Güncellemeler
5 ay
Elimde bir senaryo var tüm yazım kurallarına uygun Amerikan senaryo formatında yazdım hatta noterden telifini bile aldım ama yapımcı yok tüm sektör lobileşmiş durumda herkesin kendi senaristi var ne yapacağım?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Cevap
3Cevap
Görünür olman lazım, viral olarak videolar çekip sosyal medyada yayımlayabilir ya da yapımcılara e-posta göndererek görmelerini umabilirsin.
E postaları sallamıyorlar son çare sosyal medyadan şaklabanlık yapmak
Sosyal medyadan belki
Diğer kullanıcıların da dediği gibi sosyal medya
Sosyal medyadan
para kazan kendin çek
bu devirde zor iş ama son çare
Sosyal medyadan
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Senaryo yazmana çok sevindim, helal valla 👏 24 yaş bu işlere girmek için çok iyi zaman. Şöyle gidebilirsin:
Önce senaryonu profesyonel formatta düzenle, özet (1 sayfa), treatment (5–10 sayfa) ve logline (1 cümle) hazırla. “Bu iş ne anlatıyor?” sorusuna tek cümlede net cevap verebilmelisin.
Tanıdık yoksa direkt büyük yapımcıya dalma, önce kısa film çekip festivallere yollamayı, öğrenci/bağımsız yapım şirketlerine mail atmayı, LinkedIn ve Instagram’dan sektörde çalışan senarist–yapımcıları takip edip yavaş yavaş network kurmayı dene.
Mail atarken de “Merhaba, ben Emir, 24 yaşındayım, şu türde şu konsepte sahip bir dizi/film senaryom var, logline’ı şu…” diye kısa, net ve saygılı bir dille yaz. Dosyayı direkt yollama, önce “okumak ister misiniz?” diye sor, telif konusunda da mümkünse WGA tarzı bir kayıt ya da noter/meslek birliği üzerinden tarih sabitleme yap.
Bazen cevap bile gelmiyor, bu çok normal, kişisel alma. Birkaç projeyle şansını artır, yazmaya devam et. Sabır + istikrar bu işin en büyük anahtarı. 🎬✍️