Üni sınavından batıda tutturamazsam sizce doğuda da yazayım mi?
((Hedefim bilgisayar ya da endüstri müh))
Sizce doğuda okursam net işsiz mi kalırım?
((Hedefim bilgisayar ya da endüstri müh))
Sizce doğuda okursam net işsiz mi kalırım?
Ben lisans endüstri mühendisiyim ve yüksek lisans bilgisayar üzerinde avrupada yaptım çok fazla çalışma tecrübem var. Şu anda bulunduğum ululararası firmada adayları işe alırken mülakatların bir kısmını ben yapıyorum. Bu nedenlerle bu konuda tevazu yapamayacağım beni dinlemeni tavsiye ederim.
Kesinlikle endüstri mühendisliği yazma iş olanakları ve parası kısıtlı. Doğuda olsa neresi olursa olsun bilgisayar mühendisliği yaz, üniversite sadece ilk girdiğin işi etkiliyor. Dersleri inek gibi sadece geçmek için çalışma. Yani sırf üniversite bitirmek için bitirme adam gibi bir programlama dili ve alan seç. Kendini çok iyi geliştirirsen üniversite tanınmış olmasada iyi işler bulabilirsin.
Mesela javascript ile full stack developer olmayı öğren. Bu sadece bir örnek. Hem Türkiye'de hem Dünya'da çok iyi işler bulursun. İlerde bu entry'e gelip bana teşekkür edersin. Yani bulunduğum şirketteki bilgisayar mühendisleri çok iyi kazanıyorlar, tanıdığım endüstri mühendisleri ancak yarı miktarı kadar kazanabiliyorlar.
Teşekkür ederim. Bu arada endüstri lisansı hangi üniversitede okudunuz?
Lisansı uludağ üniversitesinde yüksek lisansı da tu-berlin yani almanya da okudum.
Lisansı uludağda okuduktan sonra iş bulamadığınız için mi yüksek lisans yaptınız?
Ben lisansı bitirir bitirmez hemen yüksek lisans için Almanya'ya gittim. Yani hiç iş aramadım.
Cevap
10Cevap
Okunur ama mühendisliği çok istemiyorsan okuma. Mühendislik terk biriyim. Çok mühendis var, işsiz kalma ihtimalin söz konusu
Hangi mühendislik?
Merhaba üni tercihlerinde neden puanlama sistemi olduğunu biliyorsun değil mi? Eğitim'de metod aynıdır.
Eğitimde metod aynı ama kültür ve çevre farkı var mi diyorsun?
Endüstri mühendisliği yazma bence derim. Ziraat mühendisliği oku, yazılım mühendisliği oku ikisinden birini
Neden ziraat?
Mesele kendini geliştirmek fark etmez
Doğuda kendimi geliştiremez miyim?
İmkanlar daha kısıtlı olabilir belki ama artık internet çok fazla geliştiği için yine geliştirmeye fırsat olabilir tabi bölümlere hakim değilim
Özel sektör düşünüyorsan mezun olduğun üniversitenin kalitesi de önemli diye biliyorum, devlet düşünüyorsan doğu batı fark etmez diye düşünüyorum
Hayır, yanlış. Mühendislikte üç beş üni harici hepsine aynı gözle bakiyolar
Düzelttigin için teşekkür ederim, yanlış biliyormuşun
bilmem okunur
Boş yorum yapma
hahahha cahille yapmam bundan sonra
Okunur neden okunmasın
Vasıfsız kalirsin diyorlar
okunur
Nooo
Neden?
Vasıfsız
Annende mi vasıfsızdı?