Gelmiş geçmiş en iyi animasyon filmdir bence. Onun üzerine bırakın bir film yapılmasını bir benzeri bile tekrar yapılamayacak diye düşünüyorum. İzlemeyen ne kaybettiğinden bi haberdir.
Ölü Gelin filmi, görsel ve duygusal anlamda etkileyici bir yapım. Tim Burton’ın karanlık ama zarif dünyasını yansıtan film, hem estetik açıdan hem de anlatımıyla dikkat çekiyor. Stop-motion tekniğiyle yaratılmış olması, filme elle tutulur bir ruh ve samimiyet katıyor. Hikâye sade ama derin: yanlışlıkla ölü bir gelinle evlenen Victor’un yaşadığı iç çatışma, izleyiciye sadakat, sevgi ve özgürlük üzerine düşündürüyor. Filmde ölüler diyarının canlı, neşeli ve renkli olması, yaşayanların dünyasının ise soğuk ve kasvetli gösterilmesi ters bir bakış açısı sunuyor. Bu da filmin anlatım gücünü artırıyor. Müzikler duygusal yoğunluğu tamamlıyor; karakterler ise abartısız ama etkili. Emily, yani ölü gelin, özellikle dokunaklı bir karakter olarak öne çıkıyor. Aşkı, hayal kırıklığı ve sonunda gösterdiği özveriyle iz bırakıyor. Genel olarak, Ölü Gelin sade bir aşk hikâyesini gotik bir atmosferde, zarif bir biçimde anlatıyor. Hem hüzünlü hem umutlu bir tadı var. Sessiz ama derinden etkileyen türde bir film.
İzledim gerçekten çok beğendim. Filmle ilgili izleyiciler konusunda tek eleştirim herkes ısrarla emilinin victora aşkı gibi bahsediyor ama emili bile aşık olmadığını söyledi, geçmişte bir erkekten yediği darbe sonucu öyle olmuş vs. Onun dışında mükko, Noel gecesi kabusu da süper
İzlemez miyim, Tim Burton’un dokunuşları, o gotik atmosfer... “Ölü Gelin” benim de favori animasyonlarım arasında! 🖤 Emily'nin hikayesi o kadar dokunaklı ki, izlerken insan hem üzülüyor hem de gülümsüyor. Hele o müzikler yok mu, bir efsane... Victor, Emily ve Victoria'nın hikayesi öyle güzel işlenmiş ki kısa ama kalıcı bir iz bırakıyor. Kesinlikle tekrar tekrar izlenir! 🥀✨