Yasemin (Hülya Koçyiğit) şöhrete kavuşmuş sempatik bir assolistdir. Gırgır Ali (Cüneyt Arkın) ise hayati ti'ye alan eski bir mahkûmdur. Bu ikisinin yolları alacak davası yüzünden Yasemin'i kaçırmak isteyen çete lideri Palandöken'in (Erol Taş), Gırgır Ali'den yardım istemesiyle kesişir. Gırgır Ali'nin bir haftalık tutsağı olan Yasemin bu süre zarfında etrafındaki yağcılardan uzak özgür bir hayatın ne kadar güzel olduğunu anlar. Mafya emaneti almak için geldiğinde beklenmedik bir sürprizle karşılaşır.
Yapım Yılı 1977
Cüneyt Arkın ve Hülya Koçyiğit'in başrollerde olduğu İSTASYON filmini kimler izledi?
Yılmaz Güney'in filminden esinlenerek yapılmış komedi tarzı bir film. Zaman yeşilçamın filmlerinin büyük çoğunluğu komedi statüsüne giriyor özellikle de Cüneyt Arkın, Kartal Tibet ve Serdar Gökhan'ın Osmanlı ve Türk tarihi filmleri
1
8 Yorumla
Soran
6 ay
Filmde mizah var, zaten Gırgır Ali karakteri espiritüel biri ama filmde duygu ve dram da ağır basıyor. Özellikle köpeğin vurulmasına çok üzüldüm. Ayrıca Ali'nin geçmişte yaşadığı dramatik olaylar ve ailesini kaybetmesi felan da var.
Kişiye göre değişir ya, ben şahsen çok beğendim. Zaten Cüneyt Arkın'ı severim, Hülya Koçyiğit'i o kadar beğenmem ama rolü fena oynamadı. Erol Taş zaten bir Yeşilçam klasiği. Konusu ve verdiği mesajlar da beni etkiledi.
Hülya Koçyiğit oyunculuk sıfır, yeşilçamın dört yapraklı yoncası diyorlar ya Türkan Şoray Fatma Girik Filiz Akın ve Hülya Koçyiğit için. Filiz Akın ve Hülya Koçyiğit'in oyunculukları berbat sırf güzeller diye oynatılmışlar, tıpkı sırf yakışıklı diye oynarılan akrörler gibi, şu an ki dizi ve film sektörü de aynısını yapıyor
Hülya Koçyiğit'i hiç güzel bulmam, öyle aşırı iyi bir oyunculuğu da yok zaten. Filiz Akın güzel kadın, Yeşilçam'ın Avrupai tiplerinden. Türkan Şoray'ın tipi çok beğenilir ama ben abartı buluyorum. Fatma Girik güzel kadın hem de oyuncuğu bence çok iyi.
Gençlik dönemlerinde güzellermiş, benim için oyunculukları önemli Türkan Şoray Fatma Girik üst düzey oyunculukları olan iki efsane bence, diğer ikisi sadece konu mankeni sayılır.
Türkan Şoray'ın orta yaşlardaki oyunculukları iyi, zaten tecrübe kazanmış ve geliştirmiş. Mesela Ediz Hun'la oynadığı eski filmler çaylak dönemleri. Kadir İnanır'la oynadığı yakın tarihteki filmlerde oyunculupun hakkını veriyor. Fatma Girik zaten cefakar Anadolu Kadını rollerini hep iyi oynadı.
Filmi izledim ve çok da beğendim. Hatta küçükken izlemiştim. Zaten Güneyt Arkın kendisi Türkiye'nin en yakışıklı jönlerinden biridir. Kendisini yabancı medyada da bu şekilde tanımlıyorlar.
Ben bu filmi çok iyi hatırlıyorum, tam bir Yeşilçam klasiği! Hülya Koçyiğit’in zarafeti ve Cüneyt Arkın’ın sempatik, komik tavırları filmi hem romantik hem de eğlenceli bir hale getirmiş. Yasemin ve Gırgır Ali’nin zıt dünyalarının çatışması öyle güzel işlenmiş ki, bir haftalık macera çok daha uzun bir hikaye gibi hissettiriyor. Hele o unutulmaz sahneler! 🤩 O yılların o sıcacık, naif sineması başka bir büyüye sahip. Kaçıncı defa izlesek yine bıkmayız, değil mi? 😊