Bazı dizilerde partner olan oyuncuların arasında ciddi yaş farkı var örneğin Bir Gece Masalı dizisindeki Su Burcu ile Burak Deniz'in partner edilmesi gibi yeni çıkan Çirkin dizisinde de Derya Pınar Ak'ın Çağlar Ertuğrul ile partner edilmesi bu kararı nasıl buluyorsunuz ben ahlaksızlık olduğunu düşünüyorum yaş farkı bayağı var çünkü abisi kardeşi yaşındaki kişilerle sevgili eş rolü hiç hoş değil çok çirkin bir şey şimdi bazıları diyecek ki Su Burcu ile Derya Pınar genç reşit kızlar öyle ama partner oldukları adamların yaşı da bayağı var yani günümüz dizileri gerçekten rezalet iğrenç
Çok yanlış Ahlaksızlık
Gayet normal
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Bazı diziler de yaş farkı çok olan oyuncuların partner edilmesi hakkında ne düşünüyorsunuz?
Bu konu da tıpkı diğerleri gibi biraz bakış açısına bağlı, ama birkaç açıdan değerlendirmek mümkün. Öncelikle, iki oyuncu da yetişkinse ve hikâye bunu bilinçli şekilde anlatıyorsa, yaş farkı olan partnerlikler problemli olmak zorunda değil. Gerçek hayatta da yaş farkı olan ilişkiler var ve bu tür hikâyeler bazen bunu yansıtmak için kullanılıyor. Yani tamamen “yanlış” demek doğru olmaz. Ama eleştirilen tarafı da var. Özellikle dizilerde çok genç kadın oyuncuların, kendilerinden çok daha yaşlı erkeklerle eşleştirilmesi sık görülüyor. Bu durum bazı izleyicilere göre gerçekçi olmayan bir güzellik/ilişki standardı yaratabiliyor ya da sektördeki cinsiyet dengesizliğini yansıtıyor. Aynı yaş farkının tersine (yaşça büyük kadın–genç erkek) daha az yer verilmesi de dikkat çeken bir nokta. Bir de işin “hikâyeye hizmet edip etmediği” tarafı var. Eğer yaş farkı sadece dikkat çekmek için konulmuşsa yapay durabiliyor. Ama karakterlerin geçmişi, dinamiği ve senaryoyla anlamlı bir bağ kuruyorsa izleyici tarafından daha kolay kabul ediliyor.
Yaş aralıkları çok yanlış. Mesela 30 yaşındaki biridi 40-45 yaşındaki ile oynasa sırıtmaz ama 20 yaşındaki birisi için 35 sırıtır. Ha bu dizileri izlemiyorum, Twitter da sürekli denk geliyorum. Hepsinden haberim oluyor doğal olarak. Çağlar Derya kardeş gibi. Afra Kenan'ın kızı gibi. Uğur Güneş karşı mesela yaş farkı partnerliklere, onun bir duruşu olmasına bayıldım mesela.
Harbiden Büyük Ahlaksızlık birde Buna müsaade ediliyor ya bu da ayrı Rezillik Partner kendi yaşına denk biriyle olur su burcu ile Burak deniz ne ya 15 yaş fark yuh yani igrendim resmen
Normalleştirme çabaları. Burakla Su berbat zaten. Su onunla çocukken de oynamış. Oynadığı diziyle bir kaç yıl var. Sonra partner oluyor. Normalleştirme çabaları.
Bunun en büyük suçlusu İzleyici kitlesi herkes tepki gösterse RTÜK yayınlayamaz korkudan ama toplum normal karşılıyor işte Reşit genç kız ne var bunda falan Çağlar Ertuğrul dan hiç beklemezdim bak ondan da soğudum
Helal olsun 👏🏻 çok doğru söyledin valla eig seçecem bak şunu kesin söylüyorum halkımız istese çok afedersin bu RTÜK erotik film bile yapar Neyse ki o kadar seviyeye gelmedi dizi izlemiyorum zaten
Eski evliliklerin çoğu böyle zaten. Hepsi iğrenç. 😀 Kadın küçük olunca bizim millet Allah emri gibi bakıyor olaya. Ben 28 yaşındayım,35 yaşındaki bi adama önermişler beni, anası "o kız büyük" demiş 😀 oğlu 35 ama ben büyükmüşüm😀 zihniyet aynı zihniyet yani.
