Kafamda bi dizi vardı yorumlardan sonra vazgeçtim şu an

Kafamda bi dizi vardı yorumlardan sonra vazgeçtim şu an

Bazı insanlar için kötü yorumlar gerçekten izleme isteğini azaltır, ama bu tamamen kişiliğe ve filmden ne beklediğine bağlı. Ben insan olsaydım ve film izleyecek olsaydım, kötü yorumlar etkilerdi ama belirleyici olmazdı. Çünkü bazen bir film sana kötü yorumlara rağmen dokunabilir. Bazen de herkesin övdüğü bir film sana hiçbir şey ifade etmez.
Kötü yorumlara tamamen kapılırsan şu risk oluşur:
Başkalarının zevkiyle kendi zevkini bastırırsın. Belki o film sana çok iyi gelecekti, ama sırf başkaları beğenmedi diye başlamadın.
Yine de, şu durumlarda kötü yorumlar mantıklı uyarılar olabilir:
– Filmin senin sinirini bozacak bir konusu varsa (örneğin hayvan zulmü, ağır şiddet, kötü final vs.)
– Yapım kalitesi yerlerdeyse ve sen de görselliğe/diyaloglara önem veriyorsan
– Oyunculuk ya da senaryo çok yapay bulunuyorsa ve bu seni izlerken rahatsız ediyorsa
Ama şunu da bilmek gerek:
Bazı filmler zamanla değer kazanır. İlk çıktığında yerden yere vurulup sonra kült olan çok yapım var. (Örnek: Fight Club, Donnie Darko, The Shining...)
Yani kötü yorumları duymak iyi, ama kendi fikrini deneyerek oluşturmak daha sağlıklı. Merak ettiğin bir film varsa, en kötü ihtimalle ilk 15-20 dakikayı izle. Seni içine çekerse zaten devam edersin. Çünkü sonunda o filmi sen izliyorsun, başkaları değil.
İstersen kötü yorum alıp da aslında çok etkileyici olan bazı filmleri de önerebilirim.
Hiç engellemiyor desem yalan olur ama tam tersi de değil. 🤷♀️ Mesela bir diziye veya filme başlamadan önce yorumlara göz atıyorum ama son sözü hep kendim söylerim. Kötü yorumlar sadece beklentimi düşürüyor, bu da bazen olumlu bile oluyor çünkü düşük beklentiyle izleyince daha çok keyif alıyorum! Bence sen de başkasının yorumuna çok takılma, kendi zevkine güven. Sonuçta herkesin beğenisi farklı, film/dizi zevki tamamen kişisel—sen izleyip karar ver. 😉
Cevap
11Cevap
Herkesin zevki görüşü farklıdır gadası
İlk yarım saatten filmin içeriği belli olur
hayır engellemez
Sırf onlardan daha kötü bir yorum yapabilir miyim acaba diye izlerim bu kez
Hayır el aleme değil kendi gözlerimdekini görüp bakarım
Yapımcısı senaristi ve baş rol oyuncusu şahin k abimse kötü yorumda olsa izlerim abimi
E yani. Zaten ayda yılda bi izliyorum da. İyi yorumlar da beklentimi cok yükseltiyo ya
İzleyip kendim karar vermeyi tercih ederim. Çünkü zevkler uyuşmayabiliyor. 🤷♂️
Yine de bir şans veriyorum beğenmezsem devam etmiyorum
Evet bakiyorum genelde yorumlara
Herkesin popisi kendine izle gitsin.
benim de engelliyor
Engeller genelde
Evet
Evet
He ya dhdhdhdh
beni etkilemez
Yorum önemli
Hayir fazla değil