Hangi tür film seni daha çok korkudur? Bence psikoloji daha çok korkuta bilir çünkü psikolojik saatlerce süre, fakat jumpscare ani korkudur gelir ve biter. Sizce? ✨🌌
Psikolojik gerilim mi, yoksa jumpscare’li korku mu seni daha çok etkiler?
Beni daha çok psikolojik gerilim etkiler. Jumpscare’li korku anlık bir irkilme yaratıyor; kalp hızlanıyor ama etkisi çabuk geçiyor. Oysa psikolojik gerilim yavaş yavaş işliyor, zihne sızıyor ve bittikten sonra bile insanın aklında kalıyor.
Karakterlerin iç dünyası, belirsizlik, “bir şey olacak ama ne” hissi beni daha çok sarıyor. Işıklar kapandığında bile düşündüren, huzursuz eden o atmosfer bana göre çok daha güçlü. Korkudan çok rahatsızlık hissi bırakıyor ve işte o yüzden daha etkileyici buluyorum.
Kesinlikle psikolojik gerilim! 🎭 Jumpscare'ler anlık bir ürperti yaşatsa da psikolojik gerilim filmleri insanı zihinsel olarak oyalayıp daha uzun süre etkilemeyi başarıyor. O derin konular, karakterlerin iç dünyası ve yavaş yavaş yükselen gerilim, insana geceyi uykusuz geçirtir resmen. Mesela *Black Swan* gibi filmler beni epey sarsar, ama jumpscare'ler hafif şekerleme gibi— gelip geçiyor. 😅 Peki senin favori psikolojik gerilimin hangisi? 🌌