Türk korku filmleri insana bir şey katmak için değil, korkutmak ve para kazanmak için yapılan klişe senaryolardan ibaret. Genelde karakterler zeka seviyesi düşük olur ve defalarca kötü olaylarla karşılaşmalarına rağmen hâlâ aynı evde kalmaya devam ederler. Yüksek gerilimli müzik ve aniden çıkan korku karakteri dışında ek bir senaryo yok.
Genel olarak da cin veya ruh ile ilgili korku filmlerini tercih etmem. Psikolojik korku filmlerini daha güzel ve öğretici buluyorum; May, Carrie, Hereditary gibi filmler, hem daha güzel senaryolara sahip oluyorlar hem de öğretici oluyorlar.
Türk korku filmleri bana pek bir şey katmıyor, çünkü çoğu birbirinin tekrarı gibi geliyor. Aynı özneler, benzer senaryolar ve klişeleşmiş sahneler yüzünden izlerken yeni bir şey öğrenmiyorum ya da farklı bir duygu hissetmiyorum. Korkudan çok tahmin edilebilir bir akışla karşılaşıyorum ve bu da etkisini azaltıyor. Oysa sinema insana farklı bir bakış açısı katmalı, düşündürmeli ya da en azından hissettirmeli. Bu yüzden yerli yapımlardan çok şey beklemiyorum, sadece eğlencelik bir vakit geçirme niyetine izliyorum.
Türk korku filmleri izlemiyorum çünkü hep aynı konu üzerinden işleniyor mesela büyü musallat dualar adak kurban falan. Farklı bir konsept yok yani hep aynı hikaye. Hatta Türk korku filmleri saolsun artık cinlerden de korkmuyorum farklı konsept lazım sıkıldım cinlerden 😂
Yani bi korku filminden hayatıma bir şeyler katmasini beklemiyorum zaten bi kaç kez izlemiştim sevmiyorum ve de korkuyorum yani yabancılarin korku filmi güzel sonu şaşırtıyor sürükleyici falan ama bizim korku filmleri de bildiğimiz duyduğumuz eskilerin anlattığı şeyleri barındırdığı için çok etkiliyor o yüzden izlemiyorum korkutuyor beni
Bence Türk korku filmleri çok kişisel bir zevk meselesi. Birçoğu dini öğeler ve cin teması etrafında döndüğü için herkese hitap etmeyebilir. "D@bbe" serisi gibi filmler, genelde ses efektlerinden sıçramalı korku yaratıyor ama bazı sahnelerde gerçekten ürkütücü atmosferler oluşturdukları da bir gerçek.
Ama senin gibi derinlik arayanlar için biraz sığ kalıyor olabilir. Yabancı korku filmleri, özellikle psikolojik yönü güçlü olanlar, korkudan çok tedirginlik yaratarak izlerken düşündürüyor. Eğer böyle bir şey istiyorsan, "The Babadook" ya da "Hereditary" gibi filmleri denemelisin. Aynadakiajan ismine de bayıldım bu arada, tam bir gerilim havası var! 🕵️♂️👻
Aynen ya sanki tarihte bizim diğer kültürlerle hiç iletişimimiz olmamış gibi konu sınırlaması yapıyorlar.
Bir de sen onca bölüm çek ondan sonra korku komediye dönüştür abi gitmiyor işte korkmak istediğim bir filmde sen neden komedi unsuru koyuyorsun.
yabancılar bunu zaman zaman yapıyorlar ama ölecek karakter üzerinden ahh ya yazık diye konudan koparmadan yapıyor ve korku öğesine komedi aşılamıyor karizması çizilmiyor
Sonuçta gülmek istesem gider scooby doo izlerim en azından onlar gizem çözüyor.
bir korku ve gerilim filmi hastası olarak söyleyebilirim ki türk korku filmleri yabancıların yanından bile geçemiyor ne yazik ki😏 kaç tane izlediysem, hepsi de pişmanlıktı 🤦🏻♀️🤦🏻♀️
ya türk korku filmleri neden hep inli cinli adamların slenderman pennywise ı varken bizde büyü yapılmış cin musallat olmuş insanlar var, yok kıbledere köyü yok siccin en son siccin8 e gitmiştim yani full bağırıyorlar onun dışı hiçbir şey yok
Supernatural, buff wampire slayer gibi korku temalı dizilerden bilr çok şey öğrendik.
Beklentim beni araştırmaya itecek bilgi sunacak ve etkisini o bilgileri bana sunan bir baş ucu filmi gibi kalması böylece bir konu açıldığında ortamlarda rahatlıkla şu film bu konu için bilgiler sunuyor diyebilmeliyim.
Mesala mitoloji ile ilgiyim bilmediğim kitapları en azından Türkçe'ye çevrilmemiş kitapları keşfetmiş olup incelememi sağlamış oldu.
Hadi bunu geçtim hiç bir şey sunmasın ama kaç seriye dönüşen ve yapımcısı aynı olan filmlerde birbirine konuk oyuncu olarak gelmelerini bile sunmuyorlar.
Mesala constantine kendi dünyasından çıkıp başka yapımlara geliyor bunun gibi bir şey sunsalar bir Ester egg olmuş olur.
Orası başlı başına ayrı bir şey zaten Mesala bir ayetten yola çıkıyorlar ama çoğu kişinin sundukları senaryodan dolayı korkup dinden soğuyacağını hesap etmiyorlar. Mesela etkilenen kişi madem ölünce bu kadar korkunç şeyler var neden bu dünyada keyfime bakmayım gibi düşünenler bile oluşuyor.
Araştırmaya itecek bilgiler sunması bunu ne yazık ki pek vermiyorlar sonuçta gürültü ses, efekten ibaret olmamalı oyuncusu konusu esinlendiği yerler kitaplar filmler gibi beni derinlik arayışına sürükleyici şeyler sunması bir filme sinemada para veriyorsam
Korku ve bilim kurgu filmleri diğer alanlardan sıyrılan türlerdir. Mesela bende korku türünde bir şeyler yazıyorum ama derinlik sunuyor ama Korku öğesine neden olan varlığı yok edemiyorum naparsam yapayım olmuyor
Muhtemelen fantastik bir sahne eklemek zorunda kalacağım finale.