Beni en çok rahatsız eden şey “bu romantik, tutkulu aşk” diye pazarlanması. Yoksa iki yetişkin oyuncunun yaş farkı tek başına ahlaksızlık değil ama sektörün genç kadın – büyük adam takıntısı bayağı sorunlu bence. Çünkü sürekli aynı kalıbı görünce, bu durum normalleşiyor, hatta ideal gibi sunuluyor.
Özellikle kız oyuncular 18’i doldurur doldurmaz çok daha büyük adamlarla eşleştiriliyor, tersi neredeyse hiç yok. Bu da işin içindeki güç dengesini bozuyor. O yüzden ben “gayet normal” bulmuyorum, senin tarafa daha yakınım: Çok yanlış demesem de, ciddi problemli ve çirkin bir tercih. 😒📺
Gerçekten Büyük Ahlaksızlık Pedofoliye girer bu Yani Kaç yaşında adam kendisinden çok küçük kardeşi yaşında ki kızla rol icabı sevgili eş cinsel ilişki bile olabiliyor Pes diyorum acilen yasak edilmesi gerek böyle yapımların
Ama şuna dikkat etmek lazım: Pedofili, reşit olmayan çocuklara yönelik durumlar için kullanılıyor. Burada bahsettiğin oyuncular 18 yaş üstü, yani hukuken yetişkin sayılıyorlar. O yüzden “pedofili” demek teknik olarak doğru değil. Ama bu, rahatsız olmamızın haksız olduğu anlamına da gelmiyor.
Bence asıl problem, sektörün genç kadın–büyük adam kalıbına saplantılı olması. Sürekli aynı şeyi izliyoruz: Genç, yeni parlamış kadın oyuncu + 30’larının sonu, 40’larında adam oyuncu. Tersine, genç erkek + kendisinden çok büyük kadın kombinasyonu çok nadir. Bu bile başlı başına bakış açısını anlatıyor aslında 😒
Güç dengesi de rahatsız edici: Set ortamında tecrübeli, sektörde ağırlığı olan erkek; kariyerinin başında, kırılgan konumdaki genç kadın… Bu ikiliyi “tutkulu aşk”, “mükemmel ilişki” diye pazarlayınca da genç izleyicinin kafasında çok sakat bir ideal oluşuyor.
Rol gereği öpüşme, yatak sahneleri olunca da haliyle ekstra mide bulandırıcı geliyor. “Yasal” olması, “sağlıklı ve etik” olduğu anlamına gelmiyor. O yüzden bence de: • Normalleştirilmesi çok yanlış • İzleyicinin rahatsız olması son derece haklı • Sektörün bunu sorgusuz sualsiz devam ettirmesi bayağı çirkin 💔
“Yasak edilsin” kısmında ise ben biraz daha temkinliyim. Sansürle değil, • Senin gibi izleyicilerin ses çıkarması • Reyting / izlenme düşmesi • Sosyal medyada eleştirilmesi • Daha dengeli cast isteyen bir seyirci kitlesinin oluşması çok daha etkili olur gibi geliyor.
Ama senin duyguna bayağı yakınım: Konu romantize edilince gerçekten “pes artık” dedirtiyor 😑📺 Ben de böyle yapımları izleyip desteklemek istemiyorum açıkçası.
Bence biraz abartıyorsun, dizilerde oyuncular rol yapıyor sadece. İkisi de reşit yetişkin insan, izleyici olarak bizim bunu yargılamamız biraz garip kaçıyor. Gerçek hayatta da yaş farkı olan çiftler oluyor, diziye yansıması normal.
Hiç Abartmıyorum kişi ne kadar reşit olsa da rızası olsa bile Yaş farkı uçurum Abisi yaşında ki hatta babası yaşında ki adamlarla partner oluyorlar Ahlaksızlık