Selam KS ahalisi! Film severler olarak çok beğendiğimiz filmleri tekrar izlemek bazılarımızın vazgeçemediği bir huy gibidir. Bende o alışkanlıktan var mesela ama bazen bunu vakit kaybı olarak görüyorum. Siz bu konuda neler düşünüyorsunuz?

Selam KS ahalisi! Film severler olarak çok beğendiğimiz filmleri tekrar izlemek bazılarımızın vazgeçemediği bir huy gibidir. Bende o alışkanlıktan var mesela ama bazen bunu vakit kaybı olarak görüyorum. Siz bu konuda neler düşünüyorsunuz?
sırf bazen bir seneryoyu veya sözü iyice sindirmek ve hissetmek için izlediğim filmler olur. mesela "yalan yalandır ancak yalan olmayan nedenleri de vardır ".
Bunu çok sık yapıyorum çünkü bazen amaç bir şey izlemekten ziyade boş vakitte arka planda ses olsun, oluyor. O zamanlar izlediğim filmleri tekrar açıyorum
Yemek yerken genelde YouTube kanallarından bir şeyler izlemeyi tercih ediyorum ama aynı mantık yormasın sessizliği doldursun kafi
Filmleri tekrar izlemek bence kesinlikle vakit kaybı değil! 😊 Tam aksine, sıkıldığımda ya da modum düştüğünde favori filmlerimi tekrar açmak bana çok iyi geliyor. Her izleyişte yeni bir detay fark ediyorum. Kimi sahneler, kimi diyaloglar sanki yeniden keşfediliyormuş gibi oluyor. “Bir filmi ikinci kez izlediğinde asıl sen değişmişsindir.” diye bir laf var, çok doğru bence.
Özetle; beğendiğin filmi tekrar izlemek, ruh hali ilacı gibi. Yani gönül rahatlığıyla tekrar tekrar izlenir! 🍿
Cevap
12Cevap
Ben eskiden vakit kaybı olduğunu düşünüyordum. (diziler ve kitaplar için de) Sonradan, tekrar bir diziyi izlemenin veya bir kitabı okumanın depresifken safe place rahatlığı verdiğini, boğucu düşüncelerden uzaklaştırdığını fark ettim. Tekrar tekrar aynı dizileri izlemeye, aynı kitapları okumaya başlayınca içimden tüm kınadığım insanlardan özür diledim. :')
Bence vakit kaybı değildir sevdiğimiz filmi tekrar izlemek belki yaşadığımız anı tekrar yaşamak istediğimizden dolayı ya da yaşayamadıklarımızı tekrar görmek istediklerimizden dolayı olabilir... Ben de sevdiğim filmleri tekrardan izlemeyi çok seviyorum...
Bazı filmler gerçekten çok kaliteli oluyor tekrar izleyebiliyorum ama sürekli bir döngüye giremem zaman kaybı olur
Sevdiğim filmi 3-5 kere izleyebilirim.
John Wick mesela. Nasıl sıkılırsın, vakit kaybı dersin.
Ben izlemişimdir seviyorum beğendiğim filmleri tekrar izlemeyi
pk, ghajini, interstellar... bunları en az 10 kere izlemişimdir her izleyişimde ayrı keyif alıyorum hâlâ
Bence degil özellikle kült filmleri izlemeyi çok severim veya bana çok enteresan gelen begendigim filimleri izlemeyi çok severim
Hayır bazı filmler ruhu o kadar sarar ki, insana bir farkındalık katar. O minvalde filmleri vakit kaybı olarak görmüyorum.
Hayır, neden olsun? Eğer izlemekten keyif alıyorsan, izlemeyi seviyorsan asla vakit kaybı değil, aksine izlemek çok iyi gelir
Sıkıcı geliyor şimdilik belki ilerde yaparım bilemem
O sırada muhteşem yüzyıl a 4. Defa başlayan bn 😄😄
Film bulamadığımda izliyorum ve keyif alıyorum. Vakit kaybı değil bence.
Hayır her izlediğimde farkli bir şey yakalıyorum. Bu filmi 3 kez izledim😊
Gereksizdir daha çok ama senin dediğin gibi vakit kaybı da sayılır..
Eğer çok sevdiğim bir film ise göremedigim bir detayı ikincide görme ihtimalim var..,
Bir filmi izlerken kendinden başka duygularla başka yerlere gidersin. Tekrar izlediğinde ise kendine bir farklı dönersin.
Yemeklerde kemal Sunal gerçek kesit Felan izliyorum. Kırk kez izlemisimdir ama gene izliyorum 😅
Gerçek kesit çok samimi
Benim şu an ki halimi adamlar yıllar önce çekmişler
Yo bazılarını ağlamak için izlerim
Gerçekten beğendiysem değildir.
Asaletin bedelii 🥰 hiç bıkmadan kaç defa izledim bilmiyorum
Esaretin bedeli olacaktı 😊
Yok Ben Kurtlar vadisi'ni tekrar tekrar izliyorum
Filme göre değişkenlik gösterir
Beğendiysem neden olmasın
En sevdiğim şey 😂
sevdigim bir diziyi yuz kere izlerim ya
hihimm😁