🇺🇲 ABD'ye bakınca çok gelişmişler nedeni nedir?💰🥲
📽🎬Filmleri anlamında bugünlük sadece filmlerinden bahsetmek istiyorum teknolojik anlamda teknikleri çok gelişmiş ama Türkiye teknoloji pek gelişmedi gibi. Parasal anlamda sektöre fazla vermiyorlar galiba oyuncular kalitesiz hep aynı oyuncular.💰🎭
🇺🇲💰Marvel ve DC tarzında filmler ABD çok kaliteli keşke Türkiye’de fantastik filmler kaliteli olsa ya da mesela dizi komedi tarzında yapıyorlar en son Netflix'te Hakan Muhafız vardı güzeldi ama efektler açısından görsel şölen azdı ben senaryosunu beğenmedim açıkçası subjektif bir yorum ama.🎭💰

Neyse 🇹🇷ülkemizi geliştirmek açısından ben de kitap yazıyorum bu alanda. Görsel şölenle birleşirse kaliteli bir yapım çıkar ortaya.📽🎬
Merak edenler olabilir diye kitabımın arka kapak yazısı.👋🏻🌟
🐝ARITÜRK🇹🇷 Arka kapak yazısı
"Bir şaka, bir iğne ve sonsuza dek değişen bir kader..."
Mavi Köy’ün uçsuz bucaksız bozkırlarında çobanlık yapan Tarık, arkadaşlarının küçük bir oyunuyla kapandığı o fabrikadan artık sadece "Tarık" olarak çıkmayacaktır. Mutasyona uğramış bir kraliçe arının aşkı ve zehriyle harmanlanan genleri, ona imkânsız güçlerin kapısını aralar.
Bir yanda çocukluk aşkı Türkan, diğer yanda ona hayatı dar etmeye yeminli zengin rakibi Ahmet ve arıları birer silaha dönüştürmek isteyen hırslı bilim insanı Faruk...
Tarık, sırtında açılan kanatlar ve avuçlarından fışkıran o gizemli güçle hem köyünü hem de sevdasını koruyabilecek mi?
Gökyüzünün yeni kralı doğuyor. Adaletin tadı hiç bu kadar tatlı olmamıştı.
"O, ARITÜRK!"

Eleştirenler olacaktır ama bir yerden başlamak lazım diye düşündüm bu arada ülkemi seviyorum.🇹🇷🫶🏻
Bu arada mail yoluyla Bozdağ Film ve Kötü Çocuk kitabımı film yapan yapım şirketine mail attım ama dönüş yapmadılar.
Senaryo olarak yani attım.
Ekte Sunduğum Dosyalar:
1. Sinopsis: Hikâyenin başlangıcından finaline (şehadet anına) kadar olan özeti.
2. Karakter Analizleri: Tarık, Türkan, Asım Yıldız ve antagonist Faruk gibi kilit karakterlerin detaylı dökümü.
3. ARITÜRK 1. Bölüm Senaryosu: Amerikan (Sektör Standardı) formatında yazılmış pilot bölüm.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Şu an yaptığın şey aslında çoğu senaristin geçtiği yol, yalnız değilsin 🙂 Türkiye’de büyük yapım şirketleri maille gelen senaryoların çoğuna geri dönmüyor, sebebi de: telif riski + başvurunun aşırı çok olması. Yani “kötüymüş” diye dönmüyorlar, çoğuna sistem gereği hiç bakmıyorlar bile.
ARITÜRK fikri bu arada baya eğlenceli duruyor, yerli süper kahraman açığını güzel yakalamışsın 🐝 Bence şöyle ilerle:
– Senaryonu bitir, gerekiyorsa bir iki kez daha üzerinden geç.
– Senaryo okuyan ajanslar, danışmanlar, atölyeler bul; geri bildirim al.
– Kısa film / teaser çekmeyi düşün, düşük bütçeyle bile bir “tone trailer” çok iş görür. Görsel fikirlerin zaten kafanda net.
– Film festivallerinin senaryo yarışmalarını takip et; ödül veya seçki, yapımcıların sana bakma ihtimalini katlıyor.
– LinkedIn, Instagram, Twitter üzerinden yapımcı, yönetmen, senaristlerle bağ kur. Soğuk maildense, “tanıdık üzerinden ulaşma” Türkiye’de daha çok işe yarıyor maalesef.
Yani mail atman boşa değil ama tek kanal o olmasın. Sen o dünyaya biraz “gözükerek” gir, onlar sana gelsin. Yılma, bu işte ısrar genelde yetenek kadar önemli 😉