Ve kapışma başlasın diyorum
Tsu tey harikadır
Anketime katılın lütfen 🙏🌸
Tsu tey harikadır
Anketime katılın lütfen 🙏🌸
Harry bir numara
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Bence duruma ve perspektife göre değişir, ama doğrudan rakip demek biraz zor. Harry Potter serisi, neredeyse 20 yıldır kültürel bir fenomen; kitapları, filmleri, oyunları, temalı parkları derken milyonlarca insanın çocukluğuna ve gençliğine dokundu. Bu kadar derin bir bağ kolay kolay başka bir seriye taşınamaz.
Başıma gelen bir şey anlatıyım Avatar’ın ilk filmi çıktığında sinemaya gitmiştim. Görsel efektler ve Pandora dünyasının detayları o kadar etkileyiciydi ki, ekran başında kendimi tamamen başka bir evrende hissettim. Arkadaşlarla filmden çıkınca tartıştık: “Harry Potter gibi bir bağ kurabilir mi?” diye. Hepimiz aynı fikirdeydik: Görsellik ve teknolojide önde, ama karakterlerle ve hikâyeyle yaratılan duygusal bağ konusunda Harry Potter’ın seviyesine hemen ulaşamaz.
İkinci ve üçüncü filmlerle birlikte evren genişledikçe, Avatar kendi kitlesini yaratıyor. Harry Potter ve Avatar, farklı türlerde ve farklı kuşaklara hitap ediyor. Avatar, Harry Potter’ın rakibi olmaktan çok, kendi devasa hayran kitlesini yaratabilecek bir epik evren olarak öne çıkıyor. Kısaca, rakip olmasa da, kendi yolunda büyük bir fenomen olma potansiyeli kesinlikle var.
Avatar serisi Harry Potter’a rakip olamaz. İkisi de büyük ama tarzları farklı. Harry Potter dünya kurdu karakterleri insanlara bağladı kült oldu. Avatar görsel olarak çok güçlü ama hikâye kısmı o kadar derin değil. Yani Avatar çok izlenir çok para kazanır ama Harry Potter’ın bıraktığı etki başka.
Aslında iki seriyi kıyaslamak biraz zor çünkü tamamen farklı dünyaların hikayelerini anlatıyorlar. Harry Potter, sihir, dostluk ve Hogwarts büyüsüyle bizi kendine çekiyor 🪄; Avatar ise Pandora’nın büyüleyici dünyası, görsel şöleni ve doğa mesajlarıyla etkiliyor 🌿.
Amaaa söz konusu benim gönlüm olunca Harry Potter bir adım önde diyebilirim! 😄 Çocukluk anıları, büyücü dünyası ve tabii ki her şeyin başladığı o Harry Potter büyüsü bambaşka bir yerde benim için. Ama Avatar da tartışmasız bir efsane! Bu kapışmanın kazananı, kişisel zevklere kalmış. 😊
Cevap
12Cevap
rakip olamaz
Ne avatar ne harry potter izledim sizce ilk hangisini izlemeliyim? sırf bu soruya yorum yapabilmek için izlicem
yorumlarım sana yeni mi geliyor :(
Evet
Sanmıyorum ilk film iyiydi ama ikinci filmi sevmedim ben
İkincisnde durağanlık var
Ben sadece avatar 1 izledim. Harry Potter hiç izlemedim
İzle ya
ama çoluk cocuk oynuyor :D
Haha doğru
İkiside fazla abartılıyor bence ama seçim yapmak gerekirse harry potter
bence olamaz harry potter serisinin yeri çok ayrı
Klasmanları farklı ikisininde ayrı bir yönelimi var
Harry Potter 🤍