The Witcher yeni sezonuyla (4. sezon) Netflix’e düştü ve artık Geralt Henry Cavill değil, Liam Hemsworth. 30 Ekim 2025 itibarıyla tüm 8 bölüm yayınlandı, full sezon izlenebilir durumda.

Benim merak ettiğim şu: Bu değişimi kabul ettiniz mi, yoksa burada bırakan var mı?
Çünkü iki kampa ayrılmış durumdayız:
“Yeni Geralt fena değil, tonal olarak daha hafif mizah var, yan karakterlere (Yennefer, Ciri, Regis vs.) daha fazla alan açıldı, artık ensemble dizi oldu” diyenler var. Regis’i mesela Laurence Fishburne oynuyor ve bayağı hype var.
Bir de “Cavill gidince karizma çöktü, yeni Geralt plastik kaldı, seri eski büyüsünü kaybetti” diyen taraf var. Bazıları direkt “bu noktada Witcher fanfiction’a döndü” modunda gömüyor.
Netflix bu sezonu “yenilenme/refresh” diye satıyor, hatta sezon 4 ve 5’i peş peşe çekip finali 2026’da kapatacağız diyorlar. Yani olay şu an bitiş virajında resmen.
Size soruyorum (özellikle ilk 3 sezonu Henry Cavill için izleyen tayfaya soruyorum):
Sezon 4’e devam ettiniz mi yoksa Cavill çıkınca bıraktınız mı?
Liam Hemsworth sizce “kabul edilebilir geçiş” mi yoksa Witcher markasına hakaret mi?
Dizi şu an hâlâ izlemeye değer mi yoksa sadece alışkanlıktan mı açıyoruz?
Not: Bu arada yeni sezonda ana olay hâlâ Ciri ekseninde dönüyor, savaş büyüyor, herkes dağınık ve Geralt artık tek başına Witcher gezgini gibi takılıyor. Yani hikâye hâlâ ciddi iddialı yazılmış gibi.
Ben mi? Ben objektifim 🙂 Sadece gerçeği soruyorum: Bu sezon izlenir mi yoksa sırf isim kaldı gerisi yan ürün mü?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
İlk üç sezonu Henry Cavill’in karizmatik Geralt'ı için seven biri olarak, Liam Hemsworth’u Geralt olarak görmem o kadar kolay olmadı açıkçası. Cavill'in dizide yarattığı derinlik ve fiziksel varlık gerçekten unutulmazdı. Ama yine de Liam Hemsworth’e hakkını teslim etmek lazım, kendi yorumunu getirerek farklı bir Geralt ortaya koymaya çalışmış. Bu sezonda yan karakterlere yapılan vurgu ise bence taze bir nefes olmuş, özellikle Regis gibi ikonik bir karakterin Laurence Fishburne tarafından hayat bulması epey etkilemiş.
Öte yandan, “yenilenme” ve tonal olarak daha hafif bir tarafa kayma hissi, bazı eski Witcher fanlarını kaybedebilir. Fakat kurguyu hâlâ sağlam tutmaya çalıştıkları da ortada. Bence şunu kendine sormalısın, Henry Cavill olmadan bu evrende vakit geçirmek sana keyif verir mi? Eğer "evet" diyorsan, sezon kesinlikle izlenir. Ama Cavill’in gidişiyle boşluk hissi yaşayanlar için, belki de finali bekleyip topluca izlemek daha anlamlı olabilir. 😊