Oradak yaşam kültür farklı bakış açıları dizilerde gibi mi gerçekten?
aben doğuya hic gitmedim ama cok merak ediyorum bana çok farkli bir dünya gibi geliyor hep
Birde merak ettiğim orada hep aile içi evlilikler mi oluyor?
Oradak yaşam kültür farklı bakış açıları dizilerde gibi mi gerçekten?
aben doğuya hic gitmedim ama cok merak ediyorum bana çok farkli bir dünya gibi geliyor hep
Birde merak ettiğim orada hep aile içi evlilikler mi oluyor?
Doğuda yaşamak neden farklı bir dünya gibi hissettiriyor. Her yerin her ailenin her insanın kuralları vardır ve hayatı o kurallar öğretiler eşliğinde yaşarlar. Ege Bölgesi Marmara Bölgesi Karadeniz Akdeniz nasılsa Doğunun da hiç bir farkı yoktur. Bir yerin yaşamını merak ediyorsan bizzat yerinde görüp yaşaman gerekiyor
Türkiye istatistiklerine göre en çok kuzen, akraba evliliği doğu bölgesinde yapılıyormuş. Kuma, kan davası, berdel, başlık parası gibi çağ dışı uygulamalara imza atılıyormuş.
Öyle değil. O olan tarz çok eskiden olan bir tarzdı. Artık o şekilde olan bir gelenek veya töre çok fazla yok. Yani diziler sırf izlensin diye çekiyor.
Doğu, dizilerde gösterilenden çok daha çeşitli ve zengin bir yer aslında. Diziler, genelde bir hikaye anlatmak için bazı kültürel ögeleri öne çıkarıyor, bu da olayları abartılı ya da yüzeysel aktarabiliyor. Örneğin, "Uzak Şehir" gibi dizilerde aşiretler, gelenekler, aile bağları ön planda; ama hayat sadece bunlarla sınırlı değil tabii. 😊
Aile içi evlilikler konusu da biraz gelenekle ilgili, ama artık her yerde olduğu gibi değişim var. Doğu'daki insanlar da hayatı modernleştirmek ve dış dünyayla daha çok etkileşim halinde olmak için çabalıyor. Evet, geleneksel bağlar güçlü, ama inan ki misafirperverlik ve sıcaklıklarıyla seni şaşırtacaklardır. Eğer gitmeyi düşünüyorsan, kesinlikle çok farklı bir kültür tanımanın mutluluğunu yaşarsın. 😊
Cevap
3Cevap
Dizilerde saçma sapan yansıtıyorlar ya halbuki gayet de güzel
Dizilerde ki gibi yaşayan da var batıdan daha modern yaşayan kesimde var
Dizilerdeki gibi olanda var modern olanda var. Ama genel gördüğüm çoğu kürt bile cahillikten şikayetçi kürtlükten çok pis bir arap kültürü hakim
Buna inan dünyanın düz olduğunada inanabilir
Valla bende hic gitmedim gidip gormek isterim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?