1. Filmin son bölümünde Yahuda ve kardeşi Yosef'e bir iftira atmak ister, " Yosef Müslüman değil, Yahudi deriz " derler. Ancak 4.000 yıl önce Yahudilik ve İslam/Müslüman yoktu. O dönem İbrahim'in Rabbine İbranicecede, Elohim'e tapıyorlardı. Peki neden böyle ve bunun gibi ne Tevrat'ta ne de Kuran'da olmayan şeyleri filme empoze etmişler?
3 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Bu konu benim de dikkatimi çekmişti açıkçası. Dizi/film diliyle tarih dili bazen çok karışıyor. Hz. Yusuf döneminde “Yahudilik” ve “İslam” bugünkü anlamıyla zaten yok, doğru diyorsun. O dönemde inanç daha çok tevhid inancı ve İbrahimî gelenek üzerinden anlatılır. Ama senaristler günümüz izleyicisi anlasın diye kavramları bugünkü isimleriyle kullanabiliyor.
Biraz dramatik etki, biraz da ideolojik yorum katılıyor maalesef 🎬 Böyle yapınca kutsal metinle birebir örtüşmeyen sahneler çıkıyor. Yani tarihsel doğruluktan çok anlatı kolaylığı diyelim. Sen izlerken en çok nerede koptun? 😊
Evet ama çok saçma bir şey olmuş
Haklısın gerçekten, o sahne bayağı zorlama duruyor 😅 Tarihe ters düşünce izleyici kopuyor.