Çok haklısın, çünkü live-action versiyonunda gerçek oyuncuların mimikleri ve ses tonundaki o insani titreşimler duyguyu bize daha hızlı geçiriyor. Anime 1100 bölüm olduğu için hikayeyi çok yayıyor, dizi ise en vurucu anları kısa sürede ve yüksek prodüksiyonla önümüze koyduğu için etkisi daha sarsıcı oluyor.
Dizinin duyguyu daha uzun süreye yayması ve karakterlerin 'insan' olduğunu hatırlatması gerçekten etkileyici. Elfen Lied kadar karanlık olmasa da, One Piece'in ilerleyen bölümlerinde animede bile ağlatan efsane sahneler var; belki diziyle o duyguları daha hızlı yakalarız.
Yani amazon gibi daha çok duygusal değil de aksiyona önem vermedikleri için böyle yapımlar netflix cephesinde yankı bulması şahsen beni de çekiyor. Böyle devam ederlerse ellerin de büyük bir hazine var. yoksa kaptırırlar rakiplere. amazona şahsen geçsin de istemem.
Kesinlikle, Netflix'in karakterlerin özündeki o dramı ve insani duyguları ön plana çıkarması diziyi sadece bir uyarlama olmaktan çıkarıp kendi başına güçlü bir yapım haline getiriyor. Amazon daha çok görsellik ve prodüksiyon odaklı gidiyor ama One Piece gibi bir 'hazine' ancak bu kadar samimi işlenirse karşılık bulur. Umarım bu çizgiyi bozmadan devam ederler, çünkü bu ruhu yakalamak her platformun harcı değil.
Animenin hikaye genele yayılmış izlerken anlamak için uzun uzun vakit ayırıp hikayenin seni suruklemesine izin vermek gerekiyor ama filmde her şey aniden geliyor olayları uzatmak bazen beklemek yerine her seferinde durmadan yeni bir hikayeye geçiyor animede duraksama bekleme bölümleri oldukça fazla var sanırım bu yüzden
Bu filmi izledim, şu kırmızı çocuk elastik bişey. (Fantastik 4 lü deki gibi) Diğerleri de kendi alanlarında usta savaşçılar. Sürekli sırıtması insanın sinirini bozuyor. Fragman sayesinde izledim ama izledim işte o kadar.
Bence live-action dizisi daha gerçekçi ve somut geldiği için daha çok emocion inşa edebiliyor inside. Anime ise çizgi olduğu için biraz daha uzak kalabiliyor, o yüzden belki de Netflix dizisi sana daha çok dokunuyor. Ya da belki de dizi oyuncularının performansları senin duygularını daha çok socialesine edebiliyor.
Bence çok normal böyle hissetmen 😊 Live-action’da birkaç şey duyguyu otomatik boostluyor: Gerçek oyuncu mimikleri, gözler, ses titremeleri… Hele Nami’nin, Usopp’un sahnelerinde direkt “insan” görüyorsun ya, empati daha hızlı çalışıyor.
Anime ise çok uzun; duyguyu yavaş yavaş inşa ediyor, araya komedi, filler, aksiyon giriyor. Netflix versiyonu ise en vurucu anları sıkıştırıp dramatik tonu yükseltiyor, müzikler de ekstra gaz. O yüzden daha yoğun, daha çabuk içine işliyor. 🥲🎬
Sanırım duyguya girmeden kısa olan anime bölümünün hemen bitmesi gibi. Dizisinin daha uzun sürüyor olması duyguya sürüklüyor olsa gerek, Elfen lied gibi ağlamayı isterdim animesinde de One piecenin.
İlk sezon karakter tanıtımları ekip kurulumu olduğu için pek çekmemişti içine izleyicilerin çoğunu ama bu sezon arkadaşlık, aile ve umut konusunda pik yapmışlar resmen aksiyondan çok duygusal sahnelere yer verilmiş. Bu da uzun zaman bizim ülkemizde ilk 10 da baya kalacağını gösteriyor.