türk diziside karışık iyiside var kötüsüde ne diyeyim ki :D
02 Yorumla- +1 yıl
:D :D
Prison breaktan sonra hiçbir dizi izlemek beni tatmin etmedi
01 Yorumla
+1 yıltabikide yabancı diziler bir farklarına bakın adamlar film yapıyor dizi değil :D
05 Yorumla- +1 yıl
onların tek sezonu bizim 10 dizimizin bütün sezonlarının toplamı olur olacaktı :D
- +1 yıl
hahaha. D anladım hahaha iyi mantık :D
Gizli Üye(36-45)+1 yılbreaking bad izledim başka dizi izleyemiyorum şimdi. onun ayarında bişeyler arıyorum.
00 Yorumla
+1 yılYabancı diziler. The vampire diaries the mentalist true blood monk ve buna benzerler. Izle hak verirsin canım
02 Yorumla- +1 yıl
Aa evet haklısın onları unutmuşum. TC Aykut Atıcılar feysten ekle konuşalım diziler hakkında :)
Yabancı diziler daha gerçekçi olduğu için yabancılar daha iyi
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılhariç olanları cok güzel yazmıssın. kesinlikle yabancı diziler daha iyi
01 Yorumla
+1 yılTabiki de yabancı dizilerrr
01 Yorumla
+1 yılTürk dizileri daha kaliteli
13 Yorumla- +1 yıl
Ezel, suskunlar, kurtlar vadisi, aynalı tahiri bilmeyen, bunları sayacak tabi
Kesinlikle yabancı diziler
01 Yorumla
+1 yıltabiki yabancı dizileer
01 Yorumlabence kardeş payı & işler güçler
03 YorumlaYabancı diziler daha kaliteli
01 Yorumlayabancı diziler daha iyi
01 YorumlaKendilerini asmaya basladilar sonunda dizilerimiz
00 Yorumlatabi ki yabancı
03 YorumlaYabancı diziler.
01 Yorumla
+1 yıldeğişiyor 2 güzelde var
00 YorumlaTartışılmaz yabancı.
02 Yorumlayabancı diziler :)
01 Yorumla
+1 yılyabancı diziler :)
01 Yorumlayabancı diziler
01 Yorumlabu da soru mu :D
01 YorumlaTurk dizileri
03 YorumlaTürk tabii kanka
02 Yorumla
+1 yılyabancı
01 Yorumla
+1 yılsence
02 Yorumla- +1 yıl
sorduk mu
Devamını Gör(36)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Diziler & Filmler > Sorular > Sizce Türk Dizileri Mi Daha Kaliteli Yoksa Yabancı Diziler Mi?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler