Daşa tuttular beni yanlış yazdığım icin😀
Hz. Yusufun guzelligi? Okuyun bakalım bilen var mı bu hikayeyi?☺?
Daşa tuttular beni yanlış yazdığım icin😀

Şu zamanda hem iç hem dış olarak böyle insanlar var mı bilmiyorum. Olsa zaten duyulurdu. Eğer birini seçmek zorunda kalsam dışım kusurlu olsun kafi.
O peygamber yalniz☺nerde bulacaksın olsun die dua ediyoruz iste
Evet hem kurandan , hemde bu diziden biliyorum. izlemeyenlere tavsiye ederim
Izlemeyen kalmamıştır yillardir😀
Kanal 7 de izlerdik biz :D şimdi hangi kanal vardır bilemem. genelde rastgele hangisi denk gelirse onu izlerdik. ama sana tavsiyem , asıl kurandan okumaktır.
Hz yakub ta ne sabır varmış diye şaşıp kalmıştım..
Ondan evvel , yusuf suresinde anlaşılması gereken çok büyük mesajlar var..
Mesela allah , yusuf suresi 76. Ayette , kralın yasalarına din demiştir.
Yani bir insanın , veya toplumun yaşantısına yön veren , düzeni sağlayan , terbiye eden veya cezalandıran hükümler neyse , onun da dini o olduğu anlamı çıkıyor. aynı şekilde yusuf suresi 40. Ayette , hüküm yalnızca allaha aittir diyor..
Olaya hikaye boyutundan bakmamak gerekiyor.
Çünkü hikaye demek , kurgu demektir. gerçekleşmesi muhtemel veya muhtemel olmayan olaylar ve karakterler işlenir.
Kıssalar ise , yusuf kıssasında olduğu gibi ,
Peşinden gelen kişinin, içinden çıkarması gereken mesajları içerir.. bu konuya dikkat edelim lütfen. zira tüm peygamberlerin gönderiliş amacı namaz zekat vesaireden önce budur. yani tevhid.
Selametle.
Haklısın valla o an aklıma gelmedi geldi kuranda geçiyor yazardım
Din çok ince bir çizgidir hanım efendi.
Kendinize zulmetmeyi istemiyorsanız ,
Anlaşılması gereken noktaları allah ve Resulünden öğreniniz. ne a partisinin dediğine bakınız , ne de bir hocaya veya cemaate.. peygamberin bahsettiği , cehennem davetçisi hocaların yaşadığı devirdeyiz çünkü.
Allah'a sığınır , ondan yardım dilerseniz , allah merhametli olandır, kendine gelen kulu reddetmez. kendisine söven bir kul olsa bile..
Rabbimizin kıymetini bilelim. çünkü o söylediklerinden cayacak bir rab değildir,
Ve bizi de onun gazabından koruyacak başka bir ilah yoktur.
Biz sadece kendisine kullukla emrolunduk.
Ve bu kulluğun da bize bir zararı yok. aksine hem bizlere hemde topluma faydası var. umarım anlaşılmışımdır.
Anladım tabiki kardeşim.
Kuranda oldugunu da biliryordum o an aklıma gelmedi
Aklıma gelse tabiki de yazardım zaten çoğu insan biliyor yani.
Dininin gerektirdiklerini eksiksizce yapıyorlar derim bisi dusunmem
İşte peygamberde öyle bir topluma indi. anlatabiliyor muyum? Peygamber ateist insanlara gönderilmedi.
Bizzat allaha inanan , onun için namaz kılan , oruç tutan , zekat veren , hac yapan insanlara gönderildi.. bu apaçık şekilde kuranda yazar.
Sizden öncekilere farz kılındığı gibi , oruç sizlere de farz kılındı..
Safa ve merve tepeleri arasında say yapanlardan bahsediyor mesela.
Kabeden önce mescidi aksaya dönerek namaz kildiklarindan bahsediyor. allah yahudilerden ayırmak için kıbleyi kabeye çeviriyor. bunun gibi..
Bizim onlardan ne farkımız var peki?
Ne diyon sen lan 😒bi kıssa anlattık yazdırma pişman ettin
Oruç tutuyorum zaten.
Bu toplumun yalan din anlayışını benimsemek istiyorsan benimse.
Bir şey diyemem.
Ama peygamber böyle bir din ile gelmedi.
Bunun en basit örneğini gene peygamberde görebilirsin. hangi peygamber olursa olsun , gönderildiği her havimde dalga geçilmiş , taşa tutulmuş , iftiraya işitmiş, dışlanmış , hapse atılmış , sürülmüş ya da öldürülmüştür.
Bugünse dini anlattığını iddaa eden hoca/imam/diyanet başkanı gibi sıfatlardaki insanlar alkışlanıyor , saygı duyuluyorlar.
Bu işte bir terslik yok mu sence de..
Peygamber halkıyla aç kalırken , bugünkü diyanet başkanı , milyon liralık araçtan inip halkına , açlığa sabretmesi gerektiğini söylüyor..
Aynı şekilde müslüman olduğunu iddaa eden kişiler zina ediyor alkol alıyor kumar oynuyor tecavüz ediyor adam öldürüyor halkın zihniyetini bozuyor , ve en önemlisi allah a inat edermişcesine bu düzeni körükleyecek , devam ettirecek kanunlar yapıyorlar.
Ben senin vicdanına bırakıyorum gerisini..
Anladım kardeşim. Ama ne yapabilirim 😊islam tabiki de bu değildir zamanında peygamberler gönderilmiş anlatılmaya çalışılmış. Ama şimdiki zmn boyle degil ki zaten anlatanlar da peygamber değil anca o kadar olur.
Bir peygamberin hocayla din adamlarıyla kıyaslanması olmaz zaten. Olursa tıpkı senin dediğin gibi islami sorgulamaya başlarsın yapacak tek şey var kuranı kerimi okuyup doğruyu yanlışı oradan öğrenmek ki zaten ben bu kıssayi kuranı kerimden biliyorum. Sen rahat ol.
O zmnle bu zamanın arasında daglar kadar fark var mesela en basit örnek vereyim. Peygamber efendimiz bebeklerin hastalıklarını alsın die harcamak yaptırmayı onerirmis ve sünnettir hacamat yapmak. Ama şimdi dr var ilâçlar var şimdiki devirde olsaydı eminim peygamber efendimiz de bebeklere acı çektirmek yerine ilaç kullanmayı önerirdi çünkü hayvanatta çok az çiziyorlarmış. Bu gibi farklar
Hacamatta
Ben hidayet edici değilim kardeşim.
anlatacağımı anlattım , selametle dedim geçtim.
Gerisi senin çabana ve allahın rahmetine kalmış.
Kimse bu hayatta cenneti garanti edemez.
Öyleyse cenneti garantilemiş gibi yaşamakta , ben biliyorum zaten demekte marifet değildir..
Oysa allah , onların çoğu bilmiyor diyerek kuranı bu ayetlerle doldurdu.. bunlar sebepsiz değil.
Bir an bile olsa şirke düşüp , tövbe etmeden ölen kişinin tüm amelleri boşa gidiyorsa , ve sen bu konuda " ben biliyorum sen ne anlatıyon " diyorsan , bana konuşmak düşmez burada.
Diyeceklerim bu kadar.
Hadi eyv.
Güle güle kardeşim. Ne diyim iftara az kaldı oruç başına vurdu heralde ne anlatıyorsun demiyorum allah razı olsun soruyu güncelledim çok merak eden acar kuran-i kerimi okur öğrenir Bn de diyorum zaten kimseden öğrenmesinler keanu kerimden öğrensinler Bn de bisi olursa oradan okurum zaten.
Hadi eyvallah
Bu hayatımda geçirdiğim en kolay ramazan.
Oruç olmasam da aynı tepkiyi verirdim zaten.
Bugün insanlar kendi kendilerini kandırıyorlar.
Kandıran insanları istiyor ve sevip yüceltiyorlar..
Gerçekleri söyleyenlere de ya vatan haini , ya fetöcü , ya pkk lı ya da başka bir şey çıkarsa yarın onu da söylüyorlar..
Bu bizleri kurtarmaz. cehalet nedir biliyor musun?
Asıl cehalet bilmediğini kabullenmemektir.
Bu öyle kötü bir lanettir ki insanın başına ,
Para içinde yüzüp cahil olacağıma ,
Yiyecek ekmek bulamayan ama aklı olan bir insan olmayı tercih ederim. o derece pis bir şeydir..
O dediklerim içinde senin yaşantını değiştirecek şeyler var..
Aynı şekilde kendini müslüman görüyorsan bilmen gereken şeylerde var. o sorular seni sorgulamana ve doğruya ulaşmana sebep olacak konular hep.
Ben bunları da sana laf olsun diye söylemiyorum.
Allah bildiğimi paylaşmakla yükümlü kılmış beni..
Ve ben , birisi bana gelse kardeşim şu yaptığın yanlış , bu yanlışını düzelt diye.
Ben döner allaha şükrederim.
Duzelttim işte.
Uzun uzun yazma kafam almiyo orucum yazırlar birbirine girdi okumadim😂
Hadi eyvallah kardeşim çok sağol
Ölmeden önce hatalarımı karşıma çıkardığı için.
Hatam olmasa bile gene de ne olur ne olmaz kendimi muhasebe ederim..
İnsanlarımız da bu yok işte , bu olmadığı için de böyle rezil bir konumdayız. insanlarla konuşamıyor ,
Güler yüz dahi gösteremiyoruz.. neden?
Çünkü bizler çok bilmiş insanlarız..
İlber Ortaylı nın dediği gibi ,
Türkler çok okumuş cahil bir millettir..
Anlayana.
Insani çileden çıkarırsın gerçekten 😁😁
Hakkatten bir baş belasisin😁 bu ne lan. Çevremdekilere allah sabır versin
Cevrendekilere
Sağolsun
Hey allahım ya😏😏
Cevap
6Cevap
Adım Yusuf ama ahlakim malesef kötü, eskiden iyiydim de şimdi o kadar değil
Rabbim ıslah eylesin ozmn ne diym
Hayırlısı inşallah
Amin dizisi çok iyi bir çok kere izlememe rağmen denk geldim mi yine değisemiyorum.
Kanal 7 yıllardan beri anlatır sağ olsun
Valla Bn de izledim bugün zaten önceden de biliyordum ks üyeleri aydınlansın istwdim😊
Her sene kanal7 de sabah ayrı, gece ayrı oynatıyorlar ezberledik
Hikaye değil kardeş, Kur-an'da geçen bir olay kıssa
Aynen kuran 'da da geciyo
Güzel kıssa ve çok severim...
Bende
Amin
Amin
vermiş şükür
Biliyordum ve hikaye demekte haklısın.
Kuranda da geciyor
Evet, biliyorum. Bir İmam - Hatip mezunu olarak çok iyi bilirim.
U daha ıyimis bak
Aminn aminnnn aminnn ayni Ben yaa 😊😊
Togbe de lan o peygamber seninle bir olur mu😁
Hee abi oyl desene
😂
Ne bilem ben aynı diyince☺
Ben bilmem ki kim nasıl
Rabbim seni de ıslah eylesin abi ne diyim baska😀
Resim atacam diyorsun abi 😂hatunlar seni görse neee görmese ne yengem görmüş yetmez mi
Naparsan yap abi😏
Evi birbirine katsınlar al da😀seni de artık kovarlar evden
Sökmez o das fırını somun ekmeğe cevirirler😂
😂 öyledir kesin
Kendimden biliyorum benim kocam bana kuma getirse ikisini de balkondan sallandiririm😂
Niye nerden çıkardın fena oldugumu abi
Inadim ınat neticem 40 kanat.
Amin
evet
Biliyorum tabiki
Biliyorum
Bilmiyordum
Biliyoruz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar