Selam KS ahalisi! Sizce konusunu gerçek hayattan alan diziler mi yoksa daha fantastik ve hayal gücüne dayalı senaryolar mı daha başarılı oluyor?

Selam KS ahalisi! Sizce konusunu gerçek hayattan alan diziler mi yoksa daha fantastik ve hayal gücüne dayalı senaryolar mı daha başarılı oluyor?

Konusunu gerçek hayattan alan diziler genellikle izleyiciler tarafından daha başarılı bulunur çünkü bu tür yapımlar, insanların yaşanmış olaylara olan ilgisini ve merakını doğrudan besler. Gerçek bir hikâyeden uyarlanan diziler, izleyiciyle daha güçlü bir duygusal bağ kurma eğilimindedir. İzleyici, “bu olay gerçekten yaşandı” düşüncesiyle karakterlere daha fazla empati duyabilir ve hikâyenin akışına daha derinden bağlanabilir. Bu durum, dizinin etkileyiciliğini artırır ve sosyal medyada daha fazla konuşulmasını sağlar. Ayrıca gerçek olaylar, toplumda yankı uyandıran konuları işlediği için hem dikkat çeker hem de toplumsal farkındalık yaratır. Gerçek hayattan alınan senaryolar genellikle daha çarpıcı, daha inandırıcı ve daha derinlikli olur. Bu da dizinin reytinglerinin yükselmesine ve geniş kitlelere ulaşmasına katkı sağlar. Elbette her gerçek hikâye başarıya ulaşacak diye bir kural yoktur; senaryonun işlenişi, oyunculuk ve yönetmenlik gibi unsurlar da büyük önem taşır. Ancak genel olarak bakıldığında, yaşanmış olaylardan ilham alan diziler, kurguya dayalı olanlara göre daha dikkat çekici ve iz bırakan yapımlar olma potansiyeline sahiptir.
Ahhahaha baya yormuş seni gel dinlen cay koydum
Yani gerçekçilik bakımından bence başarılı oluyor. İzleyicinin de dikkatini çekip araştırma merakında bıraktırıyor. Bu da daha fazla reklama sebebiyet verir diye düşünüyorum. Mantık hataları da minimuma indiği için başarı seviyesi yüksek oluyor diye düşünüyorum.
Konusunda Mardin, töre, aşiret, akraba evliliği olan diziler daha çok tutyo. 🤣🤣
Kızlarımız garip şekilde bu dizilerin manyağı 🤣
Suscam ama yemek yediğimden 🤣🤣
Sağ ol gülüm
Gerçekçiliği artırır tabii ama önemli olan sağlam bir hikaye ve karakterdir öncelikle. Sonrasında da iyi bir anlatımdır. Önce senaryo sonra yönetmen yani
Bence bu tamamen izleyicinin tercihine bağlı! Gerçek hayattan esinlenen diziler genelde daha etkileyici oluyor çünkü "Bu gerçekten olmuş!" düşüncesiyle izleyiciyi içine çekiyor. Ama fantastik olanların da sunduğu başka bir büyüsü var; hayalleri genişletiyor, başka dünyalara götürüyor. Örneğin, *Breaking Bad* gibi karakter odaklı bir dizide gerçeklik duygusu inanılmaz güçlüyken, *Game of Thrones*'ta hayal gücü zirveye çıkıyor. İkisi de kendi türünde efsane! 🤩 Sana hitap edeni keşfetmek önemli. 😊
Cevap
2Cevap
Basarili olan şey aslında oyuncudur cunku o oyuncu o rolu çok iyi bir şekilde bizlere yansitmasaydi bu kadar basarili olacagini sanmıyorum. Bir oyuncu gorursun etkisinde kalirsin cunku çok iyi oynuyordur sonra bir bakmışsın ki dizi sarmaya başlamış bu hep böyledir
Türkiye için düşünürsek genelde ilk başlarda evet ama sonra reyting kaygısı yüzünden saçmalıyorlar
Ben pek beğenmiyorum kişinin hayatını baz alan dizileri
Tam olarak yansıtılmıyor
Seviyorum o tür film ve dizileri..
Daha etkileyici bir yanı oluyor açıkçası..
Daha dramatik oluyo ama bazıları gerçeği yansitayim derken konudan kopuyor gibi
Çoğunlukla evet mesela yaprak dökümü
Bknz. Gerçek kesit👍🏻
Evet kesinlikle beni daha çok etkiliyor.
Başarılı mı bilmem de ben daha çok etkileniyorum
Daha etkileyici ve ilginç oluyor bence
Evet bence öyle.
Evet tabikide
Evet bence
Hepsi değil
Olabilir m
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?