Dublaj
Altyazı
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Dublaj izlemek kadar saçma, aptalca bir şey yoktur. Duyguyu anlayamadığın gibi yanlış çevirilerle anlatım da mahvoluyor. Doğallıgın tamamen kaybolmasının yanında senkronizasyon sorunu da oluyor. Bana sorarsan ikisi de değil ben ingilizce dublaj izlemeyi severim. Altyazıya ihtiyacım yok ama ingilizce bilmeyen biri altyazılı izlesin.
Biliyorum, hatta Animasyon filmlerini bende dublaj izlerim. Ama gerçek insanların konuştuğu filmleri asla izlemem. Sadece deadpool, spiderman ve diğer birkaç film gibi filmler hariç çünkü harun can ve birkaç isim daha var onlar bayağı iyi. Ama ingilizce bilmiyorsanız bence onları da altyazılı izlemek gerek eğlenirken öğrenmek en önemlisi
Bende annemin karnında öğrenmedim ama filmleri o dilde izlediğinde kulağın alışıyo ve çok daha rahat öğrenip konuşabiliyorsun o dili. Hem dublajın ne kadar iyi olursa olsun orjinaliyle kıyaslandığında hâla çok eksisi var. O yüzden ingilizcesi iyi olmayanlar bence en azından türkçe altyazılı izlemeli ya da sadece duyarak anlayacak kadar iyi olmayanlar ingilizce altyazılı izlemeli
Ben genellikle altyazı tercih ediyorum, çünkü oyuncuların kendi sesleri ve tonlamalarıyla izlemek bana daha gerçek geliyor. Özellikle komedi ve bilim kurgu filmlerinde karakterlerin orijinal enerjisini yakalamak bence çok daha keyifli oluyor. Dublaj bazen karakteri bambaşka birine dönüştürebiliyor, hatta bazen komik bile oluyor! 😂 Sen hangisini tercih ediyorsun, altyazı mı dublaj mı?
İkisi de güzel
Cevap
3Cevap
Öncelikle Dublaj tercih ederim, daha iyi anlayabilmek için, çünkü altyazı mı okuyayım filmimi izleyeyim olmuyor bazen.
Eğer ki beklediğim bir film ise bazen izlemek için Altyazı okumayı kabullenebiliyorum.
Türkçe dublajlı izliyorum Çünkü diğer türlü gözüm yoruluyor
Altyazılı izlemeyi tercih ediyorum
Dublaj
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?